likeBalaton.hu | 2020.09.10. 06:00
Hétvégi Balatoni programajánló
Ezen a hétvégén is több tucat program vár a tó körül. Mi most megmutatjuk a legjobbakat, hogy neked könnyebb legyen a választás.

Szeptember 12., szombat

III. Hévízi veterán találkozó és országos rekord kísérlet

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Hévízi Veterán Találkozó, ahol ezúttal az egy időben, egy helyen megjelenő legtöbb OT minősítésű autó országos rekordját kísérelik megdönteni.

Fotó: Mihály Szilvia

Balatonfüredi Tuning Találkozó

A Balatonfüredi Tuning Találkozó az ország egyik legnagyobb ilyen jellegű találkozója amit a résztvevők tesznek naggyá. Idén is várnak minden tuning- és autórajongót, a helyszín a már jól megszokott balatonfüredi Kisfaludy Strand parkoló lesz.

Sümegi szüret

Szüreti főzőverseny, néptánc és fúvós bemutatók, borrendek, gasztronómiai ínyencségek és koncertek várnak bennünket ezen a sümegi vigasságon!

Reformkori túra a Badacsonyon

A múltba, méghozzá a reformkori Badacsonyba kalauzol el Árvai Gábor túravezető ezen a szombati napon. A túra során megismerkedtek a reformkor csodálatos balatoni világával, az akkori Badacsonnyal, Szegedy Rózával, Kisfaludy Sándorral, a hajózás történetével és sok más egyéb érdekességgel.

Uniqua Vízimentő Nap – a biztonság jegyében

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata szeretettel meghívja Önt és kedves családját a szeptember 12-én, Alsóörsön megrendezésre kerülő UNIQA Vízimentő Napra.

VillaSéta Balatonfüreden

A séta csak előzetes regisztráció esetén lesz megtartva maximum 10 főig! A leghíresebb füredi villákat, egykori, illetve mai lakóikat ismerhetjük meg a tematikus városnéző séta során. Több ikonikus épületet belülről is felfedezünk és a séta során bepillantást nyerhetünk a mai lakók életébe.

Templomok éjszakája

Templomok éjszakája Balatonalmádiban szeptember 12-én, 18 órától. Gyülekező a Szent Imre templomnál, ahonnan a séta a káptalanfüredi Angyalos Boldogasszony kápolnához vezet.

Szent György-hegy éjfélig

Ha hiányzott a Szent György-hegy hajnalig, akkor gyere el az őszi rendezvényekre! Bor, jazz, panoráma, szüreti színek, illatok, vonulás vár ránk a hűvösebb éjszakákon is!

Szüreti nordic walking túra a Tihanyi-félszigeten

Nordic walking túra olyanoknak is, akik csak most ismerkednek ezzel a műfajjal, de olyanok is mehetnek, akik botok nélkül szeretnének túrázni egyet a csodás tihanyi Belső-tó környékén.

Fotó: Szauer Annamária / veol.hu

Szeptember 13., vasárnap

Flying Ball amatőr strandröplabda kupa – Plázs Siófok – szeptember 13-ig

8 hétvégén várta a Plázs az amatőr strandröpiseket, most lesz az utolsó előtti. A férfi és női kategóriát szombaton bonyolítják, a vegyes kategóriát vasárnap. (Két fős csapatok nevezését várják). Nevezési határidő péntek(enként) 12 óra

Fotó: Krausz Andrea

Egész hétvégén látogatható program a Balatonnál

1. Tihanyi Találka szeptember 12-13.

Tihany nem éppen a borairól híres, azonban szeptember közepén az 1. Tihanyi Találkától lesz hangos! A Balaton-felvidék ikonikus borászatai, őstermelői, kézműves gasztro-műhelyei egybegyűlnek, hogy a közönség egy 2 napos Találka során ismerkedhessen meg velük, ízlelhesse meg fenséges költeményeiket.

Völgyhétvégék #2, Kapolcs, szeptember 11-13.

Szeptembertől négy hétvégén át könnyed kulturális eseménysorozattal várja Kapolcsra a látogatókat a Művészetek Völgye stábja. A Völgyhétvégék koncertjein, kiállításain, túráin, előadásain, filmvetítésein, beszélgetésein összesen ötszáz fő vehet majd részt, egy-egy hétvégére megnyitnak a Művészetek Völgye kedvenc udvarai is. Többek között a Bohemian Betyars és fellép ezen a hétvégén a Parno Graszt társaságában.

Badacsonyi szüret

Badacsony legszebb hagyományai közé tartozik a szüreti mulatság, a Badacsonyi Szüret, melyet idén a megszokottól eltérően és csak “kicsiben” tudunk megünnepelni. Az első, televízió által is közvetített Badacsonyi Szüretet 1964-ben rendezték meg és azóta is fontosnak tartják, hogy megünnepeljék a helyi borosgazdák, szőlészek munkájának “gyümölcsét”. Habár a hagyományápoló vasárnapi szüreti felvonulás elmarad, ennek ellenére sok szeretettel várnak a Szüreti hétvégére minden érdeklődőt Badacsonyba, a Móló Parkba, ahol a helyi borászatok, pincészetek kínálják majd a hegy levét. A három nap során számos kulturális program is várja majd a borok szerelmeseit a rendezvény színpadán.

Fotó: Mihály Szilvia

 

Nyitókép: Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva