likeBalaton.hu | 2020.11.05. 07:00
Hétvégi balatoni programajánló
Ezen a hétvégén is több tucat program vár a tó körül. Mi most megmutatjuk a legjobbakat, hogy neked könnyebb legyen a választás.

November 7., szombat

II. Szőlőhegyi Piknik Zalakaroson

Piknik télen…? Miért is ne! A tavalyi évben nagy sikert aratott Márton-napi rendezvény az idei évben is négy helyszínen megannyi, színes programmal vár ránk!

Hajnalmadár túra a Badacsonyon (Nemesgulács)

Láttál már trópusi pillangót? Ha nem, akkor gyere el erre a túrára, melynek fő attrakciója a hajnalmadár megfigyelése, mely repüléskor pontosan a trópusokon élő pillangókra emlékeztet! Pazar látványban lesz részed!

Az otthon – zenés családlátogatás – koncert Siófokon

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar koncertje Siófokon, a Kálmán Imre Kulturális Központban.Vidám, klasszikus zenei válogatás Delibes, Haydn, Mozart, Anderson, Strauss, Doyle műveiből: A király mulat, Gyerekszimfónia, Az öreg morgó medve, A keringőző macska, Az írógép, Harry Potter.

Marc Camoletti filmvásznon is nagy sikert aratott vígjátékát Hamvai Kornél fordította magyarra rendkívül ötletesen, a nyelvi humoron túl élezve a helyzetkomikumokat is. Boeing, Boeing Veszprém!
A szőlősgazdák és vendégeik közös ünnepén, Szent Márton napján, megmérettetik a fáradságos munka gyümölcse, megkóstolják, mit rejtenek a hordók. A pincészet szeretettel várja régi és új vendégeit, 2020. november 7- én újbor kóstolóval és libavacsorával.
A néprajzi látványtárba kerülő műtárgyak állományvédelmi kezeléseken és restauráláson is átesnek. A restaurátor a műhelyében fogadja az érdeklődőket és avat be bennünket a szakmai titkokba.
A melegvizes tó körül kialakult élőhely sajátságos körülményeinek köszönhetően unikális növény- és állatfajoknak ad otthont. A sétáa során lubickolhatsz a Hévízi-tó Természetvédelmi Területén előforduló kincsek látványában.

Fotó: Freepik

Őszi színes-köves tájséta balatonfüredi indulással

Szőlőhegyek oldalában, szurdokvölgyek mélyén, kilátópontok magasában vezet november 7-én szombaton a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Balatonfüredről induló, térítéses túrája.Útvonal (főbb érintett látnivalók): Koczor-pince – Száka-hegyi Geológiai-tanösvény – Bocsár-hegy – Szöllősi-séd – Noszlopy-forrás – Aszófői-séd – Koczor-pince.

Jazz koncert és Márton napi borvacsora Balatonlellén

Romhányi Áron zeneszerző, jazz zongorista, a United együttes alapító tagja és Szakonyi Milán énekes fellépése mellett libás ételsor és korlátlan újborfogyasztás a lellei Kishegyen, a Pócz Pincészetnél, Márton nap alkalmából.

Tobozszüret a Follyban (Badacsonytomaj)

Egyedülálló élmény a Pinus coulteri, óriástobozú fenyők tobozszüretének megtekintése, hiszen a fák 10-15 méter magasak, érett tobozaik pedig 30–40 cm hosszúak és 10–20 cm szélesek is lehetnek. Éppen ezért csak alpintechnikával szüretelhetők szakember segítségével.

Himalájai cédrus
Fotó: Folly arborétum hivatalos

November 8., vasárnap

Geopolisz – Óvóhely bejárással Veszprémben

Kétórás időutazás minden geo-rajongónak egy kényelmes városi séta keretében a Vár- és a Benedek-hegy környékére, a Bakony–Balaton UNESCO Geopark „fővárosába”!

Kölcsönlakás előadás Veszprémben

Ray Cooney – John Chapman: Kölcsönlakás című komédiája a Pannon Várszínház előadásában novemberben a Hangvillában. Az elegáns londoni emeleti lakás Philipé és Johannáé. Hetek óta tart a renoválás, nagy a felfordulás. Philip és Henry sikeres gyermekkönyv-kiadók, irodájuk a földszinten található. Henry nagy nőcsábász. Amíg Philip a feleségével vendégségbe készül, addig Henry egy hölgy ismerősével randizna társa lakásában. Nem tudja, hogy felesége is ezt tervezi újdonsült lovagjával. És van, amiről egyikük sem tud: a felújításon dolgozó belsőépítész is épp szerelmi légyottra hívta a szobalányt. A teljes káosz közepébe érkezik meg váratlanul a meglehetősen prűd hölgy hírében álló híres mesekönyvíró, akire a kiadó már régóta fente a fogát.

Egész hétvégén látogatható program a Balatonnál

Füredi Őszi Fesztivál

A füredi Vaszary Galéria novemberben is megtelik színes programokkal a Füredi Őszi Fesztivál keretén belül: tárlatvezetések Topor Tündével, Winkler Nóra íróval és Schneller János művészettörténésszel, grafikai workshopok Szőllősi Géza képzőművésszel, tovább folytatódnak a múzeumpedagógiai foglalkozások, és lesznek zene- és művészetterápiás előadások is.

Téli vízitúra a Hévíz-patakon novemberben minden szombaton és vasárnap

A Hévíz-patak túra egy igazi különleges téli vízitúra helyszín, a Vidra Vízitúra úttörőként, közel kettő évtizede szervez ide túrákat a téli hónapokban. Ebben a téli időszakban minden szombaton, vasárnap és munkaszüneti napon van meghirdetett túrájuk.

A Hévíz-patakon evezünk a Diás-sziget felé
Fotó: Mihály Szilvia

„Varázslatos világ” – kollektív kiállítás Balatonfüreden november 17-ig

A füredi Polgármesteri Hivatal Folyosó Galériájában a Művészklub „Varázslatos világ” című kollektív kiállítása tekinthető meg. A kiállítást megnyitja Tóth Györgyi a Balatonfüredi Városi Könyvtár igazgatója, klasszikus gitáron közreműködik Pózna Melinda.

Láthatatlan jelenlét – kiállítás és program Balatonfüreden november 29-ig

A Láthatatlan jelenlét című kiállítás megnyitója a füredi Vaszary Galériában szeptember 17-én 17 órakor. A kiállítás november 29-ig megtekinthető, a hozzá kapcsolódó múzeumpedagógia foglalkozások pedig szeptember 17. és október 31. között zajlanak.

Fotók, filmek, karikatúrák – kiállítás Keszthelyen december 31-ig

A sokszínű tárlaton fotók, filmek, grafikák, könyvek, naptárak és társasjátékok tanúskodnak Mészáros T. László kimeríthetetlen kreativitásáról. A kiállítás a múzeumba váltott belépőjeggyel látogatható.

 

Nyitókép: Freepik

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva