Szaniszló Hajnalka | 2021.01.07. 14:01
Ez pörgött 2020 tavaszán - TOP 5 cikk
Készítettünk egy 2020-as toplistát a legolvasottabb cikkekből. Évszakonként mutatjuk, mit szerettetek a legjobban. Jöjjön 2020 tavasza. Ezernyi tulipán, rejtélyes bűneset, covid, fürdőzés a Balatonnál.

5. LEGOLVASOTTABB:

A Balaton vize is terjesztheti a koronát? Fürödhetünk nyáron?

Részletek a címre kattintva!

Azt már akkor is tudtuk, hogy cseppfertőzéssel terjed a COVID-19. Köhögéssel, tüsszentéssel, kilégzéssel kerül a közelben tartózkodó másik emberre. De vajon mi a helyzet a vízzel? Nyáron, ha megnyitják a strandokat elkaphatjuk-e a vírust a nyaraló medencéjében, vagy egy olyan nagy élővízben, mint a Balaton?

strandjelentés Balatonalmádi Wesselényi Strand

Balatonalmádi, Wesselényi strand
Fotó: Horváth Virág

4. LEGOLVASOTTABB:

Beleszeretett az orvos a nevelt lányába – az évszázad bűnesete

A magyar kriminológia egyik legrejtélyesebb és leghátborzongatóbb esete volt, amikor a Balaton hullámai egy fiatal leány holttestét vetették ki. Több, mint hatvan éve történt, de most is beleborzongunk. Csak erős idegzetűeknek!

Részletek a címre kattintva!

3. LEGOLVASOTTABB:

176 ezer tulipán keresi a gazdáját – te küldesz a nagyinak?

Sokféle programmal együtt elmarad a Kőröshegyi Levendulás népszerű piknikje, a hagyományos nárcisz- és tulipánszüret. A turizmusra építő látványkertészet vezetője szerint a földbe ültetett közel 176 ezer tulipán sorsa megpecsételődött. Mivel most nem lesz szüret, a gyönyörű virágok sürgősen keresik gazdájukat, különben szomorú véget érnek. Te küldenél húsvétra a nagyinak?

Részletek a címre kattintva!

Fotó: Kőröshegyi Levendulás Facebook

2. LEGOLVASOTTABB:

Ezért nem maradnak otthon az idősek

Részletek a címre kattintva!

Attól volt hangos a média és a közösségi oldalak, hogy az idős emberek egy része – fittyet hányva a számukra akár halálos veszélyt hordozó vírusnak – semmiféle kérésre nem marad otthon. Megkérdeztük őket is, és Czégényi Margit pszichológust is, hogy mi az oka a jelenségnek, és mi lehet a megoldás.

Fotó: Shutterstock

2020 TAVASZÁNAK LEGOLVASOTTABB ANYAGA:

Honnan tudom, hogy átestem-e már a fertőzésen?

Részletek a címre kattintva!

A járvány akkori szakaszában sem nem tudták magukról megmondani az emberek, hogy átestek-e rajta, vagy sem. Interjú Dr. Szlávik Jánossal, a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosával.

Fotó: Talán Csaba/Origo.hu

 

Nyitókép: Pixabay

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva