Szijártó János/veol.hu | 2022.09.10. 11:00
Hat napig a Balatonnál gurulnak a pétanque-golyók
A francia eredetű golyójátékról, a hazánkban is egyre népszerűbb pétanque-ról szól az a közel egy hét, amelynek első igazán látványos mozzanata a csütörtök reggeli megnyitó volt Szigligeten, a sportcentrumban.

Ekkor vette kezdetét a Mix triplett nyílt nemzetközi pétanque-verseny, valamint a Szigligeti Csalogató Vándorkupa, ahol általános iskolák mérték össze tudásukat pétanque és futsal sportágban. Itt a szervezők nevében a Balaton Sportegyesület elnöke, Havasi Rita köszöntötte a résztvevőket, illetve Balassa Dániel szigligeti polgármester kívánt jó versenyzést mindenkinek.

Fotó: Szijártó János/Napló

 

A Balaton Petanque Fesztivál programja egyébként már kedden, a kétnapos edzőképzéssel elkezdődött, amelyet Claudio Mamino, a nemzetközi szövetség (FIPJP) elnökségi tagja koordinált.
A folytatásban pénteken duplettversenyt rendeznek, szombaton pedig a Centrope Cup triplettverseny selejtezőin vesznek részt a számos külföldi országból és itthonról érkező sportolók.

 

 

A Balaton Pétanque Fesztivál zárónapjának programjait a keszthelyi Festetics-kastélyparkban tartják. Ahogy Havasi Rita fogalmazott, a világ egyik legszebb kastélyának parkjában írják saját történelmüket. Ez nem túlzás a sportág vonatkozásában, hiszen itt lesznek a Centrope Cup-elődöntők, és a döntőt is itt tartják, valamint az I. Festetics Petanque Kupa nemzetközi duplettversenyt is ezen a helyszínen rendezik meg vasárnap.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 



 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva