Mihály Szilvia | 2019.03.15. 17:00
Kalandjegyért cserébe kedvezményes kastély- és gyógyfürdő belépő
A Balaton nyugati régiójának három kiemelkedő turisztikai attrakciója, a Zalakarosi fürdő, a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum és a Zobori Élménypark április 1-től közös kedvezménykampánnyal várja a családokat.

A Balaton régió turizmusának népszerűsítésére fogott össze a három zalai célpont, hogy egymást is promótálva növelje a családok számára a Balatonnál eltölthető minőségi időt.

Egy adott helyszínen megvásárolt komplett belépőhöz a másik két hely jegyvásárláshoz adnak egy 20% kedvezményre jogosító kupont. Ezért már érdemes lesz a régióban töltött napok egy részét arra használni, hogy a vendégek elutazzanak a többi helyszínre is.

Fotó: zalakaros.hu

Így lényegében a az attrakciók a hozzájuk érkező vendégeket irányítják egymáshoz. Lehet, hogy egy Festetics-kastélyba látogató család még nem is hallott a közeli kalandparkról, de így tudomást szerez róla, és Zalakaroson sem jut minden vendég eszébe, hogy a közeli élménypark mellett érdemes lenne Keszthelyig is elautóznia, hogy megnézze az ország harmadik legnagyobb barokk kastélykomplexumát.

Nem vagyunk konkurenciái egymásnak, a mi együttműködésünk a szinergián alapul – mondta Pálinkás Róbert, az ország leglátogatottabb kastélyának ügyvezető igazgatója.

– Azt gondoljuk, hogy ezzel az összefogással a hozzánk érkező turistáknak még magasabb és minőségibb időeltöltést tudunk biztosítani. A Helikon Kastélymúzeumba az előző évben 230 ezer látogató érkezett, most örömmel ajánljuk nekik a közeli zalai attrakciókat. Hozzánk is érdemes eljönni, évről évre egyre több látnivalóval és programmal várjuk a Festetics-kastélyba érkező vendégeket.

A zalakarosi fürdő és a Zobori Kalandpark is körülbelül 20 percnyi autózásra található Keszthelytől.

Szabadics Zoltán a Zobori Élménypark tulajdonosa kiemelte, hogy az együttműködés a turisztikában nagyon fontos, éppúgy, mint a családban, a barátságban, az emberi kapcsolatokban.

– Az összefogás a Balatoni régió szempontjából is fontos. Az együttműködéssel elősegítjük, hogy az ideérkező turisták látogatása több napos legyen, hogy jól érezzék magukat, és hurrá élménnyel távozzanak a Balatontól, Kis-Balatontól. Így vissza akarnak majd térni hozzánk, vagy ajánlanak bennünket a családjuknak, ismerőseiknek.

A Zobori Élményparkban áprilistól a már meglévő csúcsjátékok birodalma egy Balatoni hullámvasúttal is bővül.

2018-ban Zalakaros lett a Balaton régió leglátogatottabb települése, nemrég változott a fürdő neve Zalakarosi Családi-, Élmény- és Gyógyfürdő Zrt-re.

–A turizmus területén a saját maga profiljában három kiemelkedő attrakció kötött most megállapodást. A kulturális élmények, a kalandozások és az egészséges fürdőzés mind különleges élményt adnak a vendégeknek, ezek együttesen pedig már egy komplex élménycsomaggá álltak össze – mondta Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója.

Készítette: Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva