Szaniszló Hajnalka | 2019.06.28. 07:00
Hétvégi balatoni programok – koncert, kiállítás, fürdőparti...
Ömlik ránk a nyár és a napsütés, a strandszezon pedig a csúcsra járatva! Hűsítő italok, ínycsiklandó fagylaltok és változatos programok várnak ránk, csemegézzünk hát belőlük!

Ne feledd, hogy ha az alábbi listában nem találod meg a számodra megfelelő kikapcsolódási formát, tovább böngészhetsz a likeBalaton.hu oldalán.

Ide kattintva a teljes balatoni programkínálatot megtalálod.

PÉNTEK

Helló nyár! Éjszakai fürdőparty Zalakaroson! Köszöntsd a nyarat egy fergeteges fürdőpartyval! Ez az este a jókedvről szól! Élőzene, kellemes környezet, fürdőzés beltéren és kültéren, valamint szaunázási lehetőség – mi kell még?

A balatonedericsi strandon június 28-án BMX napot tartanak. Lesz BMX bemutató, BMX szépségverseny és klasszik BMX-es zenékkel fűszerezve.

Fotó: Pixabay

 

SZOMBAT

A Balaton-átúszás Magyarország egyik legnagyobb tömegsport rendezvénye Balatonboglár és Révfülöp között, amely minden évben alaposan felkavarja a magyar tenger vizét. Ne hagyd ki te sem ezt az egyedülálló élményt.

A 36. Balaton-átúszás férfi győztese, Papp Márk nyíltvízi úszó a célban Balatonboglárnál 2018. július 14-én. A versenyzők 5,2 kilométeres távot teljesítenek Révfülöp és Balatonboglár között. MTI Fotó: Varga György

 

HELLÓ nyár! strandfesztivál Lotfi Begivel Zalakaroson. Ne hagyd ki Zalakaros első strandfesztiválját, hozd el magaddal barátaidat is! Vesd bele magad a fergeteges hangulatba és a hűsítő medencékbe! Lotfi Begi az a DJ, akit hazánkban már senkinek sem kell bemutatni, hiszen remixeit és szettjeit egyszerűen imádják a rádióhallgatók. Begi olyan hazai előadóknak készített remixeket, mint Rúzsa Magdolna, Zséda, Kollányi Zsuzsi, Ákos, Radics Gigi, Bogi vagy éppen ByeAlex.

 

A Dog Beach Fest egy igazi kutyás kikapcsolódás a Balatonnál. Kutyusok és gazdik együtt élvezhetik a napsütést, a fürdést és a kiváló programokat a Fonyódi Kutyás Fürdetőhelyen. Tippeket kaphatunk kutyusunk táplálásával, egészségének megőrzésével kapcsolatban, ahogy a balatoni kutyabarát szolgáltatásokról is a Kutyabarát Balaton Élménykalauz közreműködésével.

Nemzetközi Anyósfesztivál és Szezonnyitó lesz a balatonudvari strandon. Egész napos fesztivál a családoknak, játék- és strandolási lehetőséggel. Anyósversengés, Após kupa, Játékos vetélkedők és Fajátszótér a gyerekeknek. Szórakoztató színpadi programok. Több millió forint értékű össznyeremény vár! Este zenés időutazás és arató videó diszkó szórakoztatja a vendégeket.

A Kowalsky meg a Vega legújabb az Árnyék és Fény című albumuk lemezbemutatóját viszi a Plázsra. Az 1999 óta aktív banda tanulságos, mégis egyszerűen érthető dalszövegeivel és fülbemászó dallamaival minden korosztály kedvence.

 

Gőzfelhős kirándulás a Balaton északi parti vasúton! Nosztalgiavonat indul Budapestről a Balaton északi partjára, a Székesfehérvár-Tapolca vasútvonal átadásának 110. évfordulója alkalmából. A gőzmozdony vontatta szerelvényben a legszebb muzeális kocsikban utazhatnak vendégeink, és megismerkedhetnek a „boldog békeidők” vasúti utazásainak hangulatával. A nosztalgiavonat a legendás 424,247 pályaszámú, “Bivaly” gőzmozdonnyal az élén közlekedik.
Az utazás során több alkalommal áll meg a vonat víztöltés céljából, amikor lehetőség nyílik a szerelvényről leszállva fotók készítésére. A vonatban nosztalgia büfékocsi közlekedik, ahol képeslapvásárlásra és feladásra is lesz lehetőség.

 

VASÁRNAP

Az élet értelme – Egypercesek száz percben címmel Örkény István novelláiból olvas fel Mácsai Pál, cimbalmozik Lukács Miklós. Az írásokban ott az apró darabokra hullt közös ideáink groteszk látványa, de megfordítva is: a banalitásokban az élet titokzatos teljessége. A műfaj ma már fogalom, sok sora szállóige, alakjai, helyzetei beépültek nyelvünkbe, gondolkodásunkba. Az egypercesek különös tulajdonsága, hogy nem avulnak. Ennek oka nem csak a vonzó forma, az eredeti optika, a tiszta szellem és a fényes humor, hanem első sorban az, hogy szerzőjük meglátta azt, ami bennünk és körülöttünk nem változik.

 

A Balatonberényi Szezonnyitó Búcsún koncertezik az Irigy Hónaljmirigy, a késő esti jó hangulatról pedig a Retrofon zenekar gondoskodik, de lesznek gyerekprogramok is.

 

EGÉSZ HÉTVÉGÉN VÁR

Harmadik alkalommal várja látogatóit a Balaton Fesztivál. Az ingyenes családi gasztrofesztivál tematikus zenei koncertekkel (disco, rock, retro, rockabilly) és családi élményekkel kínál egy városnyi, egész hétvégés szórakozást.

Balaton Fesztivál 2018, Szelfirekord Náksi Attilával / Fotó: Gondán József

Szombaton és vasárnap rendezik meg Eplényben a Spartan Trifecta Hétvégét. A Trifecta Hétvége a KalandHegy Eplényben kerül megrendezésre, ahol immáron negyedik alkalommal rendeznek Spartan versenyt.

 

Péntektől vasárnapig mindenkit vár a Kézműves Sörök és Házi Ízek Fesztiválja Vonyarcvashegyen!
Vasárnap Deák Bill Gyula lép fel. A fesztiválon emellett lesznek sörkülönlegességek, ízletes finomságok, kulturális programok és kézműves vásár is.

Nosztalgia Party Balatonlellén! Vidám, szórakoztató családi programokkal várnak mindenkit a lellei rendezvényparkban. Lesz hastánc és artista iskola, valamint koncertekkel is készülnek.

Egész hétvégén tart a Kapolcska Gyermekfesztivál, amely nem csak egy gyerekeknek szóló rendezvény, hanem tábor is egyben. Egyebek mellett zenei, táncos és tehetségfejlesztő programok, valamint játszóudvarok várják a résztvevőket.

Időszaki kiállítás tekinthető meg a keszthelyi Festetics-kastélyban, Vincent van Gogh rajzaiból. Igazabb a szó szerinti valóságnál címmel mutatják be a híres festő rajzművészetét 100 heliogravür (fénynyomat) segítségével.

Fotó: Pixabay

 

Írók a Balatonnál címmel tekinthető meg az a fotókiállítás Balatonfüreden, amelyen Örkény István, Pilinszky, Kassák, Illyés, Weöres Sándor, Ottlik Géza együtt vannak jelen. A Vaszary Galériában látogatható kiállítás a Balatonnál nyaraló írókat megörökítő korabeli fényképekből áll, hiszen az ötvenes, hatvanas, hetvenes években a Balatonnál keresték a felüdülést ismert íróink.

TELJES BALATONI PROGRAMAJÁNLÓÉRT KATTINTS IDE!

Összeállította: Szaniszló Hajnalka

Nyitókép: Pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva