Szaniszló Hajnalka | 2021.06.25. 07:00
Hétvégi balatoni programajánló
Nyár, napsütés, vízbe csobbanás, vízibickli, fagyi, lángos, hekk, és persze színes programokkal is vár a Balaton. Hétvégi programajánló.

Időjárás a hétvégén

Szombat

A Dunántúl és a Dél-Alföld nagy részén gyengébb, másutt erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, ennek megfelelően előbbi területen sok napsütésre van kilátás, de másutt is kisüt több órára a nap. Éjjel többfelé, napközben az erősebben gomolyfelhős tájakon több helyen, másutt elvétve alakulhat ki zápor, zivatar. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A hajnali 14, 21 fokról délutánra 25 és 31 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap

Napos időre van kilátás többnyire kevés gomolyfelhővel, de néhol zápor, zivatar előfordulhat. Az északnyugati, északi szelet sokfelé élénk, kis területen erős lökések kísérik. Zivatarfelhő környezetében viharos széllökés is lehet.

A hőmérséklet hajnalban 13 és 19, a legmelegebb délutáni órákban 26 és 31 fok között valószínű.

Most pedig lássuk a hétvégi balatoni programajánlót!

Fotó: Freepik

2021. Június 26., szombat

Tihanyi Levendulafesztivál, Tihany

Fotókiállítás, zenés reggeli, kézműves foglalkozások, termelői vásár, kerékpárbemutató, levendulás piknik, parfümkészítés és kirándulás – ezek mind szerepelnek a július 4-ig tartó Tihanyi Levendulafesztivál e hét szombati programjában.

Magyar Mozgókép Fesztivál, Veszprém, Balatonfüred, Balatonalmádi

A program a Veszprém-Balaton 2023 – Európa Kulturális Fővárosa projekt részét képezi, és három városban – Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban –, nyolc helyszínen és öt kategóriában összesen 84 magyar filmet láthatnak majd a fimrajongók.

Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál, Balatonfüred

Délutánonként hangszerrel, tanítással, pszichológiával, fiziológiával kapcsolatos előadások várják az érdeklődőket, valamint gitár- és zenekari próbákra leshetnek be. Esténként pedig koncertet adnak a gitáros művészvilág kiemekedő tagjai.

Open Water Tournament, Balatonalmádi

Gyere, és úszd át velünk a balatonfűzfői öblöt.

Levendulafesztivál – Séta az Apátsági Majorságban, Tihany

Elmerülni a levendula világában mindig jó programnak ígérkezik, és erre Tihany az egyik legjobb helyszín.

BAHART Regatta – Balatonföldvár

2021-ben három helyszínen rendezik meg a Balaton legrégebbi vitorlás versenysorozatát.

Tájházak napja, Gyenesdiás

Megtanulhatod a körmönfonást és a dödöllekészítést is Gyenesdiáson, de belekóstolhatsz a gyógynövénytermesztés rejtelmeibe is.

Szezonnyitó Szántódon

A déli part egyik legszebb szabadstrandján kezdetét veszi a nyári szezon. Cirkusz a stégen, játékos vetélkedő, táncbemutató és buli vár minden érdeklődőt.

Múzeumok Éjszakája 2021, Balatonfüred

Számos programmal várja a múzeum kedvelőket a Múzeumok Éjszakája Balatonfüreden. Öt helyszín kínálja a kultúra élvezetét: a Jókai Mór Emlékház, a Városi Helytörténeti Gyűjtemény, a Vaszary Galéria, a Vaszary Alkotóműhely és a Zsidó Kiválóságok Háza.

Múzeumok Éjszakája 2021, Keszthely

Ezen az estén a város magán- és közgyűjteményei, kiállítóhelyei különleges családi rendezvényekkel, rendhagyó tárlatvezetésekkel, Szent Iván Éji tűzgyújtással, koncertekkel, színes lovas programokkal és fényjátékkal várják az érdeklődőket.

Múzeumok éjszakája 2021, Balatonszárszó

Vers Utca vetélkedő és éjszakai tárlatvezetés várja az érdeklődőket a József Attila Emlékházban.

Múzeumok éjszakája – A királyőrző apátság, Tihany

2021 nyarán különleges, egy történelmi korszakban csak egyszer látható élmény várja a Múzeumok Éjszakája résztvevőit: a Királykripta (altemplom) tavasszal régészeti feltárásra kerül, a nyári szezonban pedig már a „kiásott” kőszikla-alapzat és I. András király sziklába vájt eredeti sírja fölött sétálhatnak el egy „acéljárdán”.

Kultkikötő – Malek Andi Soulistic – Gospel Tour, Balatonszárszó

A Soulistic Malek Andrea, és a zongorista-zeneszerző, Jáger Bandi együttműködéséből jött létre 2016-ban. A formáció egy nagyon különleges projekt, amely a Gospel, a Jazz, és a Soul stílust ötvözi.

New York-i komédia // Szigliget Várudvar

A New York-i komédia immár közel másfél évtizede hódít a Centál Színpadán – okkal, hiszen nincs is szórakoztatóbb annál, mintsem másokat figyelni, amint az élethazugságaik lavinaként zuhannak a nyakukba… Fergeteges előadás vár Szigligeten.

Nyárindító nyitóbuli, Gyenesdiás

Fergeteges szezonnyitó strandbuli vár rátok Gyenesdiáson. A Diási Játékstrandon a Dream Beach Koktélbárban az este során a kellemes nyáresti hangulatról és a pörgős zenékről DJ-k gondoskodnak. Italakciókkal és fergeteges hangulattal várnak, hogy az idei nyár is ütősen kezdődjön.

A füredi rabbi – Séta Balatonfüreden

A zsidóság tudományos kultúráját bemutató interaktív kiállítás és egyéb színes, érdekes program is várja minden hónapban az érdeklődőket Balatonfüreden, a Zsidó Kiválóságok Házában.

A földrajztudós és a Balaton – Veszprém

Cholnoky Jenő és a Balaton címmel nyílik kiállítás június 26-án, szombaton 16.30-kor a veszprémi Laczkó Dezső Múzeumban.

Szent Iván-éj Hévízen

Csatlakozz a fényhez: a napforduló ünnephez kapcsolódó hévízi programsorozatban filmvetítés, zenés felvonulás és lidércek tánca is vár rád.

Be Massive Horizon Party / frissTerasz, Badacsonytomaj

Táncolj egy nagyot a balatoni panorámában gyönyörködve. Fogj a kezedbe egy pohár bort, és élvezd az elektronikus zene dallamait.

Falunap Balatonőszödön

Kiállítás, gyermekprogramok, főzőverseny, utcabál és még számos program vár minden érdeklődőt a balatonőszödi Falunapon.

Wannabe BEACH – Best of 90’s & 00’s x Plázs, Siófok

A Wannabe BEACH a tavalyi varázslatos hangulatú estéi után ismét megeleveníti a múlt lüktető, páratlan hangulatát a Balaton partján.

2021. Június 27., vasárnap

Szezonnyitó és búcsú, Balatonberény

A szabadtéri színpadon és annak környékén rendezi szezonnyitó ünnepségét Balatonberény, amely egyben a település búcsúja is.

Holdfénytúra a Badacsonyon, Badacsonytomaj

Ismét egy holdfénytúra, friss színek, illatok, fantasztikus élmények fogadnak az alkonyi, esti hegyen. Nincsen felemelőbb érzés, mint egy csillagfényes estét a Badacsony tetején tölteni.

Egész hétvégén látogatható programok

EB terasz – közös szurkolás Badacsonyban, június 11-július 11.

Gyere és szurkolj a barátaiddal Magyarországnak! Fröccsterasz, vízifoci és meglepetés vendégek is várnak rád.

XI.Vonyarcvashegyi Kézműves Sörök és Házi Ízek Fesztivál, június 27-ig, Vonyarcvashegy

Finom házi sörök, ízletes falatok, tarka kirakodóvásár várja a látogatókat a vonyarci forgatagban.

Truesounds Music x Be Massive Weekend Day & Night Party – Plázs, Siófokjúnius 27.-ig, Siófok

Egy újabb kétnapos boldogságcsomag a magyar tenger partján. A siófoki Plázs homokjában táncolni egyszerűen pazar.

Szedd magad levendulaszüret – Szent Balázs-hegy, június 27-ig, Szentantalfa

Június két hétvégéjén is lehet szedd magad akcióban levendulát szüretelni a csodás Szent Balázs-hegyen. A Szentantalfa fölötti birtokon minden nap 9-től várják a lelkes szüretelőket a lila mezőkre.

Levendulanapok, június 27-ig, Pannonhalma

Ismeretterjesztő séták, előadások és gasztronómiai kóstolók is várják az érdeklődőket a Pannonhalmi Apátság gyógynövénykertjében június 25. és 27. között.

Levendula-hetek: Levendula-lepárlás, június 26-27., Tihany

Illatos levendula lepárlás-bemutatóra várják az érdeklődőket a Levendula Hetek hétvégéin (június 19-20., 26-27., július 3-4.) napi két alkalommal a Levendula Ház Látogatóközpont kertjébe.

Gyenesdiási Gyógyító Gyöngy, június 28-ig., Gyenesdiás

A mai rohanó világban a hagyományos orvoslás létjogosultsága mellett szükség van különféle természetes gyógymódokra, terápiákra. Az önmagunk és mások boldogságának előmozdításán fáradozók a térítésmentes gyógyításon túl élményfestészeti bemutatókat, előadásokat, meditációkat és mozgásbemutatókat is tartanak majd Gyenesdiáson.

Balatonfüred 50 – Kiállítás, 2021. június 5.-2022. január 9., Balatonfüred

Képes történetek Balatonfüred várossá válásának első évtizedeiből. A kiállítás 2022. január 9-ig látogatható a Vaszary Galériában.

Fürdőélet a nagy háborúban, június 5-augusztus 29., Keszthely

A Balatoni Múzeum vándorkiállítása visszarepít a múltba, a boldog békeidők hangulatos fürdőéletének változását mutatja be az első világháború alatt. Izgalmas, néha szinte sokkoló képek elevenítik fel dédszüleink életét.

Levendulaszüret a Kincsek Völgyében, június 26-27., Bálványos

A Kincsek Völgye Bálványoson található, és a francia levendula szerelmeseit várja.

Levendula Szedd magad – Lesenceistvánd, június 26-27.

Csodaszép kilátás és egy varázslatos levendulamező vár rád! Az árnyat adó fák alatt kortyolj bele a hűsítő szörpökbe, ha elfáradtál a levendulaszedésbe.

Fotó: Mihály Szilvia

 

 

Nyitókép: Freepik

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva