Szaniszló Hajnalka | 2021.07.02. 10:00
Hétvégi balatoni programajánló
Nyár, napsütés, vízbe csobbanás, vízibickli, fagyi, lángos, hekk, és persze színes programokkal is vár a Balaton. Hétvégi programajánló.

Időjárás a hétvégén

Szombat

Az ország délnyugati felén gomolyfelhős, napos idő valószínű, északkeleti felén erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés. Hazánk északkeleti felén, harmadán akár több helyen, másutt csak néhol fordulhat elő zápor, zivatar. Az északnyugati szél sok helyütt megélénkül, néhol meg is erősödhet, zivatarok környezetében viharos lökések is várhatók.

A hőmérséklet hajnalban 10, 17, délután 25 és 30 fok között alakul.

Vasárnap

A gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütés várható. Néhol zápor, zivatar előfordulhat. Az északnyugati, később a Dunántúlon a déli szelet sokfelé élénk, zivatarban erős lökések kísérhetik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 19, a maximum-hőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű.

Most pedig lássuk a hétvégi balatoni programajánlót!

Fotó: Freepik

Július 3., szombat

Szentjánosbogár-túra, Eplény

Vezetett túrán lehet megcsodálni a szentjánosbogár-rajzást Eplényben.

MEGADAY – Plázs Siófok

Készüljetek a Plázs legvadabb éjszakára, a legkomolyabb fellépők kíséretében.

XX. Balatonberényi Mesfesztivál

Meseszövés, táncház, családi vetélkedő, koncert és homokvárépítés. A szervezők a balatoni legendák köré szervezett egésznapos programra invitálják a családokat a balatonberényi Községi Strandra.

BSW Live, vendég: Hősök – Plázs Siófok

BSW pörgeti fel maximumra a hangulatot hazánk legnagyobb bulistrandján, a siófoki Plázson. Vendégelőadőként csatlakozik hozzájuk a Hősök rap csapata is.

 

Burn on the Beach – Plázs Siófok

Strandolj a legmenőbb dj-kkel a Plázson július 3-tól minden szombat délután 13:00 és 17:00 között.

1. PoccaZene Fesztivál, Felsőörs

Idén első alkalommal rendezik meg a PoccaZene Fesztivált Felsőörsön a Pocca dűlőn 2021. július 3-án. Egy jó grillparti, egy pohár finom bor barátok körében a zöldben, bódító levendulaillatban, naplemente a dombtetőn és minőségi zene az erdő szélén.

Tanulmány a nőkről // Szigliget Várudvar

Zenés válóok két részben, olvashatjuk a kaposvári Csiky Gergely Színház darabjának ismertetőjében. Fergeteges komédia vár ránk, miközben felcsendül a Nem leszek a játékszered, Darabokra törted a szívem, Gedeon bácsi, Egy szál harangvirág, Most kéne abbahagyni, Minden jót Mónika.

Budapest Bár koncert – Kultkikötő – Balatonboglár

A Budapest Bár cikázik a zenei stílusok között és kiszakít a mindennapokból. Örömzene nyitott füleknek.

 

Július 4., vasárnap

Gyenesdiási Keszeg Party, Gyenesdiás

Sült keszeg, gyermekprogramok és szórakoztató programok várják a vendégeket. A vidám zenés gasztro program helyszíne ezúttal is a gyenesdiási piac-és rendezvénytér lesz. Az egynapos rendezvény délelőtt keszegsütéssel indul, majd szórakoztató műsorokkal, halászléfőző versennyel és mesterség bemutatóval folytatódik, este koncerttel, bulizenével – a késő estébe nyúlóan.

Egész hétvégén látogatható programok

Komolyzene könnyedén, július 4-ig, Balatongyörök

A komolyzene lehet könnyed és élvezhető is, erről kívánja meggyőzni a látogatókat egy hétvégi ingyenes mini koncertsorozat Balatongyörökön.

Juliális Fesztivál Balatonlellén, július 4-ig

A programok között szerepel egy egészben grillezett óriás szürkeharcsa elkészítésének világrekord-kísérlete, valamint halászlét is kóstolhatunk, amit egy óriási bográcsban készítenek el Balatonlellén, a Rendezvényparkban.

Együtthatók – kiállítás Balatonbogláron, július 4-ig

Bihon Győző és Gulyás Andrea – Együtthatók című kiállítása a Vörös és Kék Kápolnákban Balatonbogláron.

Keszthelyfest, július 4-ig

Öt színpadon lépnek fel hazánk legnépszerűbb zenekarai Keszthely belvárosában. Sétálj végig kezedben egy pohár borral a különböző stílusok között, és élvezd a hamisítatlan fesztivál hangulatot.

Fotó: KeszthelyFest hivatalos

Levendula-hetek: Levendula-lepárlás, július 4-ig, Tihany

Illatos levendula lepárlás-bemutatóra várják az érdeklődőket a Levendula Hetek hétvégéin (június 19-20., 26-27., július 3-4.) napi két alkalommal a Levendula Ház Látogatóközpont kertjébe.

Kisfaludy Színházi Nyári Esték, augusztus 19-ig, Balatonfüred

Várja a színház és kultúra szerelmeseit Balatonfüreden a Kisfaludy Színházi Nyári Esték programsorozat. Több helyszínen színházi előadásokat, koncerteket és meseelőadást is élvezhet a közönség.

Tájházi szerdák, augusztus 21-ig, Balatonkenese

Minden szerdán egy népi mesterséget ismerhetnek meg az érdeklődők Balatonkenesei Tájházban. Utána kézműves játszóház várja a résztvevőket.

EB terasz – közös szurkolás Badacsonyban, június 11-július 11.

Gyere és szurkolj a barátaiddal Magyarországnak! Fröccsterasz, vízifoci és meglepetés vendégek is várnak rád.

„A gyepek titkai” fotópályázat vándorkiállítás, július 31-ig, Keszthely

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel várja az érdeklődőket 2021. július 1-31. között a Kis-Balaton Látogatóközpontban megrendezésre kerülő „A gyepek titkai” fotópályázat vándorkiállításra. A fotópályázat célja a gyepes élőhelyek értékeinek, jellemző növényfajainak bemutatása, népszerűsítése, és ezen keresztül a figyelem felhívása védelmük, illetve megőrzésük fontosságára.

Plakátkiállítás Veszprémben, július 16-ig

A kiállítás a V4-ek – visegrádi csoport – megalapításának 30. évfordulója alkalmából nyílt.

Tihanyi Levendulafesztivál állandó programjai, július 4-ig

Fotókiállítás, zenés reggeli, kézműves foglalkozások, termelői vásár, kerékpárbemutató, levendulás piknik, parfümkészítés és kirándulás – ezek mind szerepelnek a július 4-ig tartó Tihanyi Levendulafesztivál e hét szombati programjában.

Balatonfüred 50 – Kiállítás, 2021. június 5.-2022. január 9., Balatonfüred

Képes történetek Balatonfüred várossá válásának első évtizedeiből. A kiállítás 2022. január 9-ig látogatható a Vaszary Galériában.

Fürdőélet a nagy háborúban, június 5-augusztus 29., Keszthely

A Balatoni Múzeum vándorkiállítása visszarepít a múltba, a boldog békeidők hangulatos fürdőéletének változását mutatja be az első világháború alatt. Izgalmas, néha szinte sokkoló képek elevenítik fel dédszüleink életét.

 

 

 

Nyitókép: Freepik

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva