Mihály Szilvia | 2018.12.18. 10:00
Karácsonyi sütemények a legjobb balatoni cukrászdákból
A karácsonyi készülődés sok családban elképzelhetetlen a saját készítésű sütemények nélkül, de sokan inkább cukrászdából szerzik be az ünnepi asztalra szánt édességeket. Megmutatjuk, nekünk melyik balatoni sütemények a kedvenceink.

Az adventi időszakban viszonylag kevés az az ember, aki diétázni kezd, és ne csábulna el a karácsonyfára vásárolt, magyar ötletből született szaloncukrok vagy egy-egy sütemény láttán. Ilyenkor még a kevésbé édesszájú családok asztalára is többször kerül aprósütemény, karácsonykor pedig bejgli, flódni és torták. A Balaton környéki cukrászdák szezonális kínálatában is szebbnél-szebb és persze nagyon finom karácsonyi desszertek találhatók.

A balatonfüredi Bergmann cukrászdába jómagam elsősorban krémesezni járok, de a karácsonyi bejglijükért is megéri autóba ülni. Diós, mákos, narancsos-csokoládés és szilvalekváros-marcipános töltelékkel készítik.

Érdekel a cukrászda és a család története is? Itt találod.

Nézze meg, hogy készül ez a finomság!


Gyenesdiáson Mónisüti a bejgli helyett flódnival és aprósüteményekkel várja a vendégeket, és csodaszép macaronocat is vásárolhatunk nála, bár ez utóbbi nagyon gyorsan elfogy. Az ő flódniját Keszthelyen a Part kávézóban és Balatonfüreden a Pazar kávézóban is megkóstolhatjátok.

Fotó: Mónisüti

A Segreto sütemények több Balaton-parti településen kaphatók, némelyik darab annyira szép, hogy inkább gondolnám adventi dísznek, mint ehető finomságnak.

Fotó: segreto.hu

Persze, ha megkóstoljuk, rájövünk, hogy kár lett volna dekorációként meghagyni. Hévízen a Macchiato Cafféban, Keszthelyen az Interspar Segreto Desszertpultjában, Balatonfüreden a Dzsemboriban és Veszprémben az Orange kávézóban adhatjuk át magunkat az ünnepek előtt is a dolce vita életérzésnek.

Fellebbentjük a fátylat a titkos olaszos sütemények készítéséről:

A zalakarosi Szilágyi cukrászda mákos, gesztenyés és diós bejglit, valamint mézeskalácsot is készít, de az ünnepi asztalon én a csokoládé tortájukat is el tudom képzelni.

Fotó: Szilágyi cukrászda

Balatonlellén a Geleta cukrászda bejglije szintén az a kategória, amiért én a fővárosból is leutaznék, hogy vigyek belőle az ünnepi asztalra. A hagyományos diós és mákos íz mellett nagyon finom a gesztenyés, az aszalt szilvás-mákos, a narancsos-csokis és a fügés-diós változat is.

Nézd meg a balatoni karácsonyi sütemények képeit:

 

A felsorolt sütemények megrendelhetők, így egy téli balatoni kirándulásról bárki vihet haza balatoni édes ízeket a karácsonyi asztalra vagy az ünnepi készülődéshez.

Készítette: Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva