likeBalaton.hu | 2022.04.10. 10:00
Mit csinálsz húsvétkor? Gyere a Balatonra!
Színes húsvéti programok, tojásfestés, tojáskeresés, locsolóbál, gasztronómiai különlegességek és állatsimogatók várnak rád az ünnepi hosszú hétvégén.

Zalakaros

A Karos Korzón a nyuszis programok mellett zalai borházak és kézműves vásár is várja a családokat a zalakarosi húsvéti hétvégén. Lesz állatsimogató, találkozhatsz a húsvéti nyuszival, elkészítheted az ünnepi dekorációidat, festhetsz és kereshetsz hímes tojást, a locsolóbálon pedig önfeledten bulizhatsz.
A fürdőben is színes húsvéti kavalkád vár, vízitánc, csúszda verseny, kártyapartik és bulik várnak a tavaszi szünetben.

Hévíz

Ugrálóvár, népi játékok, tojáskeresés, gasztrokínálat és koncertek vár a húsvéti hosszú hétvégén Hévízen, zenél a HelloKids zenekar valamint a Zsödi duó és Szabó Siklódi Lia. Fürödj a tóban a tavirózsák között, sétálj a zöldbe borult Véderdőben és merülj el az ünnepi forgatagban is.

Kép: pixabay

Keszthely

Családi kincskereső séták, lovasprogramok, játszóház és koncert is vár rád a hosszú hétvégén a varázslatosan szép barokk kastélyban. A Festetics-kastélyban megnyitják az északi-szárnyat, a parkban vezetett séták is lesznek. Nézd meg a Pálmaházat, etesd meg a Madárpark új madarait, szelfizz Totóval, a hattyúval, és sétáljatok el a hullajtott agancsból épített Totem szoborhoz is.
A Georgikon Élménygazdaságban húsvéri piknikre várnak. Húsvéti tojás keresés, locsolás, családi játékok és természeten simogatható nyuszik is lesznek a majormúzeum családi programján.

Kis-keszthelyi nyuszi
Fotó: Mészáros Annarózsa

Gyenesdiás

A gyenesdiási Festetics Imre Élménypark udvarán Nyuszifül Fesztiválra várják a családokat egy közös húsvéti készülődésre, vidámságra, lehet kis bárányokat etetni és simogatni, és azt is megtudhatod, mire figyelj, ha élő nyuszit szeretnél vásárolni. Az ünnep előtt és után a gyerekek megismerhetik az állatok körüli feladatokat, a Legyét te is kisinas program alatt tisztán tarthatják a baromfiudvar lakóit, és etethetik a szelíd négylábúakat is.

A kék szemű fekete bárány
Fotó: Mészáros Annarózsa

Balatongyörök

Nagy családi húsvétolásra várnak szombaton a település kultúrházába. Elkészíthetitek a húsvéti asztal díszeit, a nyaraló kerti dekorációit, lesz tojásgurító verseny és Varázshangok játszóház is.

Badacsony

A Tavaszi Tördemici Találkán írókázz hímes tojást, táncolj, focizz és tudj meg mindent a balatoni húsvéti hagyományokról a Tördemic Néptáncegyüttestől. A badacsonyörsi Folly Arborétumban az élettel teli örökzöld kertben már pompáznak a tavaszi virágok, húsvétkor és a tavaszi szünetben vezetett sétákkal és ünnepi menüvel is várnak.

Fotó: Mészáros Annarózsa

Tihany

A nagyböjt utolsó napjaiban, s húsvétkor is kínál a hitben és lélekben elmélyülni vágyóknak lehetőségeket a Tihanyi Bencés Apátság. A szentmisék mellett keresztúti ájtatosság, imaórák, és körmenet is gazdagítja az ünnepváró lelki elmélyülést. Tanúságtételt is hallhatnak az érdeklődők: Mária könnyei című előadásában dr. Piczkó Katalin pszichiáter, házasságterapeuta, coach előadásában és személyes vallomásában Mária életéből mutat példákat a mai kor emberének.

Balatonfüred

Az ünnepváró kézműves foglalkozások után húsvét kétszeresen is jeles esemény lesz a településen, hiszen az ünnepi hétvégén veszi kezdetét az idei hajózási szezon. Ennek örömére szombaton délelőtt ingyenes hajózási lehetőséggel is várják az érdeklődőket.

A Jókai is várja a hajózási szezonnyitón az utasokat Balatonfüreden
Fotó: Keszey Ágnes

Balatonalmádi

A településen a tavaszi szünet első napján a gyerekeknek kézműves programot kínálnak, majd húsvét előtt a felnőttek a település villáival és mediterrán arcával ismerkedhetnek egy-egy vezetett sétán.

Siófok

Húsvét és Nyuladalom címmel tér vissza április 15-18. között Siófok tavaszi nagyrendezvénye a Fő térre. Nagypéntektől egészen húsvét hétfőig izgalmas családi és gyerekprogramok, Tojás- és Nyúlfutam, koncertek, gasztro- és kézműves vásár várja a látogatókat Siófokon. A város első idei nagyrendezvényének zenei kínálatában olyan népszerű előadók szerepelnek, mint Péter Szabó Szilvia, akinek 20. jubileumi koncertjét elsőként a siófoki Húsvét és Nyuladalom színpadán láthatják a rajongók

Siófokon a zenei, sport- és a gyerekprogramok játsszák a főszerepet
Fotó: siofok.hu – hivatalos

Kőröshegy

Ha az időjárás is úgy alakul, húsvétkor kezdődik a tulipánszüret a Kőröshegyi Levendulásban, ahol félmillió színpompás növény várja a kirándulókat. A virágszedés mellett jót kirándulhatunk a területen, ahol idén új fotópontokat is kialakítanak, így elkészülhetnek a tavasz legjobb szelfijei is.

Friss levegő és illatos tulipánok Kőröshegyen
Fotó: Pixabay

Balatonlelle–Rádpuszta

Április 16-án, szombaton húsvéti napra invitálnak mindenkit a rádpusztai Gasztro Élménybirtokra, ahol egész nap zene, gyerekprogramok, kreatív foglalkozások, ügyességi játékok és állatsimogató várja a családokat. Itt még lovagolni, vagy lovaskocsikázni is lehet, sőt akár felpattanhatunk egy quadra is.

Lovaglás és állatsimogató is várja a családosokat Rádpusztán Fotó: Krausz Andrea

Nyitókép: Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva