likeBalaton.hu | 2022.04.16. 10:00
Húsvétkor is csobbanhatsz a Balatonnál
Egész évben strandszezon van a Balaton körüli fürdőkben. Gyere, mutatjuk hol csobbanhatsz meleg vízbe a húsvéti hosszú hétvégén.

Kincset érő gyógyvíz

A Balaton déli partjától mindössze 40 km-re található Igal festői dombok között fekszik, termálkincse pedig országosan is kiemelkedő. A 651 méter mélységből feltörő 81 °C-os gyógyvíz magas hőmérséklete és ásványi anyag tartalma miatt a reumások, az izületesek és a gerincbetegek számára gyógyhatással bír. A családias léptékű Igali Gyógyfürdő idén ünnepli 60 éves évfordulóját. A területen külső és belső termálmedencék, élményelemekkel felszerelt gyermekmedence, szaunavilág és számos szolgáltatás is megtalálható. Egész évben színes programokkal várják a vendégeket.

Az Igali Gyógyfürdő idén ünnepli 60 éves évfordulóját
Fotó: Igali Gyógyfürdő – hivatalos

Családi élményfürdő

Kihagyhatatlan a Balaton közeli zalakarosi családi élményfürdő, ahol a beltéri csúszdapark, a gyógyvizes medence mellett még fűtött tengervízben is lubickolhatsz. A különleges víz több ezer méter mélyről tör fel, telis-tele van ásványi anyagokkal és életerővel, ami feltölt, pihentet és egyben elvarázsol. Úszkálj, próbáld ki az élménymedencéket, a vízipiszolyokat és a szaunákat is. Tudtad, hogy gyermekek részére is kialakítottak egy szaunaoázist és sószobát? Húsvétkor vízi tánc, csúszda verseny, kártyapartik és bulik is szórakoztatnak a medencéknél. Garantált, hogy a nagymama és a legkisebbek is életre szóló élménnyel gazdagodnak.

A beltéri medencékben egész évben strandidő van
Fotó: Zalakaros, hivatalos sajtófotó

Húsvétkor is csobbanhatsz a tóban

A Hévízi-tó egész évben várja pihenni, gyógyulni vágyókat, igazán különleges élmény lubickolni a tavirózsák között. Ha azt gondolnád, hogy ez a víz csak a nyugdíjasoknak való, meg fogsz döbbenni.
Az ülőmunka és a városi életmód miatt már harmincévesen is lehet derékfájásod, amit a 27 fokos gyógyvíz rendbe tud tenni. Megelőzésre is érdemes igénybe venni a hévízi gyógykúra elemeit, húsvéti locsolás helyett válassz egy iszappakolást. A ködpárába bújt tó olyan, mint egy mesevilág, akár romantikus programnak is ideális helyszín. Szaunázz, lazíts, a városi húsvéti programokon pedig kóstolj bele a helyi gasztronómiába is.

Romantikus fürdőzés a tavirózsák ölelésében
Fotó: heviz.hu / hivatalos sajtófotó

A tó nem egy átlagos strand, elsősorban a pihenni, gyógyulni vágyóknak ajánljuk, 14 éven aluliak számára nem javasolt a fürdőzés.

Élmények a gyógyvízben

Nem kell túl sokat autóznod a zalai partoktól, hogy eljuss Kehidakustányba. Az egész családnak kínál lehetőségeket a Kehida Termál Gyógy-és Élményfürdő. A csöppségeket a pancsoló, a gyereket több csúszda – köztük a közel száz méteres óriáscsúszda is várja – ám ezt a felnőttek is szívesen kipróbálják.
Bel-és kültéri medencékben mártózhatunk meg: ezek között vannak élményelemekkel dúsítottak, s gyógyhatásúak is. A kehidai gyógyvíz kénes, kimagasló kalcium-magnézium hidrogén-karbonát minősítésű. Ez a jótékony hatású termálvíz idegrendszeri, nőgyógyászati, bőrgyógyászati és mozgásszervi problémák megelőzésére és gyógyítására alkalmas, súlyfürdő is segíti a panaszok enyhítését.

Fotó: Kehida Termál Gyógy-és Élményfürdő

A szaunavilágban pedig több fajta lehetőség kínálkozik a tökéletes ellazulásra.

Nyitókép: heviz.hu / hivatalos sajtófotó

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva