lieBalaton.hu | 2022.03.02. 10:00
Ezekre a halakra tilalom van a Balatonon
Tilalom lépett életbe öt halfaj esetében a Balatonon. Március 1-től tilos megtartani mérettől függetlenül a süllőt, balint, csukát, kősüllőt és a sügért.

Március 1. – április 30. közötti időben csalihalat, halszeletet, műcsalit, bármely horgászhelyen (parton, stégen, vízi járművön, vízben állva stb.) tartani, azzal horgászni, továbbá süllőt, balint, csukát, kősüllőt és sügért megtartani tilos – írja a Balatoni Horgászrend.

(A kukoricát vagy egyéb magvakat, pelleteket utánzó gumi/szilikon/hungarocell csalikat e horgászrendi pont esetében nem tekintik műcsalinak, tehát használatuk békés halak horgászatához engedélyezett.)

A 2022-es horgászrendi változásokról itt lehet olvasni.

A csuka esetében már február 1-je óta tilalom van. A kősüllő tilalma pedig június 30-án jár le az aktuális táblázat szerint.

A darabszám- és méretkorlátozások, valamint a tilalmi idők táblázata a Balatoni Horgászrend és a 2022. évi naptár szerint aktualizálva
Forrás: balatonihal.hu

 

Azért február utolsó napján még akadtak olyanok, akik kihasználták a tilalom előtti utolsó napot. Hóesésben fogtak süllőt.

 

Nyitókép: Mészáros Annarózsa

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva