Szaniszló Hajnalka | 2020.01.10. 06:00
Programajánló január közepére a Balatonnál
Bár a Balaton épp kezd befagyni, s olykor még a mínuszok is repkednek, nagyon szép ez a tél és érdemes kimerészkedni a szabadba, túrázni egyet, hogy aztán egy hangulatos vacsora keretében ismerjük meg a balatoni borokat vagy épp részt vegyünk egy szuper koncerten valamelyik tóparti városban. Mutatjuk a hétvége balatoni programjait.

II. Tihany Trail – téli terepfutás

Lehet nagy sár, lehet nagy hó (bár ez kevésbé valószínű), lehet keresztben – hosszában befagyott Balaton megdermedt ösvényekkel… bármi vár is rád: egyszerűen leírhatatlanul szép és kemény lesz! Igazi kihívás, igazi challenge a tihanyi horizonton!

Fotó: Tihany Sport és Szabadidő

 

Hévíz-patak téli vízitúra

A Hévíz-patak túra egy igazi különleges téli vízitúra helyszín. A Vidra Vízitúra úttörőként, közel kettő évtizede szervez ide vízitúrákat a téli hónapokban.
Magyarországon ez az egyetlen evezhető meleg vizű patak. A meleg víz miatt a túra téli időszakban is teljesíthető, mivel a patak még a legzordabb teleken sem fagy be. A túrához egészen március közepéig lehet csatlakozni.

A túrázók 10 kilométert „csoroghatnak” a téli tavaszban
Fotó: Tóvíziné Koller Julianna / Zalai Hírlap

 

Reformkori séták Balatonfüreden

Történelmi séta, amelyen a romantikus hangulatú épületek megcsodálása közben érdekes történetek hangzanak el Blaha Lujzáról, Jókai Mórról vagy a híres Anna-bálhoz fűződő hagyományokról. A történelmi hangulatú épületek történetein túl, érdekfeszítő anekdotákat hallhatnak a híres színésznőről, Blaha Lujzáról vagy az Arany ember című könyv legendás írójáról, Jókai Mórról, valamint a legelsőnek mondott 1825-ös Anna-bálról és a hozzá fűződő hagyományokról.

Holdfénytúra a Badacsonyon

Az erdő holdfényben is varázslatos, nézzen le a a badacsonyi Kisfaludy-kilátóból a környékre! A túra során megismerkedünk a hegy természeti és kultúrtörténeti értékeivel, miközben hallgatjuk a macskabagoly kísérteties hangját. A kilátóból pazar kilátás nyílik a csillagok és Hold fényében szikrázó Balatonra és a Káli-medence gyöngyfüzérként világító falvaira.

Gasztrohegy-Badacsony szárnyal – Fotó: Varga Norbert

 

Borbarangolás a Váli Bornál

A badacsonyi borbarangolás 2020-as első állomása a badacsonyörsi VáliBornál lesz. A családi borműhely Badacsonyörsön található. A szőlőterület 9 ha-on terül el Örsön, a Tóti- hegyen, a Badacsony-hegyen és Szigligeten. Fő szőlőfajták: Olaszrizling, Kéknyelű, Budai Zöld, Szürkebarát, Muscat Ottonel és Pinot Noir. Minden egyes szőlőfajtánál nagy hangsúlyt fektetünk a terméskorlátozásra illetve a szüreti időpont kiválasztására.

Badacsonyörs, Váli, pince

 

Hangvilla díj 2019 – Ünnepi koncert

Tompos Kátya, Hrutka Róbert és az Antal Gábor Trió kapja az idei Hangvilla könnyűzenei díjat. Január 11-én este 7 órakor a három díjazott ad közös koncertet a Hangvilla Nagytermében.

 

 

Újévi gálakoncert Siófokon

Az újév első napjaiban Johann Strauss fülbemászó zenéjének színvonalas, szórakoztató kavalkádját kínálják Siófokon, a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében. A műsorból nem hiányozhatnak a világhírű musicalek – Az operaház fantomja, My Fair Lady, Mozart, Evita, Vámpírok bálja –, feledhetetlen dallamai sem, így a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar egy színes szórakoztató műsorral kínál különleges élményt 2020-ban is a közönségnek.

 

 

Farsangi geotúra Vigántpetenden

Az út során a vulkánoktól a mélytengerekig, a hótól a tűzig jutnak el a bátor túrázók, majd egy elvarázsolt erdőbe érnek.

Kenu- és gyalogtúra

Izgalmas téli programot keresel? Gyere Hévízre vízitúrázni, és a Keszthelyi hegységbe gyalogtúrázni, garantáltan nem fogsz csalódni!

Fotó: MAKASE

 

Nyitókép: Pixabay

Összeállította: Krausz Andrea, Mihály Szilvia, Szaniszló Hajnalka, Szűcs Ildikó

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva