Szaniszló Hajnalka | 2020.02.12. 06:00
Hétvégi balatoni programajánló február közepére
Közeledik a hétvége és egyre szebb az idő, olykor már érezteti velünk, hogy már ott bújkál a levegőben a tavasz. Ezzel együtt azért még érdemes rétegesen öltözni a szabadtéri programok alkalmával, amelyekből ezúttal is kedvetekre válogathattok. Mi mindenféle ízlésnek megfelelően, megmutatjuk a legjobbakat.

Szentbékkálla földtani és kultúrtörténeti kincsei – geotúra

A geotúra Szentbékkálla és környékének földtani, építészeti és kulturális gyöngyszemeit fűzi fel. Bemelegítésül kis séta a szentbékkállai templom dombocskájára, hogy néhány perces erdei gyaloglás után a színes építőkövekből épült Velétei palotarom bukkanjon elő a fák közül, a maga festői szépségében.

Farsangi Forgatag Hévízen

Hévízen hatalmas farsangi forgataggal kívánják felidézni a vidám ünnepkörhöz kapcsolódó néphagyományokat, vagyis a maskarás felvonulást, a télűző kiszebáb-égetést és a méltán híres farsangi fánkot.

Hévíz-patak téli vízitúra

Magyarországon ez az egyetlen evezhető meleg vizű patak. A meleg víz miatt a túra téli időszakban is teljesíthető, mivel a patak még a legzordabb teleken sem fagy be. A patakot a Hévízi-gyógytó táplálja, mely Európa legnagyobb meleg vizű tava. Novembertől március közepéig tudsz velünk kenuzni, kajakozni a patakon. Téli időszakban a tó és a patak felett lebegő páraréteg, a rengeteg tündérrózsa, a part menti mocsaras lápvidék meseszerű hangulatot ad a túrának, szinte várja az evezős, hogy mikor bukkan elő egy kobold a fűcsomó mögül, vagy mikor lebben fel egy tündér a tündérrózsa virágából.

Fotó: Tóvíziné Koller Julianna / Zalai Hírlap

DJ a Szőlőben – Love is in the Air

Kint röpködhetnek a mínuszok, lehetnek deresek a szőlőtőkék, de van, akit fűt az izgalom, hogy végre kezdetét veheti az újabb Dj a szőlőben évad! A mulatság helyszíne Paloznak, azon belül a Homola Pincészet. Bár az első buli pont Valentin nap környékére esik, a szervezők szerint azért nem kell megijedni, nem készülnek szívecskés lufiban úszással, és csókmaratont sem rendeznek. Érkezés párban, vagy páratlanul, itt családiasan, jó hangulatban lehet elindítani az évet, és koccintani egy-kettőt arra, hogy mindenki szeret mindenkit, meg a jó borokat, a jó zenéket, és persze romantikázni is lehet, ha valaki arra vágyik.

Gasztrohegy Badacsony / Disznóságok

Ez az a hétvége, amihez nincs mit hozzáfűzni. Disznótoros, füstölt illat, friss portékák a disznóvágás után, még az is lehet, hogy a borok mellé a pálinka is előkerül. Kint a deres Badacsony, bent cserépkályha, idő, pihenés, falatozás. Hogy legyen energia tovább sétálni! Mi a Gasztrohegy? Októbertől áprilisig megmutatjuk a gasztronómiai csúcsokat: 10 vendéglátóhely, 7 tematikus gasztrohétvége és a Badacsony egy olyan arca, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb évszakokban lehet igazán felfedezni. A vulkanikus borokhoz izgalmas ételeket álmodnak a hegy vendéglátói és mindenit arra invitálnak, hogy ismerd meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt.

Kultúrházak éjjel-nappal Siófokon

Leszáll az éj, kialszanak a fények, a KIKK-ben február 15-én éjjel indul meg az élet. Izgalmas éjszakai, játékos barangolás. Kerekítő manó társaságában népi mondókák és dalok a Farsang jegyében, melyet hangszerjátékkal, furulyákkal, dobbal, népi hangutánzó hangszerekkel színesít az előadó.

Kultúrházak éjjel-nappal Keszthelyen

A keszthelyi Balaton Színház is csatlakozik a Kultúrházak éjszakája programsorozathoz. Lesz természetgyógyászati klub, amely egy igazi mesés tisztítókúra, fellép egy mesemondó terapeuta, lesz filmvetítés és bridzs. Minden korosztályt várnak a legkülönbözőbb, izgalmas társasjátékokkal és fellép az Ismerős Arcok is, akik jelenleg akusztikus koncertturné keretében adják elő új köntösbe öltöztetett dalaikat.

Ismerős Arcok – Isten tenyerén

Akusztikus turnén jár a 21 éves zenekar. Hallgasd meg az ismerős dallamokat újrahangszerelve. Az akusztikus ráadáskoncert a keszthelyi színházban egyszeri és megismételhetetlen zenei élményt ígér. A zenekar 20 éve van jelen a magyar rockzenei életben. Az igényes és letisztult zenei alapokra épülő, tartalmas és értékes szövegvilággal megszólaló dalaik, a jelenkor divatzenei irányzatának alternatívájaként a mindennapi életünk, a család és a hazaszeretet, a kultúránk, az értékeink tiszteletéről és megóvásáról, valamint a közösségben való létezés fontosságáról szólnak. „Kortalan” zenei stílusunknak köszönhetően különböző generációk kedvelt előadói a Kárpát-medencében, valamint a világ számos táján élő külhoni magyarság körében.

 

 

Valentin napi szauna hétvége

Nincs is romantikusabb egy Valentin napi wellness hétvégénél, ahol őrült szaunashow programok is várnak rád. Lesz epres-cukros és levendulás-rózsás bőrradír a gőzben, szaunaszeánsz és pezsgős rituálé is. A szauna ceremóniák, szervezett programok regisztrációhoz kötöttek és külön jegy megváltásával vehetők igénybe.

Fotó: Pixabay

Valentin napi borvacsora az Anna – bálok helyszínen

Négyfogásos borvacsorával várják vendégeiket február 15-én este a balatonfüredi Anna Grand Hotelben. pazar menüsorral, az ízekkel gyengéden harmonizáló ötféle borkülönlegességekkel készülnek a szerelmesek ünnepére.

Fotó: Pixabay

IV. Tihanyi Bencés Bál

Szeretettel várják a tihanyi bencés iskola munkatársait, a diákok és öregdiákok szüleit, az öregdiákokat, a tihanyiakat és az apátság barátait a IV. Tihanyi Bencés Jótékonysági Bálba, a Tihanyi Bencés Iskola sportcsarnokába.

 

Hévízi-lefolyó – vízitúra

A Hévízi-tó meleg vízének nagy részét a Hévízi-lefolyó vezeti el. A télen is 20 ºC feletti víz felett a pára takaró mögül különféle tündérrózsák és vízi madarak (tőkés réce, kis vöcsök, kárókatonák, szürke gém, nagykócsag) tűnnek elő. A túra a Hévízi-tó déli árapasztó zsilipjétől indul. Három fős kenukban evez a társaság Fenékpusztáig, ahonnan a visszaút autóval történik.

Giro túra Grande Partenza #1/8.

A túra célja: A Giro d’Italia Nagy Rajt túrák célja az olasz körverseny 2020. májusi, magyarországi rajtjának és első három szakaszának a népszerűsítése.

Fotó: Pixabay

Nyitókép: Pixabay

Összeállította: Krausz Andrea, Mihály Szilvia, Szaniszló Hajnalka, Szücs Ildikó

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva