likeBalaton.hu | 2021.02.02. 13:00
Kóbor János a Balaton vizébe szóratná hamvait
Bár Kóbor János nem készül a halálra, de azt már most kikötötte, milyen búcsúzzanak majd el tőle a szerettei.

Zenésztársai halála akarva-akaratlanul arra késztette az énekest, hogy elgondolkozzon az elmúláson – írja a Ripost7.

Két hónapon belül a billentyűsüket, Benkő Lászlót, a basszusgitárosukat, Mihály Tamást és technikusukat, Nemes Lacit is eltemették. Kóbor Jánost teljesen összetörte barátai halála.

– A sorsunk megpecsételődött, az Omegát végleg megölte a koronavírus – nyilatkozta Kóbor János még tavaly novemberben.

Kóbor János a likeBalaton.hu-nak adott interjúját itt lehet elolvasni!

Fotó: Kóbor János családi archívum

 

Az új év beköszöntével azonban mintha ő is új erőre kapott volna, januárban a Borsnak már a visszatérésről beszélt, s hogy folyton a Benkő Lacival váltott szavai csengenek a fülébe: hogy történjen bármelyikükkel bármi, az Omegának tovább kell élnie. Az énekes szavaiból tehát újra az együttes mottója, az „életfogytig rock’n’roll” hallatszott ki.

Az elhunyt barátai veszteségén azonban máig nincs túl. Emiatt furcsa dolgok jutottak eszébe.

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekes megrázó interjút adott a Ripost7-nek, és elárulta: bármennyire is nagy benne az életigenlés, látva társai tragédiáját az elmúlás gondolata 78 évesen az ő tudatába is beférkőzött már. Éppen emiatt már megtervezte miként akar majd búcsút venni a földi léttől.

– A temetésekről úgy jöttem el, hogy óhatatlanul már az elkerülhetetlenről, a sajátomról gondolkodtam. Hamvasztás lesz, ez nem kétséges.

Helikopter, Balaton közepe, szórás. Igen, engem szórjanak a Balatonba, és kész!

És hogy egy kicsit morbidok le­gyünk, nyáron kell meghalni. Persze nem a most következőn, majd valamikor, mert nem lenne jó, ha a jégre szórnának – rántotta le a leplet a zenész talán kissé idejekorán a majdani temetésének részleteiről, majd elárulta: már bőven túlélte saját reményeit.

– Magamban úgy gondoltam, ha választhatnék, éljek 50 éves korig, de 30-nál ne legyek fizikai­lag öregebb. Képzelheti, amikor eljött az 50. születésnapom… Gondoltam, eljön az ördög, hisz szerződést kötöttünk, mint Faust. Azt gondoltam, hogy jön a sorompó, a mezleadás a szertárba. Szerencsére nem így történt, 60 éves koromban meg már nem is érdekelt. Ma épp a 78. ­­­­évemet taposom… – tette hozzá Kóbor, aki mióta kicsit visszavett a sportos életmódból, s nem terheli annyira túl magát, kutya baja.

Nyitókép: © Bors

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva