Krausz Andrea | 2019.01.09. 18:00
Itt a lehetőség! Gurulj a jégre!
Kivételes élményben lehet része azoknak a mozgássérülteknek, akik jelentkeznek a Lárifári Alapítvány által szervezett balatonlellei jeges napra. Január 19-én a BL YachtClub korcsolyapályáján együtt csúszhatnak, gurulhatnak a kerekesszékesek és családtagjaik, valamint segítőik.

A kaposvári székhelyű alapítvány 2014 óta szervez minden évben jeges programot. Kezdetben a Kaposvári Jégcsarnok adott otthont a rendezvénynek, tavaly pedig Budapesten is jártak. Ezúttal viszont a Balaton-partot választották, ahol szabadtéren, karnyújtásnyira a tótól egyszerre élvezhetik a résztvevők a friss levegőt és csodálatos panorámát.

Olyan családok jeletkezhetnek, ahol mozgássérült felnőtt vagy gyermek él – mondta a Like Balatonnak Paskáné dr. Hosszú Adrienn, a Lárifári alapítvány elnöke. – Élményt szeretnénk nyújtani, hiszen nem igazán jellemző, hogy a kerekesszékesek egy jégpályára felgurulhatnak. A csúszásélmény is rendkívül jó, de a programnak mélyebb üzenete van. Az a célunk, hogy a fogyatékkal élőket megpróbáljuk a megszokott környezetüből kimozdítani, életüket szoktalan, pozitív töltésű programmal gazdagítani, ami átsegíti őket a hétköznapi nehézségeken – emelte ki Hosszú Adrienn, aki hozzátette: közel 100 főre számítanak. A résztvevők köre mindig bővül, hiszen már most is 3 új család jelentkezett a lellei eseményre.

A BL YachtClubban nem csak a jégpálya várja a mozgássérületeket. Fedett, fűtött helyen farsangi kézműves programokkal is készülnek a szervezők, valamint zsíros kenyér és meleg tea várja azokat, akik átfáztak a csúszkálás során.

Az alapítvány már 7 éve próbálja különféle élményterápiás eseményekkel megszínesíteni a nehéz élethelyzetbe került gyerekek és családjuk életét. A többi között jótékonysági vitorlásversenyeket is szerveznek minden évben a Balatonon.

Folyamatosak a pozitív visszajelzések. Vannak olyan családok, akik évek óta mindig megpróbálnak részt venni a programjainkon, a vitorlázásokon nagy a túljelentkezés. Jó, hogy vannak ilyen visszacsatolások, mert megerősítenek abban, hogy jót csinálunk – meséli az alapítvány vezetője, aki azt is elárulja, hogy a téli Balaton egyik legnagyobb gasztronómiai eseményén, a február 8. és 10. között rendezendő X. Fonyódi Kolbászfesztiválon is a Lárifári Alapítvány lesz egy úgynevezett jótékonysági kolbásztöltő akció támogatottja.

A Balaton egy csodálatos ajándék számunkra! Megpróbálunk élni a lehetőségekkel és egy igazi élménydélutánt szeretnénk szervezni a sérült emberek egész családjának – mondta Hosszú Adrienn.

A Gurulj a jégre! elnevezésű rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A részletekeről itt informálódhatsz!

Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva