likeBalaton.hu | 2020.07.16. 19:00
Ilyen még nem volt! - Kiállítás a balatoni bójákon
Rendhagyó "tárlat" nyílik július 18-án, szombaton a Tihany Beach-en. Weiler Péter Vigyázz mélyvíz! című kiállítását az öböl bójáin lehet majd megtekinteni, vagyis erre a megnyitóra érdemes fürdőruhát vinni.

Weiler Péter képzőművész neve nem ismeretlen a pop art stílust kedvelők között, elgondolkodtató képei, szokatlan kiállításai és meghökkentő kezdeményezései általában nagy visszhangot kaptak. Volt egy James Dean Riport című kiállítása, amelynek képeit sokszorosította és hajléktalanoknak adományozta, hogy ők értékesítsék, ezzel segítve őket. Az Elvis Budapesten nevű kollekciója a budapesti biciklifutárok hátizsákján köszönt vissza egy hónapon keresztül. De átalakította például a köveskáli buszterminált is galériává.
Ezúttal a Balatont, a vízparti világot és a ’80-as évek retro-hangulatát idézi fel képein, amelyeket rendhagyó módon a vízben lebegő bójákra erősítenek a tihanyi öbölben.

Augusztusban indul útjára a Dj az öbölben nevű mini-fesztivált, amelynek előzetese ez a különleges kiállításmegnyitó, ahol a művészetet a zene mellett a képző- és a filmművészet is képviseli. A Legisly Tihany Beach közelében lévő bójákon lesz látható az úszókiállítás, de a parton is lesznek majd képek azoknak, akik nem szeretnének beúszni a mélyvízbe. Este filmvetítéssel idézik meg a nyolcvanas évek balatoni hangulatát: az idén negyven éves Pogány Madonna című Bujtor István film lesz látható mégpedig nem csak a partról, de a vízből is. Így akár egy hajóból, csónakból vagy egy vízibicikliből is élvezhetjük Ötvös Csöpi híres kalandját.

Délutántól késő estig várják a látogatókat, egész nap jól ismert dj-k játszanak, lesznek isteni ételek és italok a helyszínen lévő foodtruck-ok jóvoltából, a balatoni hangulatot pedig maga a tópart adja. Egy fantasztikus és igazán különleges napot élvezhet az, aki szombaton a strandolást szeretné kiegészíteni egy csipetnyi művészettel.
Az augusztus 16-i programon pedig egy fél napos kicsi fesztivál keretein belül a hazai elektronikus zene legjobbjai keverik majd a zenét a parton bulizóknak.

Nyitókép: Pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva