Az almás sütikben az a jó, hogy vihetjük a családi kirándulásra, csomagolhatunk az utazásra, de vésztartalékként otthon is várhatja a biciklitúráról hazatérő családot.
ALMÁS MUFFIN
Ha magunkkal vinnénk, akkor az almás fahéjas muffin ideális választás a mindmegette.hu recepttárából. Nem kenődik, nem morzsálódik könnyen, jól bírja a hátizsákban.
HOZZÁVALÓK:
1 bögre liszt
1 db alma
2 db tojás
1/2 bögre cukor
1 csomag vaníliáscukor
1 csomag sütőpor
1 tk fahéj
1/2 bögre vaj
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet elkeverjük a fahéjjal és a sütőporral. A tojást kikeverjük a cukorral és a vaníliaáscukorral, hozzáadjuk a vajat és a meghámozott és lereszelt almát , majd beleszitáljuk a száraz hozzávalókat.
A muffinsütőbe muffinkapszlikat teszünk, és a tésztát két kanál segítségével beleadagoljuk úgy, hogy a formák hármonegyedig teljenek meg.
A tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 25-30 perc alatt készre sütjük a muffinokat.
További gyümölcsös muffinokat találsz itt.
ALMARÓZSÁK PILLANATOK ALATT
Ha otthonra szeretnénk valami gyors, de annál látványosabb almás finomságot, válasszuk a rózsákat a mindmegette.hu videós recepttárából. A lenti recepthez nem kell más, mint egy csomag konyhakész leveles tészta, alma, citromlé, tojás és lekvár.
HOZZÁVALÓK (4 DARABHOZ)
1 piros alma
1 csomag konyhakész leveles tészta
1 ek citromlé
(1/2 ek rózsavíz – elhagyható!)
3-4 ek sárgabarcklekvár
1 db tojás
Illusztrációk: shutterstock, mindmegette