likebalaton.hu | 2020.04.25. 17:00
Ez egy csoda! 60 ezer tulipán és árvácska pompázik Hévíz közterein
Több mint hatvanezer virág pompázik Hévízen, 38 féle különleges tulipán és árvácska díszíti a Balatonhoz közeli kisváros tereit.

Bár nem sétálhatunk a Hévízi-tóhoz vezető sétányon, és a városban sincs mozgás, a tulipánok teljes pompájukban virágoznak Hévízen. Először a korai teltvirágúak, majd az egyszerű koraiak, később a triumph, végül a liliomvirágú fajtacsoportok nyílnak ki.

A településen idén a Hévízgyógyfürdő virágágyaival együtt 38 tulipán fajta virágzik, összesen 24 250 db a 36 650 db árvácska között.

A nyíló tulipánok Hévíz legszebb látnivalói közé tartoznak, de idén a koronavírus járvány miatt, csak messziről szemlélhetjük a virágokat.

Közzétette: Hévíz Város Önkormányzata – 2020. április 22., szerda

Több különleges tulipánfaj is megtalálható a városban. Az egyszerű korai virágú tulipánok ovális, nem túl nagy méretű virágfejjel rendelkeznek, nem túl magasak, de nagyon hosszú a virágzási idejük. A másik fajtacsoport a telt virágú korai tulipánok. Ezeknek a tulipánoknak nem 6 szirma van, hanem akár 24 is van egy tulipánfejben. Nagyon sok virágszár elágazik, így egy száron akár 5 tulipánfej is lehet. Önmagában egy hagymából egy egész bokréta nyílik. Sárga, piros, rózsaszín, fehér színben léteznek, nagyon színes, üde foltjai az ágyások a városnak.

Fotó: Mihály Szilvia

Megszokott látvány volt ilyenkor tavasszal a tulipánok között szelfiző fürdővendégek sokasága, most azonban csak virtuálisan csodálhatjuk meg ezt a virágpompát. A Hévíz TV videóját nézve azonban te is úgy érezheted, hogy kimozdultál a nappalidból:

 

A Hévízi Tófürdő munkatársai is folyamatosan teszik közzé közösségi oldalukon a kollégáik által készített fotókat:

Közzétette: Hévízi Tófürdő – 2020. április 17., péntek

Közzétette: Hévízi Tófürdő – 2020. április 20., hétfő

Az előző évben beszélgettünk Laczkó Máriával, a Hévíz Város Önkormányzat Gazdasági Műszaki Ellátó Szervezet igazgatójával a város tavaszi pompájáról, a tulipánok ültetési tervéről, kattints ide, és tudj meg mindent arról, hogy lehet neked is varázslatos a tavaszi virágágyásod!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva