veol.hu | 2022.09.15. 09:15
Feleségét és saját magát is fel akarta gyújtani a Balaton-parti településen élő férfi
Közveszély okozásának előkészületével, illetve házastárs sérelmére elkövetett zaklatással gyanúsított férfi letartóztatását rendelte el a bíróság a Veszprémi Járási Ügyészség indítványára.

A nyomozás eddigi adatai szerint az egyik Balaton-parti településen élő 55 éves gyanúsított és a felesége közötti kapcsolat 2022 augusztusában megromlott, és a férfi ettől kezdve öngyilkossággal fenyegetőzött, illetve többször kijelentette, hogy felgyújtja a családi házukat.

Illusztráció: pixabay

Szeptember 7-én az elkövető ittas állapotban szóváltásba került a feleségével, melynek során elővett egy szikét, amelyet előbb a saját, majd felesége torkához szorított. Az eszközt végül a fiuk vette el tőle. Ezután a férfi elővett egy benzineskannát, amelyből a teraszra, illetve az ott levő szőnyegre locsolta a benzint, és bekiabált a házba, hogy „te bent fogsz megégni én meg kint, együtt fogunk meghalni”. Ezután cigarettára gyújtott és belehamuzott a kilocsolt benzinbe. Felesége ekkor értesítette a rendőrséget, és az ablakon keresztül kimászott a házból. A férfi végül a benzint nem gyújtotta meg, ám a ház felgyújtása esetén reális esélye lett volna annak, hogy a saját házuk mellett a szomszédos ingatlanokra is áterjed a tűz.
Az ügyészség a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében indítványozta a férfi letartóztatását, melyet a Veszprémi Járásbíróság egy hónap időtartamra elrendelt. A végzés nem végleges.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: pixabay

  

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva