Krausz Andrea | 2019.04.04. 06:00
Fonyódon újra elrajtol a félmaraton, útlezárások lesznek!
Harmadik alkalommal rendezik meg a déli part egyik legnépszerűbb sportrendezvényét, a III. BÚI Félmaraton és Minimaratont, melyen idén minden 30 év alatti fonyódi lakos ingyen vehet részt. A futóverseny idején útlezárásokra lehet számítani. Mutatjuk, hogy hol.

Április 6-án amatőr futók népesítik be Fonyód belvárosát. A gimnázium előtti Dísz téren állítják fel a szervezők a III. BÚI Félmaraton és Minimaraton versenyközpontját, innen rajtolnak el 11 órakor a 7, 14, és 21 kilométeres versenyek mezőnyei, pár perccel utána pedig a 4 kilométeres táv résztvevői állhatnak rajthoz.

A futóversenyt változatos terepen jelölték ki, mivel egy bizonyos szakaszán fel kell futni a Fonyódi-hegyre, másik részén a vasúti aluljáróban, valamint a hosszú kikötői mólón is végigvezet az útvonal.

A szervezők 200 fős mezőnnyel számolnak, a rajthoz állók között ott lesz a 68 éves Zemen János montreáli olimpikon futó is.
Nézzétek meg ebben a 2016-os fonyódi versenyre készített videóban, milyen szépen fut egy igazi klasszis! Zemen János ma már mesteredző, valamikor ő tartotta az 1500 méteres síkfutás magyarországi rekordját, 1976-ban 9. helyen végzett a montreali olimpián.

– A verseny közösségi összefogással jött létre az Ötpróba-program, Fonyód Város Önkormányzata, a Balatoni Úszóiskola (BÚI) és az általa vezetett Nemzeti Triatlon Központ valamint a Fonyódi Petőfi SE közreműködésével – mondta a LikeBalatonnak Hömöstrei Péter kommunikációs referens.
Kicsit könnyebb lesz a pálya, mivel idén nem kell két hegyet megmászni, már az első dombon megfordítjuk a mezőnyt. Fonyód várossá válásának 30. évfordulója alkalmából minden 30 év alatti fonyódi lakos nevezési díját átvállalta az önkormányzat. Minden résztvevőt a befutónál éremmel és gulyáslevessel fogadunk, és 7 korcsoportban hirdetünk győzeteseket a különböző távokon – emelte ki Hömöstrei Péter.

BÚI Félmaraton és Minimaraton (Fotó: Nikolits Ildikó)

2019. április 6-án Fonyódon útlezárásokra kell számítani a verseny ideje alatt:

A József u. és a Fő utca közötti szakaszon, valamint a Fürdő utca és Ady Endre utcai vasúti átjáró közötti szakaszon teljes útzár lesz érvényben 10:50-14:00 között.
A József utca, illetve a Bartók Béla utca környéki lakosok számára terelőútként javasolják a Fő utca, majd onnan a Domb u./Kisfaludy u. megközelítését.

Lezárt útvonalak, kereszteződések:

Lezárt utcák (teljes útzár) Zárás Szent István u. József u. és Fő u. közötti szakasza . Templom u. 10:50-14:00 József u. Fürdő u. vasúti aluljáró és Ady Endre utcai vasúti átjáró közötti szakasza Szent István u.Hunyadi u. és Mátyás Király Gimnázium közötti szakasza ( Blaha Lujza u)
Érintett kereszteződések
Hunyadi János u. — Hegyalja u
Hunyadi János u. – Szent István u.
József u. – Szenti István u.
József u.. — Liszt Ferenc u.
József u. – Károlyi Mihály u.
József u. — Szabó Lőrinc u.
József u — Balaton u.
József u. — Kilátó u.
József u – Badacsony u.
József u.- Szabadság u.
József u. — Templom u.
Fő u. — Márffy tér
Fő u. — Edison u. – József u.
Fürdő u. — György u.
Fürdő u. — Bajcsy-Zsilinszky u.
Fürdő u. – Bereg u.
Fürdő u. — Kodály Zoltán u.
Fürdő u.— Sport u.
Fürdő u. – Kodály Zoltán u.
Fürdő u. — Révai u.
Fürdő u. — Süllő u.
Fürdő u. — Tópart u.

A buszközlekedés is módosul a 10:50-14:00 közötti versenypálya-zárások következtében az alábbiak szerint:

1.) a Marcaliból 10:30 órakor Fonyódra közlekedő, Fonyódra 11:30 órakor érkező 6042/718 sz. járat,
2.) a Siófokról 11:15 órakor Marcaliba közlekedő, Fonyódról 12:31 órakor tovább induló 6042/793 sz. regionális járat.

A tervezett útlezárás miatt a fentiekben megjelölt menetrendszerinti regionális autóbuszjáratok a Szent István utca – Kupavezér utca – Fő utca kijelölt terelő útvonalon közlekednek, és nem érintik a Sportcsarnok és a Badacsony utca elnevezésű megállóhelyeket.

Helyi járatos busz :
A József utca teljes lezárása következtében a Fonyód, vasútállomásról 12:00 órakor Bélatelepre induló, valamint a Bélatelep, fordulótól 12:15 órakor vissza induló 1 sz. helyi autóbuszjáratok a Szent István u. – Kupavezér u. – Turul utca, illetve vissza irányba a Turul u. – Kupavezér u. – Szent István u. kerülő útirányon át közlekednek, és nem érintik a Háziipar, Óvoda, Sportcsarnok és a Badacsony utca elnevezésű megállóhelyeket.

A rendezvény ideje alatt a szervezők a közlekedők szíves türelmét és megértését kérik!

Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva