sonline | 2018.09.06. 11:11
Fejlesztések a hajózásnál egy sikeres szezon után
Sikeres nyári szezont zárt a Balatoni Hajózási Zrt. Több mint egymillióan utaztak már augusztusban a kompon Szántód és Tihany között, ősszel pedig megújulnak a kikötők és a hajóállomás épületei is.

Tavalyhoz képest egy héttel korábban, augusztus 23-án köszönthette a társaság az egymilliomodik komputasát. A főidény végéig, azaz augusztus 26-ig több mint 1 millió 47 ezer utast szállítottak a balatoni kompok Szántódrév és Tihanyrév között, ami nyolc százalékkal több vendéget jelentett, mint tavaly. A személyhajózási szolgáltatásaikat a húsvéti szezonkezdéstől augusztus végéig 670 ezren vették igénybe, harmincezerrel többen, mint tavaly.

A legkiemelkedőbb utasszámot a Siófok–Balatonfüred–Tihany és a Fonyód–Badacsony útvonalakon tapasztalták. A forró, hőségriadóval tarkított augusztusi időjárás az utazóközönséget a délutáni és esti séta- és programhajózás irányába mozdította. Ebben a szolgáltatási körben nagy mértékben emelkedett az utaslétszám a tavalyihoz képest. Augusztus 19-én és 20-án összesen 11 kikötőből 18 hajójárat indított a hajózási társaság. Csaknem 2400-an vettek részt ezeken, amely a tavalyihoz képest ötven százalékos emelkedést mutat.

Augusztusban újdonságként olvasósarkot alakítottak ki az egyik menetrendi hajón a Siófok–Balatonfüred útvonalon. Az utazás során térítésmentesen kölcsönözhető könyvek nagy sikert arattak az utasok körében. Az idei évtől működik a a Bahart Info vonala, amelyen a menetrendekről, a hajózási lehetőségekről, bérlésekről kapnak tájékoztatást az utasok. Egyidejűleg négy munkaállomáson fogadják a hívásokat. Foglaltság esetén visszahívást is lehet kérni a rendszerben a telefonszám megadásával. A főidényben hetente 1200-1300 hívást fogadtak ügyintézőik.

Ősszel tizennyolcmillió forint értékben négy traktort szerez be a hajózási társaság. A daruzáshoz, hajóágyak vontatásához szükséges járművek a siófoki, balatonföldvári, balatonszemesi és balatonlellei vitorláskikötőkbe kerülnek.

Tervezik a cölöpök cseréjét a balatonboglári vitorláskikötőben és bővítik a szigligeti vitorláskikötő kikötőmesteri irodáját, valamint korszerűsítik a vizesblokkokat. A balatonföldvári hajóállomás épületében kicserélik az északi oldali nyílászárókat és napirenden van a balatongyöröki, a balatonakali mólófej javítása is.

Forrás: sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva