Krausz Andrea | 2023.02.19. 08:00
Farsangi bringázók tekertek a Balatonnál
Negyedik alkalommal rendezték meg a Balatoni Téli Bringatúrát, melynek során 300 kerékpáros kerülte meg a tó keleti medencéjét. A jó időben sokan öltöttek magukra jelmezt.

Február 18-án Balatonfüredről, a Balaton Szabadidő Központtól indultak a hagyományos téli bringatúra résztvevői, akik tihanyi kompátkeléssel Zamárdit, Siófokot, Balatonvilágost, Balatonakarattyát, Balatonkenesét, Balatonfűzfőt, Balatonalmádit, Alsóörsöt és Csopakot érintve érkeztek vissza Balatonfüredre.

A 80 kilométeres táv teljesítése minden évben komoly erőpróbát jelent, igaz, idén kellemes időjárás fogadta a kerekezőket.

A kissé szeles időben 12-14 fokot mutatott a hőmérő. A mezőnnyel mentőorvos, szervízmester és több segítő, kísérő autó haladt, a résztvevők pedig egy külön díjért is hajtottak. Mivel a túrát a farsang jegyében rendezték, ezért

a legötletesebb jelmezest egy zsűri különdíjban részesítette.

Sokan öltöttek parókát, viseltek fejdíszt, de voltak, akik képesek voltak a teljes távot egy komplett maskarában végigtekerni.

Vidám jelmezesek tekerték végig a tó keleti medencéjét
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Batmant Balatonvilágoson értük utol

Balatonvilágoson értük utol a Balatoni Téli Bringatúra résztvevőit, akik forró teát, apró süteményt és zsíros kenyeret kaptak a magasparton kialakított frissítő ponton.
Hegyesi Zsolt Budapestről érkezett barátaival, épp a magasparti panorámát kihasználva készítettek néhány fotót magukról. Zsolt egy komplett Batman-jelmezben tekerte végig a távot, szinte semmi sem látszott ki belőle, csak a szája.
– Egy hölgytől kaptam a jelmezt. A kiegészítőket, mint például az övet és a nyílpuskákat (vagy mik ezek) az öcsém készítette.

Az oldalamon lévő bilincset pedig egy rendőr barátomtól kaptam kölcsön

– mutatta nevetve a férfi.

Hegyesi Zsolt Batman-jelmezben tekert végig
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

 

– Tavaly is én voltam a főszereplő a bohócjelmezben, jövőre pedig még nagyobb durranás lesz az öltözékem. De nem árulom el, hogy mi lesz az – mesélte Hegyesi Zsolt,

aki előre „elpróbálta”, hogy mennyire lesz nehéz a Batman-ruhában tekerni.

De – mint mondta – nem olyan vészes.

Sokan érkeztek az ország minden részéből

Az útvonal végig a Balatoni Bringakörön haladt, a forgalmasabb átkeléseknél polgárőrök segítették a haladást.

A célban minden résztvevő emlékérmet vehetett át, és részt vehetett a tombolasorsoláson, melynek fődíja egy értékes kerékpár volt.

Harangvölgyi András, a rendezvény főszervezője a likeBalaton.hu-nak korábban elmondta, évről évre egyre több visszajáró bringás van, a résztvevők 40 százaléka legalább egy éjszakát eltölt Balatonfüreden, ami turisztikai bevételt is jelent a városnak.

A balatonvilágosi magasparton frissített a mezőny
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

A Balatoni Téli Bringatúrát jövőre is megrendezik, így aki szeretne részese lenni ennek a különleges eseménynek, figyelje a kiírást. A jelentkezéseket ugyanis minden alkalommal előre várják a szervezők.

További fotókért katt a képbe!

 

Nyitókép: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva