likeBalaton.hu | 2024.05.07. 14:00
Ultrabalaton: több mint 25.000 résztvevő, rekordösszeg karitatív célokra
Az Ultrabalatonra közel 30 országból érkeztek futók.

Egyéniben magyar győzelmek születtek a 18. alkalommal megrendezett NN Ultrabalatonon, amelyen több mint 25.000 résztvevőt regisztráltak és rekordösszeg

közel 23 millió forint gyűlt össze karitatív célokra.

A szervezők közlése szerint a férfiaknál Erős Tibor (17:35:02 óra), a nőknél pedig Nagy Katalin (20:20:30 óra) volt a leggyorsabb a 211 kilométeres távon.

Ultrabalaton 2024
Fotó: Maratonman

Ez volt az ország egyik legnépesebb tömegsport rendezvénye, a hétvége során Balatonfüredről indulva, a magyar tengert megkerülve több mint 25.000-en futottak kis- vagy nagy csapatban, de volt bringás mezőny is.

Az eseményre közel 30 országból érkeztek futók.

Versenyzők a XVIII. NN Ultrabalaton futóverseny második napján, a balatongyöröki szakaszon 2024. május 4-én.
Fotó: MTI/Katona Tibor

Az NN UB szervezőinek továbbra is fontos a környezetbarát rendezés. A váltópontokon nem használtak műanyag poharakat a frissítéshez, valamint szelektíven gyűjtötték a szemetet. Az esemény idén kapcsolódott a Sportoló Nemzet Programhoz, és a balatonfüredi versenyközpontban megrendezték a térség legnagyobb sportszakmai expóját.

Ultrabalaton 2024
Fotó: Maratonman

A BioTechUSA-cégcsoport és az NN Ultrabalaton közös jótékony kampánya keretében idén hatodik alkalommal

biztosítottak lehetőséget a futók számára, hogy időmérő chipjeik letéti díját karitatív célra ajánlhassák fel, melyet a vállalat két különböző forrásból is kiegészített összesen 15 millió forinttal.

Ultrabalaton 2024
Fotó: Maratonman

Ezúttal is egészségügyi célokat, intézményeket, civil szervezeteket és alapítványokat lehetett javasolni az NN Ultrabalaton közösségi média oldalán, ezek közül hat intézményt választottak ki és közönségszavazás döntött a győztesekről. A 2024-es összeg 22 994 180 forint, s idén a Konduktív Óvodáért Alapítvány, az Őrzők Alapítvány és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet kapja a támogatást.

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Nyitókép: Maratonman

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva