Krausz Andrea | 2019.06.30. 13:19
Gólzáporos meccsen bizonyított Dárdai Pál csapata Zamárdiban
Jótékonysági mérkőzést játszott a Zamárdi Petőfi SE a Dárdai Hertha Team ellen. A bevétellel a városban balesetet szenvedett fiatal Széll Kolett felépülését támogatták. A találkozó 5 - 5-re végződött.

Dárdai Pál neve ezúttal is sokakat vonzott a zamárdi focipályára. A berlini Hertha BSC labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról az idei szezon végén távozó szakember ismét egy jó ügy mellé állt a városban. Csapata, a barátokból, egykori válogatott játékosokból álló Dárdai Hertha Team a megyei III. osztályból megye II.-be feljutó Petőfi SE ellen lépett pályára szombaton.

Zöld mezben a Zamárdi Petőfi SE, kékben a Dárdai Hertha Team csapata (Fotó: Krausz Andrea)

Az évtizedek óta Németországban élő Dárdai második otthonaként tekint Zamárdira, ahol nyaralója van és díszpolgári címmel is kitüntették. A 43 éves, egykori magyar szövetségi kapitány őszig a Balaton partján élvezi a nyarat, ezúttal nem kell visszarohannia Németországba. Igaz, hogy már nem ő az első csapat edzője (kicsúsztak a legjobb tízből a Bundesliga tabelláján), a klub júniusig elengedte szabadságra, amit maximálisan szeretne kihasználni.

A likeBalatonnak adott interjújában elárulta, hogy próbálja kizárni a külvilágot. Reggel kocog, úszik, családjával és barátaival tölti szinte minden idejét, miközben nem nézi a tévét, sőt a telefonját sem figyeli. Mint mondta, stresszes volt az elmúlt 5 év, folyamatosan teljesíteni kellett, amibe belefáradt.

– Egy-két komoly megkérdezést elutasítottam, ha minden jól megy, pihenni fogok decemberig, aztán meglátjuk, hogy jönnek-e ajánlatok – fejtette ki Dárdai a jövőjét illetően. – Azzal sincs problémám, ha jövő júniusban átveszek egy utánpótláscsapatot a Herthánál. Én már voltam válogatott edző, profi edző, ami nem egyszerű élet. Nekem családom van, jól érzem magam otthon. Ha lesz olyan ajánlat, hogy az ember a családja elé tudja tenni, mert ki akarja próbálni magát, akkor átgondolom. De ha nem lesz olyan, amire azt mondom, hogy igen, ezt meg kell próbálni, akkor lehet, hogy nem leszek edző. Nincs ezzel semmi probléma. Én az utánpótlásban szívesen dolgozom, szeretem az edzéseket. Nekem az a lényeg, hogy zöld legyen a fű, pattogjon a labda – mondta Dárdai Pál.

Itt láthatjátok a videóinterjút:

Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere kezdeményezte idén is a barátságos mérkőzést. Mint mondta, Dárdaiék jöttek az első szóra, idén is készségesek voltak. A tavaly Zamárdiban balesetet szenvedett 16 éves Széll Kolettnek gyűjtenek, az ő felépülését szeretnék támogatni.

Itt beszél a polgármester a jótékonyságról:

Egy percig sem unatkozhattak a nézők a meccsen, amely 5 – 5-re végződött. Csak úgy záporoztak a gólok, főként a második játékrészben. A Dárdai Hertha Teamben pályára lépett Dárdai Pál három labdarúgó fia közül kettő, Dárdai Márton, aki a német U17-es korosztályos válogatott oszlopos tagja, valamint a 13 éves Dárdai Bence is, de helyet kapott az egykori válogatott Vincze Ottó, Szélesi Zoltán és Kovács Zoltán is.

– Előreléptünk – mondta mosolyogva Dárdai Pál a találkozó végén, tavaly ugyanis 4 – 3-ra kikaptak a zamárdiaktól, most sikerült egy kicsit szépíteniük az előző évi fiaskón.

A Zamárdi Petőfi SE csapatából kiemelkedett a kapus, Galambos Tivadar, akinek sokat köszönhet a hazai gárda, valamint Samu András, aki két góllal járult hozzá ezen a meccsen a végeredményhez, ráadásul a Somogy megye III. osztály U19-es bajnokságának gólkirályi címét is ő nyerte 50 (!) találattal.

Samu András, a Zamárdi Petőfi SE U19-es gólkirálya (Fotó: Krausz Andrea)

És hogy mit jelent Zamárdi sportéletében az, hogy Dárdaiék már másodszor játszottak baráti találkozót a Balaton-parti városban? Erre Szilágyi Csaba, a Zamárdi Petőfi SE utánpótlás csapatainak vezetője adta meg a választ. Mint mondta, tavaly óta megkétszereződött a fiatal focisták száma a városi egyesületnél, most közel 120 gyerek játszik a különböző bajnokságokban. (Még leány csapatuk is van). A felnőttek és az U19-es gárda megnyerte bajnokit, a nagy csapat ezzel visszajutott Somogy megye II. osztályába. A jótékonysági meccs előtt utánpótlástornát is meghirdettek a gyerekeknek vendégcsapatok meghívásával.

Készül a közös fotó Dárdai Pállal (Fotó: Krausz Andrea)

A szombati találkozó jótékonysági akciója nagyon eredményes volt: közel 450 fő vett támogatói jegyet, egy Zamárdiban nyaralóingatlannal rendelkező vállalkozó, Molnár Péter pedig 500 ezer forintot adományozott, Dárdai mezére pedig licitálni lehet, így összesen közel 790 ezer forintot gyűlt össze Széll Kolett felépülésére.

Dárdaiék 2018-as mérkőzéséről és Dárdai Pál díszpolgári címéről itt lehet olvasni.

További fotók a zamárdi eseményről:

Kép, szöveg, videó: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva