2019.11.04. 14:00
Gyümölcsös finomságok a kirándulásra
Sajnos a Balaton környéki almáskertek szedd magad akcióinak már vége, de ha már van otthon ebből a finom gyümölcsből, süssünk is valamit.

Az almás sütikben az a jó, hogy vihetjük a családi kirándulásra, csomagolhatunk az utazásra, de vésztartalékként otthon is várhatja a biciklitúráról hazatérő családot.

ALMÁS MUFFIN
Ha magunkkal vinnénk, akkor az almás fahéjas muffin ideális választás a mindmegette.hu recepttárából. Nem kenődik, nem morzsálódik könnyen, jól bírja a hátizsákban.

HOZZÁVALÓK:

1 bögre liszt
1 db alma
2 db tojás
1/2 bögre cukor
1 csomag vaníliáscukor
1 csomag sütőpor
1 tk fahéj
1/2 bögre vaj

ELKÉSZÍTÉS
A lisztet elkeverjük a fahéjjal és a sütőporral. A tojást kikeverjük a cukorral és a vaníliaáscukorral, hozzáadjuk a vajat és a meghámozott és lereszelt almát , majd beleszitáljuk a száraz hozzávalókat.
A muffinsütőbe muffinkapszlikat teszünk, és a tésztát két kanál segítségével beleadagoljuk úgy, hogy a formák hármonegyedig teljenek meg.
A tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 25-30 perc alatt készre sütjük a muffinokat.

További gyümölcsös muffinokat találsz itt.

 

ALMARÓZSÁK PILLANATOK ALATT
Ha otthonra szeretnénk valami gyors, de annál látványosabb almás finomságot, válasszuk a rózsákat a mindmegette.hu videós recepttárából. A lenti recepthez nem kell más, mint egy csomag konyhakész leveles tészta, alma, citromlé, tojás és lekvár.

HOZZÁVALÓK (4 DARABHOZ)
1 piros alma
1 csomag konyhakész leveles tészta
1 ek citromlé
(1/2 ek rózsavíz – elhagyható!)
3-4 ek sárgabarcklekvár
1 db tojás

Itt találod a fordított almatorta receptjét, itt pedig a balatoni cukrászdák kedvenc sütijeinek elkészítési módját nézheted meg. Ha még mindig keresgélnél a receptek között, akkor kattints ide!

Illusztrációk: shutterstock, mindmegette

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva