likebalaton.hu | 2018.08.15. 08:04
Felhős, szeles napunk lesz
Mindent a mai időjárásról, és a balatoni nyaralókat érintő közlekedésről. (Folyamatosan frissítjük.)

15.54

Összeütközött két személyautó Somogy megyében, a Balatonendréd és Lulla közötti útszakaszon. Az egyik járműbe két ember beszorult, akiket a balesethez riasztott siófoki hivatásos, tabi önkormányzati és nágocsi önkéntes tűzoltók szabadítanak ki a gépkocsiból. Elsődleges információink szerint több ember megsérült a balesetnél, ezért két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

12.30 Hamarosan indulnak a Tour de Hongrie versenyzői

A Balaton északi partján kerékpáros verseny indul Balatonfüredről 13.30-kor. A 71-es főúton haladnak Tihanyig, majd alsóbbrendű utakon jutnak el Tapolcáig, várhatóan fél 4 körül. Ezt követően Sümeg felé tekernek, majd 16.30 és 18.00 óra között Keszthely környékén fejeződik be a verseny. Az aktuális versenyhelyszíneknél rendőri forgalomirányításra, torlódásra számítsanak!

11.30 Zavartalan a forgalom Balatonfüreden

Befejeződött a helyszínelés, zavartalan a forgalom a 71-es úton.

10.40 Baleset Balatonfüreden

Balatonfüreden a 71-es főút 38-as km-énél baleset miatti sávzárás lassítja a forgalmat.

8.00 Várható forgalmi akadályok a Tour de Hongrie kerékpáros verseny idején

Tegnap indult Siófokról az ország legnagyobb kerékpáros versenye, a Tour de Hongrie. A verseny 6 napig tart, augusztus 19-én vasárnap ér véget, addig minden nap más útvonalat járnak be a versenyzők. A kerékpárosok 13.30-kor indulnak, és szinte teljes egészében országos közutakon, fő- és mellékutakon haladnak, ezért nagyon fontos az autósok türelme és figyelme. A forgalmasabb szakaszokon, mint például a mai, a nagyobb települések környékén, Füreden, Tihanyban és Keszthely környékén torlódások is előfordulhatnak.

Ma Balatonalmáditól Keszthelyig 154 km-t kerekeznek a résztvevők, érintik Balatonfüredet, Tihanyt, majd Aszófő, Pécsely, Dörgicse Köveskál, Tapolca útvonalon tekernek Sümegig, onnan Zalaszántón keresztül jutnak el Keszthelyre, a mai célba. A verseny ideje alatt ½ 2-től délután 6.00-ig rendőri irányításra, sőt esetenként a forgalom rövid idejű megállításra is számítani kell.

8.00 Időjárás előrejelzés szerdára

A mérsékelt (10-25 km/h) északnyugati szelet élénk (25-40 km/h), reggel és délelőtt időnként erős (40-45 km/h) lökések kísérik. Késő délutántól az élénk lökések fokozatosan megszűnnek.
Délelőtt csökken a felhőzet, és változóan felhős, majd délután már túlnyomóan napos idő várható fátyolfelhőkkel és kevés gomolyfelhővel. Csapadék nem valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27, a késő esti 20, 21 fok körül alakul.
Tavaink hőmérséklete:
A Balaton Siófoknál 24, a Velencei-tó Agárdnál 26 fokos
Viharjelzés:
Balaton nyugati medence: az elsőfokú viharjelzés érvényes
Balaton középső medence: az elsőfokú viharjelzés érvényes
Balaton keleti medence: az elsőfokú viharjelzés érvényes
8.00 Útinform:

A 75-ös főúton, Alsópáhok közelében, az 5-ös és a 7-es km között felújítási munkákat végeznek. Félpályás lezárás lassítja a forgalmat.

A 77-es főúton, Nagyvázsony határában, forgalomlassító terelőszigetet építenek. A 18-as km-ben félpályás útzár van érvényben. Az áthaladási elsőbbséget táblák jelzik.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva