Szaniszló Hajnalka | 2019.05.23. 14:00
Hétvégi programajánló - nem csak gyerekeknek!
Hétvégén gyereknap, de nem csak ilyen típusú programokkal vár a Balaton: kompkoncert, kiállítás, tanösvény, futás, piknik és táncfesztivál is lesz. Mutatjuk.

Ne feledd, hogy ha az alábbi listában nem találod meg a számodra megfelelő kikapcsolódási formát, tovább böngészhetsz a likeBalaton.hu oldalán.

Ide kattintva a teljes balatoni programkínálatot megtalálod.

PÉNTEK

Készülj, Tihany! Punnany Massif koncert a kompon május 24-én! A WOW Hungary Komp színpadának 2019-ben ismét illusztris fellépői lesznek: május 24-én a punnany massif indítja a sort, majd június 7-én a Quimby varázslatos előadásának lehetnek tanúi a jegyet váltók, június 21-én Rúzsa Magdolnáé a színpad, míg szeptember 7-én Majka és zenekara érkezik lehengerlő slágereivel. A koncert a MOL Nagyon Balaton programsorozat része. Itt már írtunk a kompkoncertekről.

Szerviz alagút, légópince, kazánház, imaszoba, laborok. Kétórás időutazásunkon térben és időben párhuzamosan haladhatunk a Pannon Egyetem épületei között az alapítástól az ’56-os forradalom eseményein keresztül napjainkig.

Május 24-25-én a balatonkenesei Vak Bottyán strandon kerül megrendezésre az idei Primavera Balatonman Balatonkenese. Részletek és további információk lentebb és a szervezők honlapján találhatóak.

Egészen más élményt ad a terepfutás, mintha futópadon rónánk a köröket Fotó: pixabay

SZOMBAT

A Szent György-hegy természeti és kulturális értékeinek megismerése vár ránk ezen a túrán. Páratlan kilátás, bazaltorgonák, jégbarlang, barokk építészeti emlékek között kanyargunk.

Veszprém zenei életének immár 25 éve aktív szereplője a Swing-swing együttes, amely – ahogy neve is mutatja – a klasszikus tánczenei gyökerekhez nyúlt vissza repertoárja kiválasztásakor, és műsorát erre építve a teljes XX. századot felölelve mutatja be a legnépszerűbb zeneszerzők, előadók dalait. A Szaxofon kávéház mindenkit vár!

52. alkalommal megrendezendő nagyhajós vitorlásverseny komoly díjazással, szórakoztató programokkal és meglepetésekkel május 25-26. között Balatonföldváron.

cof

Fonyód legnépszerűbb kulturális programjai közé tartoznak a Varga István fonyódi helytörténész által vezetett séták. Idén még több séta, még több érdekesség! A séták szervezője a Fonyódi Turisztikai Egyesület.

VASÁRNAP

Május 26-án a Karolina Kávéházban nyárnyitó Rakonczai piano estet tartanak. Az este további részletei a helyszín oldalán az eseményeknél is megtalálhatóak.

A Lóczy-tanösvény a kabócáktól hangos, fenyőfás csapásával, őslevendulás mezőjével, gejzírkúpjaival egy darabka mediterrán, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park része, hazánk 10 legszebb túraútvonalainak egyike.

Május 26-án Balatonkenesén a Vak Bottyán Strandon tartják az idei Polár Kenese Futamot, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

EGÉSZ HÉTVÉGÉN VÁR

Zalacsány az ország azon szeglete amelyről elsőre nem a fesztiválok jutnak eszünkbe, a Művészetek Völgyét is összefogó csapat azonban ismét merészet álmodott: Örvényeshegy Piknik névvel tavaly útjára indította a rendezvényt. A jazz és soul egyik legkedveltebb előadója, Mario Biondi nyitja meg a fesztivál szezont május 24-én, vasárnap pedig itt is gyereknap lesz ezerrel. Teljes program itt!

Közzétette: Örvényeshegy Piknik – 2018. június 26., kedd

Először rendezik meg Gyenesdiáson ezt a teljesítménytúrát, amely a motorosoknak ígér izgalmas programot. A résztvevők a túra során feladatokat teljesítenek, melyhez a bejárt útvonal garantáltan csodás motorozási élményt nyújt.

Még vasárnapig tart Veszprémben A Tánc fesztiválja, amely idén 15 produkciót kínál a közönségnek. A hagyományos belvárosi helyszín mellett két rendhagyó színhelye is lesz a fesztiválnak, az Agóra Veszprém Kulturális Központ és környéke, valamint az inotai Retro Színház.

Időszaki kiállítást rendez a keszthelyi Festetics-kastély Vincent van Gogh rajzaiból. Igazabb a szó szerinti valóságnál címmel mutatják be a híres festő rajzművészetét 100 heliogravür (fénynyomat) segítségével.

 

Összeállította: Szaniszló Hajnalka

Nyitókép: Pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva