likeBalaton.hu | 2022.09.01. 14:00
Kora ősszel is érdemes vonattal utazni a Balatonhoz
A MÁV-Volán-csoport kora ősszel is számos lehetőséget nyújt sűrű vonatközlekedéssel azoknak, akik a szeptember 11-éig tartó utószezonban utaznának a Balatonhoz.

Kora ősszel is számos járatot kínálnak a magyar tengerhez. A Balatonra közlekedő Volánbusz-szezonjáratok csak a nyári tanszünet végéig, augusztus 31-ig járnak; a Budapestről Balatonalmádi és Balatonfüred érintésével Tihanyba közlekedő járat szeptember 25-éig szombati és vasárnapi napokon még közlekedik.

Kétóránként közlekedik a Balaton és Tópart InterCity

A Balaton a kétóránként közlekedő Balaton és Tópart InterCity vonatokkal érhető el leggyorsabban, Kelenföld és Siófok között a menetidő csupán 73 perc, a vonatok csak a legfontosabb állomásokon és megállóhelyeken állnak meg.

Vonatjárat Balatonmáriafürdőn
Fotó: Mészáros Annarózsa

 

A Balaton InterCity vonatok Budapest és Keszthely, a Tópart InterCity vonatok Budapest és Nagykanizsa között közlekednek, a közös szakaszon így Budapest és Balatonszentgyörgy között 60 percenként lehet utazni InterCity járatokkal. Ezeken a vonatokon külön gyorsvonati és másodosztályú InterCity szakasz található.

A Tópart InterCity vonatok nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsival közlekednek, vonatonként 28 kerékpárhelyet biztosítva.

Kora ősszel sokan tesznek kerékpártúrát a Balatonnál
Fotó: Mészáros Annarózsa

 

A Déli-parti InterRégió vonatokkal a Déli pályaudvarról két óránként indulva a déli part minden települése elérhető, Lepsénytől a part mentén minden állomáson és megállóhelyen megállnak. Ezek a vonatok az utószezonban is FLIRT motorvonattal közlekednek, melyek akadálymentesek, légkondicionáltak, így az utazás jóval komfortosabbá válik, rajtuk vonatonként korlátozott számban, 6-12 kerékpár szállítható.

Vonatoznál, hajóznál? Itt keresd a menetrendet!

Tervezd meg az utazást!
:

Még közlekedik a Jégmadár és a Bagolyvonat is

A Jégmadár expresszvonat emeletes KISS motorvonattal az utószezonban is közlekedik a hétvégi napokon. A tavaly megismert és kifejezetten népszerűvé vált járat Szobról indulva Vác, Rákospalota-Újpest és Velence érintésével közlekedik Fonyódig.

A déli parton az éjszakai Bagolyvonatok az utószezonban is közlekednek: Budapest és Keszthely között egy vonatpár jár péntek/szombat, illetve szombat/vasárnap éjszaka. A Keszthely felé közlekedő vonat Budapestről 22:40-kor, Siófokról 0:36-kor indul, a Budapest felé közlekedő vonat Keszthelyről 23:48-kor, Siófokról 1:28-kor indul.

Szeptember elején még járnak a Bagolyvonatok
Fotó: Mészáros Annarózsa

Badacsonyba vonattal

Budapest és Tapolca között naponta kétóránként közlekednek a Kék Hullám sebesvonatok, nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsival. A vonatok Balatonfüredig csak Kelenföldön, Székesfehérváron és Balatonalmádiban állnak meg. Ezekkel a vonatokkal érhető el leggyorsabban Balatonalmádi, Balatonfüred, és a Balatonfüreden túli települések (pl. Badacsony, Révfülöp is).

Katica az észak-balatoni vonalon

Budapest és Balatonfüred között naponta kétóránként közlekednek a Vízipók InterRégió vonatok, nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsival. Ezekkel érhetők el a leggyorsabban a keleti medence települései (pl. Balatonkenese, Balatonfűzfő), a vonatok a part mentén minden megállóhelyen megállnak.

Az utószezonban hétvégi napokon Budapest és Balatonfüred között a Katica InterRégió vonatok közlekednek, melyek Székesfehérvár és Balatonfüred között minden állomáson és megállóhelyen megállnak. A légkondicionált és alacsonypadlós FLIRT motorvonatok a babakocsival utazók számára is kényelmesebb közlekedést biztosítanak. A Katicákon csak korlátozott számban, 6-12 darab kerékpár szállítható.

Nyitókép: Facebook/MÁV



Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva