Szaniszló Hajnalka | 2021.06.04. 06:00
Itt a nyár - hétvégi balatoni programajánló
Itt a nyár, a napsütés, a bátrabbaknak vízbe csobbanás és persze, színes programokkal is vár a Balaton. Hétvégi programajánló.

Időjárás a hétvégén

Szombat

A fátyolfelhők, illetve a nappali gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütésre számíthatunk. Zápor, zivatar helyenként alakulhat ki a képződő gomolyfelhőkből, erre valamivel nagyobb esély a nyugati határvidéken, illetve az északi, északkeleti megyékben mutatkozik. A déli szél a Nyugat-Dunántúlon időnként megélénkül, emellett zivatarok környezetében átmenetileg erős, esetleg viharos széllökések is előfordulhatnak.

A minimum-hőmérséklet 8 és 15, a maximum-hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

Vasárnap

A fátyolfelhők, illetve az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett általában néhány órás (az előző napokénál kevesebb) napsütésre van kilátás, sőt tartósabban felhős körzetek is lehetnek. Többfelé várható zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között valószínű.

Most pedig lássuk a hétvégi balatoni programajánlót!

Olvasói fotó: Kálmán Inez

 

Június 5., szombat

Légy ott a kertben, Badacsonytomaj, Folly Arborétum

Az Európa-szerte meghirdetett program francia kezdeményezésű rendezvénysorozat, Magyarországon egyelőre kevésbé ismert, de a Folly évek óta csatlakozik a rendezvényhez, amelynek az idei évben aktuális témája „A szaktudás átadása”.

Keszthely Város Napja

Hagyományosan minden év első júniusi szombatja Keszthely Város Napja. Az idei év újdonsága, hogy mostantól minden esztendőben lesz a városnak tortája is.

Lábdihegyi strandnyitás, Badacsonytördemic

Lufibohóc, arcfestés és csónakázás is vár ránk szombat délután a Badacsonylábdihegyi strandnyitón! Jössz?

Strandnyitó ünnepség – Balatonederics

Családi nap, főzőverseny, sportprogramok és színes forgatag vár rád a Balaton egyik legszebb strandján. Kezdd a nyári szezont Balatonedericsen.

A balatonedericsi strand
Fotó: Mihály Szilvia

Csodás Szent-György hegy, Kisapáti

Sárkányok, Szent György, ásványos borok, vulkán. Ezek hol jönnek össze? Hát a Szent György-hegyen! A túra során megismerkedünk e csodás hegy kialakulásával, gazdag élő-és élettelen természeti értékeivel, kultúrtörténetével.

Republic / New Level Empire koncert – Plázs Siófok

Nagyszabású buli a Balaton legszebb, fehérhomokos strandján, a Plázs Siófokon.

 

Megfőzzük Almádit Szezonnyitó, Balatonalmádi

A gasztroünnep főszereplői: zöldborsó, meggy, harcsa, gomolya. Nézd meg, ki mit főz belőlük!

Vonyarci Nyargalás, Vonyarcvashegy

A Vonyarcvashegyi Turisztikai Egyesület szeretettel vár minden sportolni vágyót futóversenyére, melyet a Keszthelyi-hegység csodás környezetének érintésével szervez meg.

Bérletek éjszakája a Petőfi Színház előtti téren, Veszprém

Június első pénteki napján az érdeklődők és közreműködők teljes biztonsága mellett – ismét megrendezésre kerül a Bérletek Éjszakája. Az est során Balázs Fecó korszakát megidéző könnyűzenei szórakoztató zenés műsorral, kvízjátékokkal, vetélkedőkkel és szabadtéri büfével vár mindenkit a Veszprémi Petőfi Színház Társulata.

 

Egész hétvégén látogatható programok

Gasztrohegy – Tapasok éjjel-nappal, Badacsonytomaj, június 4-5.

Járjátok be a hegyet, kalandozzatok Badacsony-szerte, látogassátok meg a Gasztrohegy vendéglátóhelyeit és kóstoljatok mindenhol. A tapas kóstoló adagok pont illenek egy pohár bor mellé, hogy utána újult erővel indulhassatok tovább.

Kortárs Balaton kiállítás, Badacsonytomaj, május 22-június 5

Nem véletlen, hogy a Balaton, a hatalmas víztükör, a gyerekkori nosztalgia, az időtlen táj minden korban sok művészt megihletett. A Pintér Galéria és a badacsonyi Hableány most összefogott, hogy megtalálja a tóhoz köthető kortárs művészeket és műveket.

 

Nyitókép: Freepik

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva