Szaniszló Hajnalka | 2019.08.07. 07:00
Tervezd meg már most a hétvégédet! – programajánló
Bár közeleg a nyár vége, programok tekintetében még mindig bőséges a választék, legyen szó koncertről, művészetről, sportról vagy épp gyerekeknek szóló kikapcsolódási lehetőségekről. Tervezd meg már most a hétvégédet.

Ne feledd, hogy ha az alábbi listában nem találod meg a számodra megfelelő kikapcsolódási formát, tovább böngészhetsz a likeBalaton.hu oldalán.

Ide kattintva a teljes balatoni programkínálatot megtalálod.

Jövő heti program, de már most érdemes rá készülni, mert nagyon izgalmas lesz!

Mindenki csodálja a strandon a homokvárat, amit építesz? Akkor gyere és mutasd meg mit tudsz augusztus 17-én, szombaton a likeBalaton.hu homokvárépítő-versenyen Balatonlellén, a Napfény Strandon. Nyerhetsz strandeszközöket, likeBalaton.hu ajándékcsomagot, belépőket a Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark‎ba, könyvcsomagot, a fődíj egy wellness hétvége. A versenyre előzetesen, augusztus 16-án 17 óráig lehet homokvarverseny@gmail.com a címen.

Információk és kapcsolat: homokvarverseny@gmail.com

További részleteket ide kattintva találsz!

PÉNTEK

Interaktív mesekoncert bábokkal, játékkal Balatonbogláron. A Rutkai Bori Banda a Sárkányjárgány és a Pizsamátor című lemezek dalaival hívja kalandra a kedves közönséget: csíkos függőágyakban ringatózunk, Piciklin száguldunk, vattacukor felhők alatt kókuszfagyit ebédelünk vagy a Balatonon vízibiciklizünk, a strand diszkóban pedig Rizibizi nénivel és bácsival reppelünk, aztán körtáncot járunk a tóba pottyanó naplementében, végül a Hordozható Tábortűz fényében különleges repülő lényekkel és járgányokkal kapunk szárnyra.

Az egykor a Monarchia és Közép-Európa legnagyobb katonavárosát járhatjátok be ezen a napon. Lépjetek be egy olyan helyre, ahová eddig nem! Belépni tilos? Velük szabad! Ez a hajmáskéri anzix!

Estefelé már a kánikula csillapodik és élénkebbé válnak a madarak. Aki kíváncsi a papagájok esti „koncertjére” és szeretne részt venni egy érdekes, vicces kalauzoláson, annak a Kerekiben, a Balatoni Madárkertben a helye.

Sokan tudják, hogy Charlie egykor a Generál és a Pannonia expressz frontembere a 90-es években önálló művészi karrierbe kezdett, amelynek köszönhetően a mai napig töretlen népszerűségét és a közönség feltétlen szeretet és rajongását tudhatja magáénak. A koncert exkluzív vendége a Generál és az LGT legendája Karácsony János James, aki szívesen vállalta a felkérést és tervei szerint eljátssza Charlieval a legnagyobb slágereket, amelyek az LGT korszakból ugyanúgy mint a Generál évekből máig fennmaradtak. A koncert Siófokon lesz, itt vannak a részletek.

Itt pedig egy interjút is olvashattok a művésszel.

Egészség- és sportnapot tartanak Balatonszárszón. Családi mozgás programok, zumba, aerobik, ügyességi játékok, sportvetélkedők, vízi sportok, egészsgéügyi mérések, egészséges táplálkozás népszerűsítése, Intim Torna Illegál koncert.

1962 tavaszán-nyarán felbolydult az ’56 után apátiába süllyedt Magyarország: Gagarin őrnagy szupersztár lett a béketáborból, Mastroianni napszemüvege és Anita Ekberg keblei megőrjítik az embereket a mozikban az Édes életet nézve. Mindehhez még a KISZ és a párt is kiírja az első Ki mit tud?-ot. Csinibaba előadás Balatonakaliban.

2004. óta minden augusztus közepén kerül megrendezésre a Badacsonyi Szürkebarát és Magyar Szürkemarha Ünnepe. Borházak, kézművesek, közös főzés, cigányzenekar, néptáncegyüttesek és DJ-k is fellépnek, szóval egészen színes lesz a programkínálat.

Galla Miklós önálló estje a Kultkikötőben! Poénáradat! Ikonikus dalok! Vicces anekdoták! Humoros stand up comedy! Animációs vetítés!

 

SZOMBAT

Ghymes koncert lesz Balatonakaliban! A zenekar 35 év legjobb dalaival áll színpadra. A zenekar pályafutása szinte példa nélküli és páratlan sikertörténet: 35 éves működésük alatt eddig 25 önálló albumot jelentettek meg, több mint 3000 koncertet adtak a világ 25 országában. Érzelmek, érzékek és értelem találkozása a Kossuth-díjas művész, Szarka Tamás vezetésével.

Idén kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Balaton Beach Strongman Erős emberek versenye Gyenesdiáson. Többszáz kilós traktorgumik, betontömbök, malomkövek mozgatása puszta kézzel, vagy egy másfél tonnás autó emelgetése nem éppen hétköznapi emberi tevékenység, de az itt erejüket összemérő srácoknak ez meg se kottyan!

Ezen a hétvégén Balatoni Beatles Mánia koncertsorozat Siófokra érkezik. Hazánk legnépszerűbb Beatles emlékzenekara a The Bits augusztusban több balatoni helyszínen mutatja be koncertjét. Siófokon a Kálmán Imre Kulturális Központ tetején idézik fel a The Beatles 50 évvel ezelőtti legendás tetőkoncertjét. Itt részletesebben is olvashattok róla.

Ha imádtátok a júliusi bulit és szeretnétek még egyszer átélni, augusztus 10-én megtehetitek: MAJKA Ráadás! Ez alkalommal érkezik vele a Hősök is.

Különleges módon vegyíti a komolyzenét a jazz- és könnyűzenével a Fourtissimo Együttes. A Fourtissimo közel 25 éve meghatározó jelenség a magyar zenei világban. Számos területen úttörőnek számít munkásságuk, mind a komolyzene, mind a könnyűzene, illetve a jazz berkein belül. Ezúttal Balatonfűzfőn zenélnek.

Szeretnéd megtanulni a SUP fortélyait? Itt a lehetőség, hiszen a kétszeres SUP Dragon világbajnoka, Nagy Szabolcs ezen a napon ott lesz a balatonfenyvesi központi strandon és téged is mindenféle hasznos tanácsokkal lát majd el.

Deák Bill Gyula Artisjus-díjas magyar blues-énekes Balatonberényben koncertezik ezen a hétvégén.

 

VASÁRNAP

Ha kint nagy a hőség, ugorj be társasozni, a Hangvilla légkondis közösségi terébe és játssz! Voltál már kincsvadász, görög istenség, kalóz, kém, western hős, birodalom építő vagy alkimista? Úgy értem gyerekkorod óta. 1000+1 szerepbe bújhatsz a társasjátékok révén! A játékmesterek közel kétszáz játékból segítenek választanin és játszani azzal, ami ízlésedhez legközelebb áll. Vidám baráti és családias hangulat és fergeteges kikapcsolódás vár rád.

Latin-Amerika és Spanyolország legszebb dalai csendülnek fel a keszthelyi Festetics-kastélyban.

A Hotel Kapitány Wellnessben augusztus 11-én a Fekete álarcos lovag című darabot, a Nemzeti Lovas Színház előadását tekinthetik meg az érdeklődők.

 

EGÉSZ HÉTVÉGÉN VÁR

Új fesztivál a Balatonon! A Kővágóörsi Művészeti Napokon 4 nap alatt, 11 koncert, 3 kiállítás, 22 film, 4 táncház, 1 színházi előadás vár a látogatókra. A Dresch-Borbély Kvartett jazzmuzsikája, a Vodku fiai által feldolgozott Cseh Tamás dalok, a fővárosi romkocsmák nagy kedvence, az Erdőfű zenekar örömteli népzenéje, vagy éppen Pély Barna zseniális koncertje aranyozza be az estéket a Káli-medencében. Emellett kiállítások, irodalmi est, kerekasztal-beszélgetések és egyéb nyalánkságok is szerepelnek a programban.

 

A rockzene nagyágyúi ismét Fonyódra érkeznek. A RockBalatonon többek között Ossian, Road, Depresszió, Leander Kills, Apey and the Pea, Karthago, Pokolgép, Kárpátia és Kalapács koncerten is tombolhatunk majd.

Helyi ízek, helyi termelők vására, klasszikus ételek és streetfood különlegességek, kézműves sörök, válogatott minőségi borok, pezsgők, koktélok, gasztronómiai bemutatók, kóstolók, gyermekliget és koncertek várják a látogatókat ezen a hétvégén Keszthelyen, a Gasztrosokkon.

A hagyományosan négy napos rendezvényen az állandó boros gazdák mellett megjelennek a rendezvényen egyéb környékbeli és Balaton Felvidéki bortermelők is. A rendezvény sztárfellépői: Kelemen Kabátban, Csepregi Éva, Csemer Boglárka Boggie és Szakonyi Milán. Ez az idei Zalakarosi Bornapok kínálata.

 

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.

Összeállította: Szaniszló Hajnalka

Nytókép: Olvasói fotó: Kulcsár Dorina

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva