viharjelzés: Siófoknál 0
25°
27° 16°
É
14 km/h
2018.08.21. 07:17
Kánikula lesz, frissítő záporral
Mindent a mai időjárásról, és a balatoni nyaralókat érintő közlekedésről. (Folyamatosan frissítjük.)

11.55

Az M7-es autópályán Letenye irányába, a 64-es km-től araszolnak a járművek. A 64-es és az 59-es km között szakaszos lassulásra készüljenek!

 

7.00

Az M7-es autópályán,
– Székesfehérvár térségében sövényvágó géplánc dolgozik kora reggel óta. A Balaton felé autózók az aktuális munkaterületnél csak a külső sávot használhatják.
– a 89-es km-nél a Balatonvilágosi kijáratnál a 710-es főút bekötési csomópontját építik. Mindkét oldalon a leálló sávot lezárták.

A 75-ös főúton, Alsópáhok közelében, az 5-ös és a 7-es km között felújítási munkákat végeznek. Félpályás lezárás lassítja le a forgalmat.

A 77-es főúton Nagyvázsony határában, Pulánál és Monostorapátinál forgalomlassító, terelő szigetet építenek. A munkaterületeknél az áthaladási elsőbbséget táblák jelzik.

 

Várható időjárás vasárnap:
A gyenge vagy mérsékelt (5-25 km/h) eleinte változó, majd a későbbiekben fokozatosan északias irányúvá váló szelet főként a délelőtt folyamán élénk (25-35 km/h) lökések kísérhetik. A reggeli órákban elsősorban a nyugati medence térségében egy-egy erős közeli (40-45 km/h) lökés sem zárható ki. Zápor, zivatar környezetében átmenetileg tovább erősödhet (40-55 km/h) a szél, zivatarral akár viharossá (60-65 km/h) is válhat. Napos strandidő várható a déli óráktól megnövekvő gomolyfelhőzettel. Délután egy-egy zápor vagy zivatar előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32, 33 fok körül alakul. Késő este 25 fok valószínű.

A Balaton Siófoknál 26, a Velencei-tó Agárdnál 27 fokos.

Viharjelzés:
Balaton nyugati medence: elsőfokú viharjelzés érvényes.
Balaton középső medence: a jelzőrendszer alapon van.
Balaton keleti medence: a jelzőrendszer alapon van.

Megosztom

Hozzászólások

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva