likeBalaton.hu | 2020.10.15. 08:00
Hétvégi balatoni programajánló
Ezen a hétvégén is több tucat program vár a tó körül. Mi most megmutatjuk a legjobbakat, hogy neked könnyebb legyen a választás.

Október 17., szombat

Négykilátós Légiós Túra Alsóörsön

Négy kilátót érintve kell a távot – 25 km – teljesíteni, plusz testsúlyod 10 %-át hátizsákodban cipelni! Spéci póló, egyedi érem! Teljes ellátás! Kötelező előjelentkezés, előre utalás! Létszámlimit – 50 fő!

III. Távcéllövő verseny Siófokon

Távcéllövő verseny 30, 40, 60, 80, 100, 120 és 150 méteres távokon kijelölt céltárgyakra és célzónákra. Meghívott vendég: Mónus József sokszoros világrekorder cél és távlövő íjász.

Fotó: Freepik

Füredi őszi teljesítménytúrák Balatonfüreden

A Füredi ősz teljesítménytúrák 2020-ban október 17-én kerül megrendezésre. Aki nem szeretne lemaradni, csatlakozzon az eseményhez, s vésse be a dátumot a naptárba.

Rezi vártól Csókakőig túra

A Keszthelyi-hegységben szervezett hosszú távú, nagy szintkülönbséget átfogó túrát a terület természetvédelmi őre vezeti. A Reziből induló körtúra során megismerkedhetnek a túrázók az Ilona-völgyben rejtőző Szent Ilona-forrással, a hegyek alatt megbúvó egykori katonai bázis romjaival, majd felkapaszkodva a várhoz gyönyörködhetnek a Szántói-medence panorámájában. Innen a Csornakúti-völgyön keresztül jut el a csoport a Csókakő impozáns sziklafalai alá, majd a sárga turistajelzést követve fel is kapaszkodik a Kőhát tetejére. Cserszegtomajon lepillantva a Kút-barlangba, Rezi Szőlőhegy zeg-zugos utacskáin keresztül érkezik vissza a társaság a parkolóhoz.

Hajnalmadár túra a Badacsonyon

Láttál már trópusi pillangót? Ha nem, akkor gyere el erre a túrára, melynek fő attrakciója a hajnalmadár megfigyelése, mely repüléskor pontosan a trópusokon élő pillangókra emlékeztet! Pazar látványban lesz részed!

Tökölődő játszóház és töklámpás szépségverseny Balatongyörökön

Őszi és Halloweenhez kötődő dekorációk készítése, tökös és rémisztő finomságok és tökfaragó verseny! Szombaton 15.00-17.00 óra között Tökölődő kézműves játszóház (nem csak gyerekeknek) a Bertha Bulcsu Művelődési Házban. Hozd el a töködet, és szállj be a tökfaragó versenybe! Töklámpás-szépségverseny hozott anyagból. Az első 10 érkezőnek tököt is biztosítanak a szervezők. A késedet ne hagyd otthon!

Fotó: Freepik

Nyitott pincék – Murci kicsit másképp Balatonlellén

A lellei Kishegyen lévő borászok és vendéglátósok nyitott pincékkel várnak mindenkit. A járványügyi előírásokat betartva ezúttal is szép borokat és igazi őszi ínyencségeket lehet kóstolni.

Füredi flódni – séta kóstolóval Balatonfüreden

Ahogy a flódniban az alma, dió, mák és szilva, úgy élt egymás mellett Balatonfüreden másfél évszázadon keresztül a katolikus, református, evangélikus és az izraelita hitközség. A sétán kiderül, hogy a zsidó múltnak mely nyomai lelhetők még fel a Kiserdő és a Balaton-part közötti városrészben, s milyen gasztronómiai örömöknek nézett itt elébe annak idején az itt nyaraló közönség. A séta végén flódni kóstoló az Anna Grand Hotel Wine & Vital kávézójában.

Figyeljünk a lábunk elé, a Tagore sétányon is potyognak a gesztenyék! Fotó: Szücs Ildikó

Ősz köszöntő piknik a parton Badacsonytomajon

Megnyitják az őszi szezont a badacsonytomaji strandon! Hozz magaddal egy pikniktakarót, öltözz fel rétegesen és élvezd a parti programokat. A Nők a Balatonért Egyesület badacsonytomaji csoportja október 17-én, szombaton délután két órától a batyus piknikre várja vendégeket. Lesznek gyerekprogramok, Balatonnal kapcsolatos játékok, totó, tombola, finom ételek, sütemény, pogácsa, badacsonyi bor, zenebona, no meg persze jó hangulat.

Somlói juhfark ünnep Somlójenőnél

Ötödik alkalommal rendezik meg a somlói borászok összefogásából a Juhfark legnagyobb, reprezentatív bemutatóját, ahol az elmúlt évek legjobb, különböző stílusban elkészített tételeit kóstolhatjuk meg. A sétálókóstoló mellett workshopok, somlói dűlőtúra és pincelátogatás is szerepel a programban, a borteraszon felállított grillkonyhában pedig a borokhoz illő fogások készülnek.

Fotó: Mihály Szilvia

Fáklyás séta Tihanyban

Ha szereted a Balaton különleges őszi hangulatát, akkor itt a helyed! A hangulatos séta Tihany utcáin, a számtalan látnivalói között a napnyugtához igazodva, hogy narancsos fényben csodálhassuk meg a félsziget csodáit.

Egy csók és más semmi előadás Veszprémben

Az igaz szerelem legyőzhetetlen. Ha nem is egyenes az út, végül néha beteljesül. Küzdelmek, könnyek, végzetes erők kísérik a párokat a végső beteljesedésig. Vannak számítók, haszonlesők, gyávák és balekok, ártatlanok és szeretnivaló bájos segítők, míg ki-ki révbe ér, megtalálja az áhított, lázasan keresett boldogságot, a vágyott csókokat. És a zene szól, a történet tehetségesen járja útját, mert a szerzők a legnagyobbak közül valók.

Október 18., vasárnap

Vezetett e-bike túra Hévízen és Egregyen

A kerékpártúra során helyi idegenvezető mutatja be a város ikonikus épületeit, nézd meg két kerékről, milyen a Tófürdő, a zsilip a Hévízi- patakon, a Római kori romkert és az Árpád kori templom.

Reformkori séta Balatonfüreden

Történelmi séta, amelyen a romantikus hangulatú épületek megcsodálása közben érdekes történetek hangzanak el Blaha Lujzáról, Jókai Mórról vagy a híres Anna-bálhoz fűződő hagyományokról. A sétára előzetes regisztráció szükséges.

Színes őszi túra a Tihanyi-félszigeten

8 km-es nordic walking túra a Tihanyi-félszigeten a csodás őszi tájakon, de bot nélkül is csatlakozhatnak az érdeklődők. A csodaszép Gejzír-mezőn át a félsziget nyugati része felé vesszük az irányt. Felkapaszkodunk a kaldera peremére, ahonnan páratlan kilátás nyílik a Balaton nyugati medencéjére, és végigsétálunk a világ legszebb cserszömörce útján. Majd szétnézünk az Apáti kilátóból és az Őslevenduláson keresztül visszatérünk a Belső-tó partjára.

MTI Fotó: Nagy Lajos

Egész hétvégén látogatható program a Balatonnál

BalatonKörDeszka Balatonaligáról október 15-18.

Mi a közös abban, hogy az emberek az életüket a zenének szentelik és abban, hogy emberek körbedeszkázzák a Balatont? Mindkettő őrültség és mindkettő szenvedély. A Nagyon Balaton Official a Fábián Juli Emlékalapítványon keresztül ezzel a kezdeményezéssel szeretné támogatni a vihartvert zeneipar szereplőit.

V. Gesztenyés Weekend Keszthelyen

Idén táncos, énekes fellépők nem lesznek az őszi rendezvényen, azonban a főszerepben továbbra is a gesztenye áll a környékbeli termelők, kézművesek vásárán!
A hagyományokat folytatva a szervezők idén is hirdetnek rajzpályázatot, lesz madárijesztő készítés és gesztenye keresés a kötélpályán.
Gyere és tölts a szabadban ezt a gesztenye illatú szép, őszi hétvégét!

Variációk ABORRA Hévízen október 15-18.

A rendezvényen Hévíz Város Boráé a főszerep: több szolgáltató is különleges menüsorral készül, érdemes végigkóstolni a kínálatot.

Gesztenyés workshop Hévízen

Minden, ami gesztenye! Előadások és receptbemutatók várnak bennünket a Hévízi Termelői Piacon.

Gasztrohegy Badacsonytomajon október 17-18.

Októbertől áprilisig megmászhatjuk a gasztronómiai csúcsokat: 10 vendéglátóhely, 7 tematikus gasztrohétvége és a Badacsony egy olyan arca, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb évszakokban lehet igazán felfedezni. A hegy vendéglátói arra invitálnak, hogy ismerd meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt.

Fotó: Mihály Szilvia

Terasz koncertek Keszthelyen a Balaton Színháznál október 27-ig

A főbejáratnál rendezik meg a koncerteket, melyekkel kapcsolatban a teljes program a fenti linkre kattintva olvasható.

Mesterem nyomán – Kiállítás a Kisfaludy Galériában Balatonfüreden október 31-ig

A Veszprémi Művész Céh rendhagyó, tematikus kiállítása a balatonfüredi Kisfaludy Galériában 2020. szeptember 12-től október 31-ig tekinthető meg. A tárlat megnyitója szeptember 12-én 14 órakor lesz.

„Varázslatos világ” – kollektív kiállítás Balatonfüreden november 17-ig

A füredi Polgármesteri Hivatal Folyosó Galériájában a Művészklub „Varázslatos világ” című kollektív kiállítása tekinthető meg. A kiállítást megnyitja Tóth Györgyi a Balatonfüredi Városi Könyvtár igazgatója, klasszikus gitáron közreműködik Pózna Melinda.

Láthatatlan jelenlét – kiállítás és program Balatonfüreden november 29-ig

A Láthatatlan jelenlét című kiállítás megnyitója a füredi Vaszary Galériában szeptember 17-én 17 órakor. A kiállítás november 29-ig megtekinthető, a hozzá kapcsolódó múzeumpedagógia foglalkozások pedig szeptember 17. és október 31. között zajlanak.

Fotók, filmek, karikatúrák – kiállítás Keszthelyen december 31-ig

A sokszínű tárlaton fotók, filmek, grafikák, könyvek, naptárak és társasjátékok tanúskodnak Mészáros T. László kimeríthetetlen kreativitásáról. A kiállítás a múzeumba váltott belépőjeggyel látogatható.

 

 

 

Nyitókép: Freepik

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva