likeBalaton.hu | 2020.05.18. 14:39
Itt a friss hír! Elindul a balatoni hajózás!
Pünkösdkor elindulnak a hajók a Balatonon, kezdetét veszi a 174. hajózási szezon! Május 30-tól már a kiemelt menetrendi és sétahajójáratok is elérhetővé válnak a tavon.

A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) a kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel áprilisban arra kényszerült, hogy a személyhajózási szezon hagyományos húsvéti indítását elhalassza. A járványügyi helyzet új, enyhébb fázisba lépésével, 2020. május 30-án a Társaság elindítja első menetrendi és sétahajó-járatait. Az idei évben rendhagyó keretek között, ünnepélyes megnyitó nélkül veszi kezdetét a 174. hajózási szezon a Balatonon – tájékoztatott a BAHART.

A hajózási cég kéthetes periódusokban hirdeti meg személyhajózási menetrendjét. A Társaság folyamatosan nyomon követi majd az utasforgalom alakulását, és szükség szerint rugalmasan módosít a meghirdetett menetrenden és kapacitásokon. Az adott napi aktuális járatindulási időpontok a Társaság hivatalos honlapján (www.bahart.hu) mindig elérhetők lesznek. Az utasok gyors és szakszerű tájékoztatása céljából a BAHART Ügyfélközpont is az utasok rendelkezésére áll.

Végre elindul a hajózás a Balatonon (Fotó: Balatoni Hajózási Zrt. hivatalos)

 

A települések között közlekedő menetrendi hajózás a szezonindulás első két hetének minden napján a 4 legforgalmasabb útvonalon lesz elérhető az utazóközönség számára. Ezek a Balaton két partját összekötő, kiránduló járatok napi 4 alkalommal közlekednek majd Siófok-Balatonfüred-Tihany, Balatonboglár-Révfülöp és Fonyód-Badacsony útvonalakon, valamint napi 3 alkalommal Balatonmáriafürdő és Balatongyörök települések között.

A pünkösdi szezonindító hétvégétől sétahajó járatokat is indít a BAHART, összesen 9 kikötőből. Már az első két hét minden napján indul sétahajó Siófokról, Balatonfüredről, valamint Keszthelyről. A hétvégi napokon pedig további 6 kikötőből – Badacsonyból, Balatonboglárról, Balatongyörökről, Balatonlelléről, Balatonmáriafürdőről, valamit Révfülöpről – is elérhető lesz az 1 órás sétahajózási szolgáltatás.

Május 31-én gyereknap alkalmából a Társaság meglepetéssel kedveskedik minden hajóra felszálló gyermeknek, ugyanis a megvásárolt Playmobil gyerekjegyek mellé még egy ajándék Playmobil figurát kapnak a gyerekek. A jegypénztárakban továbbra is megvásárolható a BAHART kártya több típusa, mely minden személyhajózási és kompszolgáltatásra jelentős kedvezményt biztosít a jegyek kiváltásakor.

A zárt utastérben a maszk viselése kötelező lesz (Fotó: Balatoni Hajózási Zrt. hivatalos)

 

A kialakult járványügyi helyzethez alkalmazkodva a BAHART visszavonásig az alábbi átmeneti utazási feltételekkel biztosítja személyhajózási szolgáltatásait:

  • A tömegközlekedési eszközökhöz hasonlóan, a hajók zárt utastereiben egyelőre kötelező a szájmaszk (vagy azt helyettesítő, arcot eltakaró kendő, sál) viselése. A kellemetlenségek elkerülése céljából arra kérik az utasokat, hogy ezekről mindenki előzetesen maga gondoskodjon, mivel szájmaszkot a pénztárakban nem árusítanak. Szájmaszk hiányában a pénztáros munkatársak megtagadhatják a jegykiadást, a hajós személyzet pedig a hajóra történő felszállást. A hajók nyitott fedélzeti részein a szájmaszk viselése ajánlott
  • A Társaság felhívja utasai figyelmét, hogy az egymástól számított, rendeletben előírt 1,5 méteres távolságot a kikötőben, a pénztáraknál és a hajók fedélzetén is – az egy háztartásban élők kivételével – tartsák be.
  • A hajókon szállítható utasok számát a maximális befogadóképességhez képest átmenetileg csökkentik, emiatt a jegyek minden hajójáratra csak korlátozott számban lesznek válthatók. Annak érdekében, hogy a legtöbb hajózni vágyó utast a fedélzetre tudjanak engedni, a Társaság a nagyobb befogadó képességű hajóit állítja forgalomba.
  • A megváltott menetjegyek kizárólag a jegyen szereplő, adott időpontra szóló utazásnál használhatók majd fel, ugyanazon útvonalon korábbi vagy későbbi járatra nem érvényesek. Erre a korlátozott befogadóképesség miatt van szükség, hogy a szállítandó utasok száma előre tervezhető legyen.
  • A BAHART felhívja utasai figyelmét, hogy a települések között közlekedő menetrendi járatokra a retúrjegyek vásárlását részesítsék előnyben, az ismételt pénztári sorban állás elkerülése végett.
  • Mint sok más szolgáltatás esetében, a BAHART is kéri utasai együttműködését, hogy mellőzzék a készpénzben történő fizetést, a jegyek megváltásakor használják (érintős) bankkártyájukat.
  • A BAHART személyhajózási szolgáltatásait a járványügyi helyzetben és ahhoz kapcsolódó korlátozó intézkedések mentén minden utas saját felelősségére veszi igénybe, az utazással összefüggésbe hozható esetleges megbetegedésekért a BAHART felelősséget nem vállal.

A szabályok betartására érdekében az átmeneti utazási feltételekről a BAHART a hivatalos honlapja mellett a kikötőkben és hajókon kihelyezett plakátokon, valamint előre rögzített utastájékoztató hanganyagok lejátszásával is felhívja az utazóközönség figyelmét.

Nyitókép: Balatoni Hajózási Zrt. hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva