2019.02.23. 06:00
Kalandos élmények: extrém sportok a Balaton körül
Szárazon, vízen, levegőben, de akár a föld mélyére is lemehetünk a kaland és az élmény kedvéért. A Balaton-parton megtalálja az adrenalinra vágyó, az erejét, kitartását tesztelő látogató a hozzá közel álló sportot, kikapcsolódást. Adunk pár ötletet!

Kalandparkok

Balatonboglár

Rengeteg élménnyel gazdagodhat, aki ellátogat a balatonboglári kalandparkba, amely április elején nyitja meg kapuit a látogatók előtt.

A legizgalmasabb kihívást az 580 méter hosszú bobpálya ígéri, ahol a kormányzásra sincs gond, hiszen a kocsik oldalára elhelyezett fékkarral lehet szabályozni a sebességet. Az éles, döntött kanyarok és bukkanók még élvezetesebbé tehetik a tempót. A biztonság is rendkívül fontos, erről a három pontos biztonsági övek gondoskodnak. A száguldozás megörökítéséről pedig a pályán elhelyezett automata fotókészülék gondoskodik.

Fotó: balatonboglarbob.hu

Falmászás
Igazi sikerélmény, akinek sikerül megmásznia a 10 méter magas tornyot. Nemcsak nagyszerű szórakozás, de fejleszti az egyensúlyérzéket, a kitartást és a problémamegoldó készséget is. Különböző nehézségi útvonal között lehet válogatni, mindenki erőnléte és bátorsága szerint választhat. A biztonságról a karabineres biztosító rendszer és a szakképzett animátorok felügyelete gondoskodik.

Fotó: balatonboglarbob.hu

Kötélpálya
A 4 km-es drótkötélpálya ügyességi és erőnléti feladatok kipróbálására alkalmas, a kezdőtől a haladókig, minden korosztály számára. A függő platformok, a hidak, a tiroli lesikló pályákat úgy alakították ki, hogy mindenki számára élvezhető legyen. A drótkötélpályán végigcsúszva csak kapaszkodni kell és élvezni a sebességet.

Fotó: balatonboglarbob.hu

Zamárdi

Idén április 20-ától várja az élményre vágyókat a kalandpark a 35 ezer négyzetméteres ligetben. Természetes erdei környezetben, összesen 18 kalandpálya, 200 akadály nyújt kihívást és sportlehetőséget a látogatóknak. Az akadálypályákon végighaladva mindenki eldöntheti, mennyire szeretné a határait feszegetni, de a sikerélmény minden szinten garantált.

Power Fan Ugrótorony
Az impozáns látványt nyújtó monstrum a legbátrabbaknak ajánlott. Először fel kell mászni a 12 méter magas toronyba, ahonnan szabadesésben fog földet érni a látogató, persze az utolsó három métert már kíméletes fékezéssel, tökéletes biztonságban teszi meg.

Balatonfűzfő

A Serpa Kalandparkban a pályák kialakításakor a cél nem a gyorsaság, hanem a tényleges fizikai aktivitás érzése volt a lényeg.

Mászótorony
A hat különböző nehézségű útvonalon 9 méter magasságban próbálhatja ki a 3 éven felüli vendégek. Természetesen karabiner és hegymászó kötél gondoskodik a biztonságról. A mászás fejleszti az ügyességet, egyensúlyérzéket, az erőt, kitartást és a gondolkodást is.

Fotó: serpakalandpark.hu

Drótkötél csúszda
Nemcsak az ügyességet fejleszti, de a tériszony és a félelem leküzdése is lehet a motiváció. 80 méter hosszú acélsodronnyal, 10 méter magasból indul a pálya.

Fotó: serpakalandpark.hu

Vízisí és társai

Vonyarchegy

A téli snowboard nyári változatát a wakeboardot egyre többen kedvelik, hiszen a vízen csúszás élményéhez még motorcsónakra sincs szükség. A sport könnyen elsajátítható, és inkább az extrém sportok közé sorolható, hiszen a vízideszkázás szerelmesei akrobatikus elemekkel tarkítják siklásaikat. Már a látványért is érdemes ellátogatni a vízisí és wakeboard pályára.

Wakeboard Fotó: pixabay.com

Siófok

Bamboo Sziget a déli parton várja május végétől a vízi sportok kedvelőit, hiszen itt megtalálható a vízisiléc, a wakeboard, a wakeskate, a landlock és a kneedboard is.

Kneedboard Fotó: pixabay.com

Balatonfüred

A Füred Kemping a történelmi belvárostól 1,5 km-re található, és május 1-jétől változatos szolgáltatásokkal várja a vendégeket. A szabadidő aktív eltöltésére a sportolási lehetőségek széles skáláját kínálják, köztük az extrémebb sport szerelmeseinek a wakeboardot, a vízisípályát, de búvároktatást, windsurf, katamarán és kitesurf tanfolyamot is indítanak.

Kitesurf Fotó: pixbay.com

Tandemugrás, sétarepülés, hőlégballon

Balatonkeresztúr

A tandemejtőernyő egy speciális ejtőernyő, amelyet két ember súlyára méreteztek, így a tandemmester a hasára csatolt utassal 4 ezer méterről ugrik ki a repülőgépből. Hatalmas élmény, maximális biztonság.

Tandemugrás Fotó: pixabay.com

Siófok-Kiliti repülőtér

Az elterjedt kisrepülőgépes ugrás helyett itt helikopterből startolhatnak az ugrók. Siófokon két, 29 fős utas befogadására képes MI-8 típusú gép várja az egyedülálló élményre vágyó tandem utasokat.

Fotó: ugranijo.hu

Cserszegtomaj

Ha nem is sportkategória, de mindenféleképpen extrém élmény hőlégballonnal elrepülni hazánk legszebb tájai fölött. Madártávlatból láthatjuk a Balatont, a Hévízi-tavat, a Kis-Balaton mocsárvidékét, a Balaton-felvidék tanúhegyeit és Zala szelíd lankáit.

Fotó: balaton-ballooning.com

Barlangászat

Balatonederics

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén található a Csodabogyó-barlang. A barlang mintegy 6 kilométer hosszú, túlnyomórészt hasadékfolyosókon, termeken és aknákon át vezet az út. Sokszor hason csúszva vagy négykézláb lehet haladni, és csak a fejlámpa biztosítja a világítást, de a termekben így is látni a barlangban csodálatos képződményeket. Általában háromféle túratípust ajánlanak a 400-1000 méter közötti mélységig, amelyeknek az időtartama 3,5-4 óra.

Fotó: bnf.hu/Egri Csaba

Összeállította: Bólyi Alexandra

Ez is érdekelheti:

Paintball, lasertag

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva