Szaniszló Hajnalka | 2021.01.22. 07:00
Kökény Attila: úgy érzem, hogy megfulladok
Kökény Attila édesanyja gyerekkorában balesetet szenvedett a Balatonon, ami az énekest is megviselte. A szerelem érzése számára csodálatos dolog, boldog családban él, s mégis úgy érzi, hogy megfullad. Vajon miért?

– Közeleg a Valentin-nap. Van jelentősége számodra?
Nem foglalkozunk vele, nincs akkora jelentősége a családunkban, mint például a karácsonynak. Ha eszembe jut, akkor, kap tőlem valamit a feleségem, de ennél sokkal fontosabb dolgok is vannak az életünkben.

– Mit jelent számodra a szerelem?
Csodálatos dolog, amikor az ember szerelmes, a hosszantartó szerelemben azonban nem hiszek. A szerelem egy idő után átfordul szeretetbe, tiszteletbe és megbecsülésbe, és ezek sokkal erősebbek, mint a szerelem. Amikor az ember szerelmes, akkor egy kicsit bolond is egyben, aztán amikor elmúlik, akkor már tisztábban látunk.

– Te még szerelmes vagy a feleségedbe?
23 éve élünk együtt. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy még mindig szerelmes vagyok. Vannak időszakok, amikor fellángol bennem az érzés, de ilyen hosszú ideig nem tarthat a szerelem. Aki ezt mondja, az hazudik.

Fotó: Kökény Attila hivatalos

 

– Nagyon sok dalod szól a szomorú véget ért szerelemről, a bánatról, miközben te magad boldog házasságban, családban élsz. Furcsa ez a kettősség. Volt már ilyen beteljesületlen szerelmed, nagy csalódásod?
Nem én írom a szövegeket, de nyilván nekem is volt már szerelmi csalódásom. Van tapasztalatom, és ez nagyon fontos ahhoz, hogy hitelesen tudjam előadni a dalt. Ha egy tehetségkutatóban 15 évesen kell valakinek szerelmes dalt énekelne, nem lesz hiteles, mert nem élte még át a csalódást, a fájdalmat.

– Ezeket a megéléseket tetted bele az új, Hello című, Zsédával közös dalotokba is, amelyet a Casablanca című film ihletett?
Főként a film ihletett meg bennünket, és a be nem teljesült szerelem érzését szerettük volna visszaadni.

Zséda interjú itt!

– Milyen volt a forgatás?
Ott döbbentem rá arra, hogy milyen jó színész vagyok. (nevet)

Fotó: Zséda és Kökény Attila: Hello című klipjéből (engedéllyel)

 

– Ha már filmek, te milyen filmket szeretsz?
A Rambo-t és a Segal filmeket (Nico, Ölve vagy halva) imádom. Nem is szeretnek emiatt itthon! (nevet)

– Hallottam már olyan visszajelzést, hogy egyesekből olyan mély érzelmeket vált ki a Hello című dal, hogy nem is képesek sírás nélkül meghallgatni…
A karantén sokakat nehéz helyzetbe hozott. Rengeteg szakítás történt mostanában. Az embereknek együtt kell lenniük és rádöbbennek, hogy nem bírják elviselni egymást, ami nagyon szomorú.

 

– Te hogy éled meg a karantént?
Az első megviselt, akkor kicsit depressziós voltam. Ezt a második hullámot már sokkal jobban kezelem. Volt televíziós megmozdulás, klipforgatás, tehát elfoglaltam magam.

 

Kökény Attila Köllő Babettel a Sztárban Sztár zsűrijében
Fotó: Kökény Attila hivatalos

 

Köllő Babett interjút olvashatsz itt.

– Ezt írta rólad egy kommentelő: “a hangodba beleremeg az egész testem”. Van olyan előadó, akinek a hangjával te is így vagy, mert olyan húrokat szólaltat meg benned, amilyeneket?
Whitney Houston egyértelműen ilyen.

– Siófok, Keszthely, Balatonfűzfő, Balatonvilágos… milyenek a balatoni fellépések?
Nyáron Siófok volt a legjobb, a Víztoronynál léptem fel. Rengetegen voltak, és nagyon hangulatos volt az egész.

Fotó: Kökény Attila hivatalos

 

– Zenéltél régen hajón is.
19 éves korom körül dolgoztam folyami hajón, majd Amerikában is énekeltem óceánjárón.

– Arra gondoltál már, hogy a Balatonon is fellépj hajón?
Tavaly teveztük, de sajnos, nem valósult meg. Nyárindítót és nyárzáró bulit is szeretnék szervezni, amint lehet.

– Gyerekkorodból milyen emlékeid vannak a Balatonról?
Óriási öröm volt, hogy egyáltalán eljutottunk a Balatonhoz gyerekkoromban. Édesapám munkahelye által kaptunk lehetőséget egy tíznapos nyaralásra, egy balatonszéplaki üdülőben. Életemben akkor, 12 évesen volt először nyaralni. Volt ott egy rossz élményünk is. Vízibicikliztünk, és akkoriban ezek a szerkezetek még vasból voltak. Kilyukadt az egyik tartály, aminek az lett a következménye, hogy felborultunk. Édesanyám nagyon megütötte a hátát, amikor ráesett a nehéz vasszerkezet, de szerencsénk volt, mert ott, ahol ez történt, már nagyon mély volt a víz. Anyukámnak nem eset komolyabb baja, de mindannyian nagyon megijedtünk, emlékszem, hogy keservesen sírtam.

– Mi az, ami eszedbe jut a Balatonról? Illatok, érzések, impressziók érdekelnek.
Szerelem, szabadság, nyugalom, pihenés és buli!

– A Zsédával közös dal és a klip múltba révedős történet, mi azonban már bőven tapossuk az új évet. Milyen reményekkel, tervekkel készülsz 2021-re?
Bízom abban, hogy a Jóisten visszaadja az életünket. Ha egy zenész nem énekelhet, ha nem szórakoztathat, akkor megszűnik az élete. A zene olyan számunkra, mint a levegő: ha elfogy, megfulladunk. Óriási reményeket fűzünk az oltáshoz és ahhoz, hogy ennek hatására minden visszaáll egy normálisabb kerékvágásba. Úgy érzem, hogy sokat fogunk dolgozni, bulizni, szórakozni, mulattatni idén. 2020 a félelem és a bizonytalanság éve volt. Bízom abban, hogy 2021 a reménység éve lesz.

Még több sztárinterjút olvasnál? Kattints a többi interjúért!

Fotó: Kökény Attila hivatalos

 

 

Nyitókép: Kökény Attila hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva