2019.07.05. 07:30
Indulhat a hétvégi strandolás - időjárás, közlekedés
Mindent a mai időjárásról, és a balatoni nyaralókat érintő közlekedésről. (Folyamatosan frissítjük.)

Ha még mindig azon gondolkodsz, hogy mit csinálj a hétvégén, akkor az időjárásjelentés mellé , itt egy kis programajánlót is találsz! 🙂

Tartalmas lesz, megígérjük! Hétvégi balatoni programajánló

16.45

Tájékoztató előrejelzés az előttünk álló éjszakára
A gyenge vagy mérsékelt (5-25 km/h) szél az esti órákban, illetve az éjszaka első felében nyugati, északnyugati irányból helyenként még megélénkülhet ( 25-35 km/h), zápor, esetleges zivatar környezetében megerősödhet ( 45-65 km/h ). Az éjféli órákat követően általában gyenge-mérséklet ( 0-20 km/h ), változó irányú szél várható. Az esti, késő esti órákban az átmenetileg erősebben megnövekvő felhőzetből egy-egy zápor, zivatar kialakulása nem zárható ki. Az éjszaka második felében a változóan, helyenként erősebben felhős ég mellett csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 16, 17 fok körül alakul.

16.30

Az M7-es autópályán, a pénteki erős forgalom miatt a budaörsi bevásárló központoktól Martonvásárig zsúfolt, tömött sorokban, lépésben lehet autózni. Balesetről, sávzárásról továbbra sem érkezett jelzés.
A pálya melletti 7-es főút forgalma is nagyon erős, Martonvásárnál a jelzőlámpás kereszteződés duzzasztja vissza a járműveket.

Balaton nyugati medence: az elsőfokú viharjelzés érvényes.
Balaton középső medence: az elsőfokú viharjelzés érvényes.
Balaton keleti medence: az elsőfokú viharjelzés érvényes.

13.00

Egyelőre az M7-es autópálya a Balaton felé jól autózható, nincs fennakadás, de a 71-es főúton az M7-es autópálya és Balatonakarattya között már telített sávokban lehet haladni.

10.00

Egy kamion és egy személyautó ütközött össze korábban a 7-es főúton Zamárdinál. A 113-as km-nél befejezték a helyszínelést, megszűnt a félpályás korlátozás.

 

7.30 Várható időjárás pénteken a Balatonnál

A gyenge vagy mérsékelt (5-20 km/h), eleinte változó irányú szél a délelőtt folyamán délnyugati irányba fordul és főként a térség keleti felében megélénkül (25-35 km/h). Kora délután a keleti medence és a Velencei-tó környezetében az északnyugatira forduló szelet egy-egy erős közeli (~40 km/h) széllökés is kísérheti. Este mérséklődik a légmozgás, megszűnnek az élénk lökések. Túlnyomóan napos idő várható, amelyet a nap első felében a megnövekvő fátyolfelhőzet szűrhet. Délután kevés gomolyfelhő is megjelenhet, de csapadék estig nem valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 29, 30 fok körül alakul. Késő estére 22, 23 fok köré hűl a levegő.

A Balaton Siófoknál 27 fokos.

Balaton nyugati medence: a viharjelző rendszer alapon van.
Balaton középső medence: a viharjelző rendszer alapon van.
Balaton keleti medence: a viharjelző rendszer alapon van.

7.30 Közlekedés

Egy kamion és egy személyautó ütközött össze a 7-es főúton Zamárdinál. A 113-as km-nél félpályás korlátozás van érvényben.

 

Az M7-es autópályán,
– a 88-as km-nél, a balatonvilágosi csomópont közelében a 710-es főút majdani csatlakozó csomópontját építik. A leálló sávot mindkét oldalon elkerítették a forgalom elől, de Letenye felé csak két szűk sáv használható, egy rövid szakaszon.
– a 175-ös holládi csomópontban kerékpárhidat építenek. A belső sávot mindkét irányban elkerítették a forgalom elől, a munkaterület mellett 80 km/h sebességkorlátozás van érvényben.

A 71-es főúton Badacsonytomajnál a 75-ös és a 78-as km-nél optikai kábelt fektetnek le, ezért napközben félpályás lezárásokra lehet számítani az érintett szakaszokon.

A 76-os főúton

– Balatonszentgyörgynél útépítők dolgoznak. Félpályás korlátozás van érvényben.

– Alsónemesapáti térségében az 50-es km-nél aluljárót építenek. A forgalmat egy helyben kiépített terelőúton vezetik, ahol irányonként egy-egy sáv járható.

A 77-es főúton Kapolcsnál a 28-as km-ben az út menti fákat gyérítik. Napközben félpályás korlátozásra kell számítani.

 

Nyitókép: Shutterstock
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva