Krausz Andrea | 2022.09.01. 16:00
Ilyen az ősz első napja a Balatonnál – videó!
Az ősz első napja, szeptember 1-je csendes és nyugodt a Balaton partján. A hajnali eső felfrissítette a levegőt, kiürültek a strandok. A régió egyik legszebb időszaka következik: az indián nyár.

Az ősz első napján mintegy varázsütésre beborult az ég, és egy hidegfront kisöpörte a kánikulát a Balatonnál. Siófokon a hajnali órákban esett a rég várt eső is, de délelőttre már abbamaradt az égi áldás.

Ősz van, de nem zár be a Balaton
Fotó: Krausz Andrea

 

Csak nézd ezt a videót és hallgasd a víz nyugodt csobogását!

A strandolók helyét átvették a tőkésrécék, a kacsacsaládok békésen ejtőznek az Aranyparton. Az elmúlt időszak szárazsága miatt a fák már igazi őszi hangulatot árasztanak, a platánok levelei barnák és elszáradtak.

A Balaton átlagos vízállása a szeptember 1-jei mérések szerint 72 cm, a csapadék tehát még nem idézett elő vízszintnövekedést.

A tó vize 22 fokos, úgyhogy bátran lehet még fürdeni!

Pár nappal ezelőtt még strandolók lepték el a szabadstrandot
Fotó: Krausz Andrea

Balatoni ősznek nincs párja

A hétfői lehűlés után folyamatosan melegszik a hőmérséklet, kánikula már nem lesz, igazán kellemes időszak veszi kezdetét a tónál. Túrázni, bringázni, hajózni, gasztroélményeket gyűjteni ilyenkor lehet a legjobban. Az indián nyár pedig az egyik legkellemesebb időszak a tónál.

További fotókért kattints a képbe!

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva