likeBalaton.hu | 2022.01.11. 14:00
Hivatalos! Valter Attila is ott lesz a balatoni szakasszal tarkított Giro d'Italián
Valter Attila csapata kedden jelentette be, hogy a magyar versenyző ott lesz a Magyarországról rajtoló Giro d'Italia olasz országúti kerékpáros körverseny idei mezőnyében. A Balatonnál is láthatjuk: május 8-án Balatonfüredre fut be a mezőny.

Az országútikerékpár-versenyző 2021-ben robbant be a nemzetközi mezőnybe, amikor is több napon keresztül vezette az összetettet, és viselhette így a rózsaszín trikót a Giro d’Italián. Valter Attila csapata,

a francia Groupama-FDJ kedden a közösségi oldalán jelentette be, hogy Valter ott lesz a budapesti Nagy Rajton.

A Balatont is érinti a verseny

A program május 4-én, szerdán a Hősök terén kezdődik egy csapatbemutatóval. Az éles verseny két nappal később a 195 km-es Budapest-Visegrád szakasszal veszi kezdetét, amely során Székesfehérváron és Esztergomban is lesz egy-egy részhajrá. Május 7-én, szombaton egy 9,2 km hosszú egyéni időfutamot rendeznek Budapest szívében: a kerekesek a Hősök teréről indulnak és a Budai Várba érkeznek.

A harmadik, egyben utolsó magyarországi szakasz május 8-án, vasárnap startol Kaposvárról, és Nagykanizsán, Badacsonyon, valamint Tihanyon át Balatonfüredig teker majd a mezőny.

Harmadik szakasz (201 Km): Kaposvár – Nagykanizsa – Badacsony – Tihany – Balatonfüred (2022. május 8.) Érintett települések: Nagybajom, Böhönye, Vése, Iharosberény, Pogányszentpéter, Galambok, Zalakaros, Nagyrada, Zalaapáti, Hévíz, Keszthely, Balatongyörök, Káptalantóti, Köveskál, Zánka, Aszófő.
Forrás: bringasport.hu – Magyar Kerékpáros Szövetség

 

A versenyzők a 201 km-es harmadik szakasz után utaznak Olaszországba, majd egy pihenőnap után május 10-én folytatják a versenyt, amely május 29-én ér véget.

A Girót közel 200 országban több mint 800 millióan nézik a tévék előtt, ezért a magyarországi Nagy Rajt egy hatalmas országimázs-kampány lesz.

Valter Attila korábban azt mondta, a nyitószakaszt záró visegrádi emelkedő a kedvenc edzőhelyszíne, és minden nap úgy kel fel, hogy a nyitóetapot megnyerve újra felölthesse a Maglia Rosát.

A 2022-es Giro d’Italia magyarországi szakaszai:

1. szakasz, május 6., péntek: Budapest–Visegrád, 195 km

2. szakasz, május 7., szombat: Budapest, 9,2 km, időfutam

3. szakasz, május 8., vasárnap: Kaposvár–Balatonfüred, 201 km

Itt korábban arról írtunk, hogy milyen finomsággal várta édesanyja a Giró magyar sportolóját.

 

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva