Szaniszló Hajnalka | 2019.12.11. 16:20
Hónapokig lopta a virágot, mécseseket a temetőből - kisállatai sírjára vitte őket
Egy 55 éves férfival szemben folyik a nyomozás, aki mécseseket és virágot lopott a helyi temetőben lévő sírokról.

Egy Veszprém melletti községből érkezett bejelentés, hogy ismeretlen tettes 2018-ban és 2019-ben visszatérően lopott mécseseket és virágot a helyi temetőben lévő sírokról. A legutolsó lopás a bejelentést megelőző nap történt, melynek elkövetőjéről már személyleírás is rendelkezésre állt.

A település körzeti megbízottja a kapott információk alapján még aznap délután azonosította a bűncselekmények feltételezett elkövetőjét, egy helyi lakost, akit a település belterületén elfogott és a Veszprémi Rendőrkapitányságra előállított.

Fotó: police.hu

Az 55 éves hajmáskéri férfit a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, melyet másnap a bűncselekmények helyszínén folytattak tovább, ahol megmutatta azokat a sírokat – huszonnyolcat –, melyekről az elmúlt hónapokban lopott – írja a Bors.

A gyanúsított lakcímén megtartott házkutatás során mécseseket és virágcsokrokat foglaltak le a rendőrök, melyek egy része a lakóházból, másik része pedig az épület mögött kialakított kisállat-temetőből került elő.

Fotó: police.hu

A férfival szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás a Veszprémi Rendőrkapitányságon.

Nyitókép: Pixabay

Összeállította: Szaniszló Hajnalka

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva