likeBalaton.hu | 2020.12.22. 10:00
Itt tudsz forralt borozni a Balatonnál
Bár az éttermek, hotelek zárva, és az adventi vásárok is elmaradtak, de egy séta során szabadtéren most is tudunk forralt borozni a Balatonnál!

Egy pohár forró itallal a kezedben sétálhatod körbe a balatoni településeket, mutatjuk, hol tudsz forralt bort, forró teát venni!

Hévíz

A Macchiato Caffé hütte hangulatot varázsol a hévízi kávézó elé december 22-24 és december 27-31 között. A forralt bor mellé kérhetsz elvitelre forró csokit, süteményt és gesztenyepürét is.

Fotó: Macchiato Caffe

Mihalicz Diána üzletvezető azt mondja, a dizájnos bögrékre az újranyitásig még várni kell, most elviteles pohárban kapjuk meg a forró italokat, de a megszokott ízek és a hangulat a nem változik.
A boroddal, teáddal sétálj el a városi karácsonyfához, vagy tegyél egy nagy kört a Hévízi-tó körüli véderdőben.

Keszthely

Az Amazon Ház előtti Guruló Pörköltekben nem csak szendvicseket, és pörkölteket kérhetsz elvitelre, hanem forró teát és forralt bort is. A hőálló papírpohárral a kezedben elsétálhatsz a közeli Festetics-kastély parkjába, vagy a Fő térre is, ahol a város karácsonyfája és betleheme is látható.

Gyenesdiás

Mónisütinél nem csak bejglit, flódnit vagy mézi tortát kérhetsz, hanem forralt bort is.

Fotó: Mónisüti

– Ugyan nem ilyen pohárban adjuk, hanem elvitelesben, de olyan jó volt megdizájnolni @szabina.peto – vel és a csomó meleg öltözettel ezt a képet, hogy a be kellett vetnünk a szuper kis bádogbögrét is – mondta Kövérné Kalmár Mónika.
Nincs messze tőlük a Balaton-part, ha erre jársz, érdemes megnézned a téli tópartot is.

Badacsony

A Hableány a település központjában kínál forralt bort, ha egy jó forró kávét szeretnél, akkor a La Tene-t ajánljuk. Kicsit távolabb, Badacsonyörsön pedig a Vánkosban tudsz lélekmelegítő elviteles italokat kérni. Akár körbe is sétálhatod a hegyet, Badacsony egész évben kirándulásra csábít!

Balatonfüred

Az ÉgSzínKék Koktélbár az adventi időszakban is szeretettel várja vendégeit, ahonnan elvitelre lehet kérni forralt bort, forró csokit, kávékat és különleges forró italokat. De még koktélokat is kérhetünk, ha arra támad kedvünk, sőt ajándékutalványt is vásárolhatunk. A Kisfaludy utcában lévő koktélbártól néhány méterre van a hajóállomás mólója és a Tagore sétány, amelyen egy kellemes meleg itallal a kezünkben végigsétálhatunk a téli Balatonban gyönyörködve.

Tihany

A Kotyogós Kávéterasz a tihanyi Belső-tóhoz van közel, és a hétvégén egy tókerülő sétához tökéletes finomságokat kínál elvitelre: a kávék mellett van forralt bor és puncs is, amihez szendvics, pogácsa vagy akár croissant is kérhető.

Siófok

A város szívében található a megújult Pietro Bistro & Pizzéria, ahol hétköznapokon menü rendelhető és elvitelre puncsot, forró teát, forró csokoládét, valamint forralt bort is kérhetünk.

Ugyancsak Siófok-Balatonszéplakon a Terasz Bár kínálatában is szerepel a forralt bor, és ha már ott vagyunk, szentestéig egy jó hamburgert is választhatunk. Persze ezeket is szigorúan elvitelre!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva