Mihály Szilvia | 2019.08.01. 06:00
Kipróbáltuk a Szent György-hegyi „fakírpadot”!
Hogy kerül egy fakírpad a Balatonhoz? Kényelmes rajta üldögélni, vagy azonnal felpattanunk róla? Eláruljuk a titkot, gyere velünk!

A júniusi teliholdas Szent György-hegy hajnalig programra készültek el a szőlőkarókhoz hasonló akácfából készített különleges padok, de akkor a sok ember miatt észre sem vettük a Lengyel-kápolna alatti különleges pihenőhelyet. Az útjelző táblákat, melyek ugyanebből a fából és koncepció mentén készültek el, már akkor is nagyon ötletesnek találtuk.
Emlékszel erre a különleges éjszakára? Kattints ide!

Hűvösebb napokon a balatoni strandolás helyett érdemes a szőlősorok között sétálva felfedezni a környező hegyeket, ha sikerül sofőrt találni, akkor a borokat is kóstoljátok meg!

Ha kényelmesebb túrázók vagytok, akkor a Lengyel-kápolna mellett található ingyenes parkolóig autóval is feljöhettek a hegyre, és csak néhány percet kell sétálnotok, hogy a világ egyik legszebb kilátása táruljon elétek.

Fotó: Mihály Szilvia

Aki először szúrja ki a társaságból a fakír padot, az ráhuppan, és ott marad. Na, nem azért, mert felnyársalják a cölöpök, hanem mert tényleg percekig lehet anélkül üldögélni rajta, hogy feltörné a hátsónkat.

Fotó: Mihály Szilvia

Persze, inkább hosszú nadrágban kényelmes, mint rövid szoknyában, de akár el is heveredhetünk, tényleg nem szúr.
Mutatjuk a képeket:

A padokat és útjelző táblákat az építész stúdió készítette, projektjüket kísérleti munkának nevezik. Újraértelmezték a pad fogalmát, és a hegyen található szőlősorokból merítették az ihletet. A szőlőkaró beleilleszkedik a tájba, évszázadok óta meghatározó tájelem. Az akácfából készült karókat mindenféle egyéb rögzítés nélkül szorosan egymás mellé sorolva ütötték a talajba, így alakult ki az első ránézésre hihetetlennek tűnő kényelmes ülőfelület.

Fotó: Mihály Szilvia

A Lengyel-kápolna és a Tarányi-présház előtti padokon készített képeiddel nyári nyereményjátékunkra is nevezhetsz!

Fotó: Mihály Szilvia

A fakírpadoktól nincs messze a híres, hírhedt Emmaus-kápolna sem, ha ide kattintasz, mindent megtudhatsz a hátborzongató remetelakról.

Fotó: Mihály Szilvia

Készítette: Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva