Krausz Andrea | 2019.11.29. 10:00
Faragott betlehem lesz Balatonlelle új ékessége
Szombaton, az Adventi Fények Ünnepén láthatjuk először a vadonatúj balatonlellei betlehemet, amelyet a nyári fafaragó tábor alkotói ajánlottak fel a városnak. A helyi vállalkozók összefogásának köszönhetően a művelődési ház melletti park szép kivilágítással is gazdagodik.

Igazi, meghitt eseményt álmodtak a városi művelődési ház szervezői az Adventi Fények Ünnepére, melyen forralt borral, zsíros kenyérrel és forró tea-koktéllal várják az érdeklődőket.
A karácsonyváró program fő eseménye az új betlehem átadása lesz. Augusztus végén a Lölle Hagyományőrző Egyesület kezdeményezésére Balatonlelle adott otthont egy fafaragó tábornak, az önkormányzati támogatásért cserébe az alkotók felajánlották a saját maguk által faragott betlehemet a városnak.

A nyári fafaragó táborban készültek az új betlehemi életkép szobrai (Fotó: Lellei Újság)

A nagyméretű szoborcsoportot stílusosan egy fa házikóban helyezik el, melyet illatos fenyőágakkal és szép fényekkel díszítenek. A park ünnepi köntösbe öltöztetése 32 balatonlellei vállalkozó összefogásnak köszönhető.
– A rendezvényhez csatlakozott az a frissen alakult helyi vállalkozói klub, melynek első akciója a park ünnepi díszbe öltöztetése volt – mondta Fárbás Tímea, a vállalkozó klub szóvivője.

Készül az új ünnepi dekoráció Balatonlellén (Fotó: Lellei Újság)

– „Fogadj örökbe egy fényfűzért” szlogennel 15 égősort, világító díszeket helyeztünk ki és egy óriási szénabála-angyalkát is készítettünk. Mi magunk másztunk a fákra, csavartuk az égősorokat, dekoráltuk a betlehemi házikót és anyagilag is hozzájárultunk az óriás adventi koszorú dekorálásához, a fenyőágak beszerzéséhez – emelte ki Fárbás Tímea, aki hozzátette, hogy szeretnék a jövőben is folytatni a jótékony munkát, és részt venni a település városszépítési munkáiban, illetve rendezvények támogatásában. A klub minden lellei vállalkozó számára nyitott, várják a további támogatókat és csatlakozókat.

November 30-án 16 órakor kerül sor az új betlehem átadására és az ünnepi fények bemutatására. A részletes programot itt lehet elolvasni.

Krausz Andrea

Nyitókép: Lellei Újság

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva