likeBalaton.hu | 2021.03.09. 06:00
Másképp gondolkodtok a kirándulásról, hegymászásról? Itt a magyarázat!
Hegyet mászni nem mindenki szeret, és ha a 12 csillagjegy felkerekedne, hogy megmássza a Balaton-felvidék valamelyik tanúhegyét, bizony egészen másképp vágna bele. Elképzeltünk egy ilyen túrát, és jókat mosolyogtunk közben, de aki szívesen kirándulna, annak ötleteket is adunk, hogy hol érdemes túrázni.

Vajon hogyan indulnának el egy hegymászó túrára a különböző csillagjegyek szülöttei?

Kos: – Ugyan már! Mit nekünk egy hegy, akármekkora is?! Gyerünk, azonnal másszuk meg, de ha az nem megy, akkor félretolom az útból! Majd én vezetlek titeket, utánam!

Bika: – Szerintem ne bántsuk ezt a hegyet, inkább gyönyörködjünk benne. Csak sétáljunk át rajta együtt, szagoljunk meg minden virágot, gyűjtsünk lepkét, élvezzük a napfényt, együnk nagyokat és kóstoljuk meg a borait.

A Halápról belátni a Balaton-felvidék összes tanúhegyét.

Ikrek: – Mielőtt nekivágnánk, ismerjük meg a hegyet! Térképezzük föl, vegyünk kőzetmintát, mérjük meg széltében, hosszában, magasságra, de azért nem kell elveszni a részletekben, csak úgy nagyjából… Nézzétek, de szép virág! És ott egy lepke! Jaj, de cuki az a mókus!

Kosbor, árvalányhaj és tavaszi kankalin bújik meg a Koloska völgyben
Fotó: Szücs Ildikó

 

Rák: – Először lépjünk hátra egy kicsit. Most nincs kedvem nekivágni a hegynek. Ráadásul a Kos mindig felbosszant, nem akarom követni. Bár érzem a hegy rezgéseit, de szerintem ez a hely nem biztonságos, óvatosan kell megközelíteni. Egyet lépünk előre, kettőt hátra. Inkább holnap, ha jó hangulatom lesz, kitalálom, hogyan tovább.

Oroszlán: – Na, álljunk csak meg. Én született vezető vagyok, ezt el kell ismernetek. Ne féljetek, én majd gondoskodom rólatok. Bölcsességem határtalan, ezért engem kövessetek, majd én megmondom, mit, és hogyan csináljatok. Csak így juthatunk át a hegyen. Ha átkeltünk, majd hálálkodhattok. Megengedem, hogy hozzátok a hátizsákomat.

A Hegyesdi várromhoz többszáz lépcsőt mászhatunk meg.

Szűz: – Mindenképpen tervezzük meg, milyen menetrend szerint haladunk át a hegyen. Először is gyűjtsünk be sok-sok elemózsiát az útra, amiről majd leltárt vezetek. Én fogom kiporciózni az adagokat. Az átkelést teljes körültekintéssel fogjuk végezni, sok veszély leshet ránk. Nem árt, ha álcázzuk magunkat, és úgy alkalmazkodunk a környezethez. De lehet, hogy el se kéne indulni.

Tanúhegyek sora a Halápról
Fotó: Szücs Ildikó

 

Mérleg: – El kell dönteni, hogy menjünk vagy ne menjünk. Vajon érdemes-e nekivágni? Ki kell értékelni. De előbb össze kell békíteni a Kost az Oroszlánnal, meg a Rákkal. A legkisebb viszály is veszélyezteti az átkelés sikerét. Csak tökéletes harmóniában érdemes elindulni. Útközben énekelünk, megcsodáljuk a természet szépségeit, és ügyelünk a belső egyensúlyunkra.

Skorpió: – A küldetés lehetetlen, de azért megpróbáljuk. Érdemes lenne a hegy gyomrán keresztül menni, bár lehet, hogy közben meghalunk. De nem baj, szép dolog egy célért meghalni! Vannak itt olyanok, akik félnek, pedig a halál izgalmas dolog, de a szenvedés még érdekesebb. Ez a túlélő-tábor igazán nekem való, hiszen ami nem öl meg, az megerősít!

Nyilas: – Ha a hegy nem megy Mohamedhez… A küldetésem feljutni a csúcsra, és onnan elérni az eget! Minden, ami szép és tökéletes, az odafent van. Ez a hegy sem véletlenül került ide, az Égieknek célja volt vele. Ezt próbálom a többieknek is elmagyarázni, de nem értik. Addig nem indulhatunk el, amíg meg nem kapom az égi jelet. Várakozás közben ihatnánk egy pohár sört.

Az örök Badacsony
Fotó: Mihály Szilvia

Bak: – Márpedig innen addig nem megyünk tovább, amíg fel nem állítjuk a szabályokat! Szigorú rendben felsorakozunk, lehajtjuk a fejünket, és várunk, amíg a hegy magától tovább nem megy! Lehet, hogy nagyon sokat kell várni, de érdemes kitartónak lenni. Lehet, hogy a többiek nem szeretnek, de a kötelesség fontosabb a szeretetnél. A világ amúgy is zord és kegyetlen.

Hegymászás helyett csodás templomromokhoz is kirándulhatunk.

Vízöntő: – Átkelni a hegyen? Felesleges, sokkal jobb lenne megkerülni, vagy keresni egy másik utat a hegy alatt. Én csakazértse megyek a birkák után. Aki akar, velem tarthat, de ha senki nem jön, úgyis jó. Tudom, hogy létezik egy másik út, ami sokkal ideálisabb mindenki számára. Én nem követek senkit. A szabályok pedig arra valók, hogy megszegjük őket.

Halak: – Én nem szeretnék hegyet mászni, de azért sodródom veletek, és alkalmazkodom. Igazából nem is érdekel, hová megyünk és miért. Nem az a lényeg, hanem az út maga. Közben úgyis álmodozom, és segítek akinek kell, én úgyis szeretek mindenkit. A szeretetnél nincs fontosabb. Ezen most kicsit elérzékenyültem…

Hegyesd
Fotó: Szücs Ildikó

Még több bakancslistás kiránduláshoz kattints ide!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva