Krausz Andrea | 2019.02.05. 15:00
Gigabuli és kitűnő ízek a tizedik Fonyódi Kolbászfesztiválon
Ha hihetünk a meteorológusoknak, akkor a hétvégén tavaszias idő fogadja a fesztiválozókat és akár napsütésben, vagy kültéri sátorban ülve is elfogyaszthatjuk a legkülönfélébb gasztronómiai különlegességeket. Megint érdemes lesz a Balatonra jönni.

Kolbászból annyiféle várható, ahányan csak nekilátnak a szombati kolbásztöltő versenynek, két egyforma töltésre vagy ízesítésre eddig sem nagyon volt példa. Ez már a tizedik ilyen rendezvény Fonyód életében, a jubileumi esemény sikeréről csak annyit, hogy már novemberben lezárult a nevezés, olyan sokan jelentkeztek.

A hagyományos sertéshússal töltött kolbászok mellett kacsaszalámi, afrikai szürkeharcsa szalámi, szarvasgombás vaddisznószalámi, szarvaskolbász, szarvas kulen, szarvas kuláré, libakolbász, libaszalámi, mangalica kolbász, mangalica kulen, tormás csülökkrém, tejszínes libatepertőkrém, libatöpörtyű, és mangalica fűszeres töpörtyű is szerepel a kínálatban, de ez még csak töredéke a várható felhozatalnak.

– A Fonyódi Kolbászfesztiválon jól megfér egymás mellett a hagyomány és a legújabb trendek. Egyrészt ki ne szeretne megkóstolni egy igazi, frissen kisütött, jó magyaros kolbászt, másrészt nem kell otthon maradni azoknak a barátoknak, családtagoknak sem, akiknek kényesebb a gyomra! Különféle street food kaják közül is választhatunk – mondta Posza Róbert szervező, aki hozzátette, hogy itt lesz például a Konyha 2.0 csapata Gyenesdiásról, akik barbecue-különlegességekkel, tépett csirkés, zöldséges tortillákkal készülnek. Eljön még a balatonfenyvesi Konyhám gárdája is, akik saját kreációjukat, a Gofcsit (gofrisütőben kisütött tócsnit), valamint kézműves hamburgereket kínálnak.

A balatonfenyvesi Konyhám Gofcsija

Az egész eseménynek a fonyódi sportcsarnok ad otthont, de kültéren több sátrat is felállítanak a szervezők, melyek alatt más és más kínálattal találkozhatunk.

A színpadon pedig folyamatosan dübörög a buli. Hírességek, celebek is töltenek kolbászt, fellép – mások mellett – a Republic, a Delta, Náksi Attila, a Fáraó, a 90-es évek közkedvelt együttese a Desperado és a német dance-formáció, a Master Blaster. Vasárnap sor kerül a települések kolbásztöltő bajnokságára, a színpadon pedig bemutatják a résztvevő falvak és városok, hogy milyen kulturális értékeket őriznek és ápolnak.

Az egész rendezvény, sőt a koncertek is ingyenesek lesznek.

A részletes programot itt láthatod.

Nem emlékszel a Master Blasterre? Nézd végig ezt, és kiderül!

A kolbászfesztivál ideje alatt megváltozik a forgalmi rend, néhány utcát lezárnak és a helyi járatos buszok is eltérő útvonalon járank majd:

Fonyód, József utca és környékének forgalmi rendje a 2019. február 8. 8 órától és február 10. 22 óra között.

A gépjármű forgalom elől lezárva:

• a József utca a Liszt Ferenc utca és a Kilátó utca között
• a Károlyi utca József utca és a Jókai utca közötti szakasza
• a Balaton utca a Jókai utca és a József utca közötti szakasza
• a Jókai utca Liszt Ferenc utcától nyugatra eső szakasza
• a lakók gépjárművel, lakcímkártya felmutatásával hajthatnak be kizárólag a Fő utca felől a focipálya bejáratáig, illetve a Szabó Lőrinc utcába

• nem szabad megállni a Liszt Ferenc utcában
• a Liszt Ferenc utcába gépjárművel behajtók a Szent István utca felé tudnak kanyarodni
• a Sándor utca Vasas utcától északra eső szakasza zsákutca
• a fesztivál kijelölt parkolója a Vigadó téri parkoló

A fesztivál ideje alatt az érintett szakaszoktól eltérő útvonalon közlekednek majd a helyijáratos buszok is! További részletes információt erről a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. honlapján
(http://www.pannonvolan.hu) lehet olvasni.

 

Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva