Krausz Andrea | 2020.09.22. 08:00
Különleges feltételekkel tartják meg az októberi Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászversenyt
Élő videós tájékoztatót tartottak a VIII. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny szervezői. A világ leghosszabb pontyfogó versenyének szabályzatában és programjában a járvány miatt több változás is lesz, valamint várhatóan 10-12 új horgászhelyszínnel bővül a pálya.

Szeptember 11-én jelentették be, hogy 2020. október 1-10. között megrendezik VIII. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászversenyt, melyen 111+1 csapat vesz részt. A megmérettetés a Balaton 60 ezer hektárnyi területén zajlik majd, a csapatokra 187 óra nonstop horgászat vár. Közel 450 versenyző ül a pecabotok mellett. 120 km-es területen, körben a Balaton partján tábort vernek, éjjel-nappal horgásznak, és természetesen a kifogott példányokat a mérlegelés után szakszerűen visszaengedik a tóba.

Az esemény érdekessége, hogy idén 8 darab 8 kg feletti pontyot kell fogni a versenybe kerülésért.

Szamosi Attila és Pupos Norbert főszervezők a verseny központjának helyet adó Révfülöpről bejelentkezve adtak hírt arról, hogy milyen változások várhatóak a koronavírus-járvány miatt az idei rendezvény során.

NBBH Èlö – Kiemelt fontossàgù szabàlyok – Jàrvànyügyi eljàràsrend – A tervezett programok vàltozàsai- Helyszínek, különlegessègek Aki teheti, csatlakozzon!Szívesen fogadjuk a kèrdèseket is vègig az èlõ alatt! ??

Közzétette: Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny – 2020. szeptember 19., szombat

Az egyik legfontosabb, hogy az esemény úgynevezett nulladik napjára (október 1.) tervezett közös vacsora elmarad. Akik esetleg már ezen a napon érkeznének, azok számára egy információs pontot alakítanak ki, ahol lehetőségük lesz leadni a papírokat és kérdéseket feltenni.

Október 2-án, pénteken 9 órakor kezdődik a megnyitó, amit a lehető legrövidebben szeretnének lebonyolítani és már ekkor kisorsolják a horgászhelyeket. Csapatonként 1 fő lehet jelen a sorsoláson, a többiek a területen kívül várakozhatnak a védőtávolságok betartásával, és a facebook élővideó segítségével követhetik az eseményeket.

A sorsolás menete úgy változik, hogy az első csapat nevét a szervezőség sorsolja ki. A csapat kapitánya kihúzza a helyét, ahol versenyezni fog, majd kisorsolja a következő csapat nevét, és így tovább.

Fontos, hogy látogatók nem mehetnek be a csapatok számára kijelölt horgászhelyekre, idegen nem tartózkodhat a kordonokon belül.

A szervezők felhívták a figyelmet arra, hogy sok helyen szigorították a horgászhelyre történő behajtást. Mint mondták, fejlesztések zajlottak az elmúlt hónapokban a strandokon, parti részeken, ezért az önkormányzatok nagyon odafigyelnek a területek állapotára. Így lesz olyan kisorsolt horgászhely, ahová csak a bepakolás idején lehet behajtani, de olyan is, ahová egyáltalán nem lehet bemenni autóval, így a csapatok készüljenek valamilyen szállítóeszközzel, pl. talicskával. „Egyre nagyobb fegyelmet kérnek tőlünk az önkormányzatok és ezeket a kéréseket tiszteletben kell tartani!”– hangzott el a tájékoztatón.

Több mint 200 pecás foglalja el a Balaton-partot a nemzetközi verseny során
Fotó: Facebook/Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny

 

Kérik, hogy legyen tisztaság és rend a horgászhelyeken, legyen folyamatos a szemétgyűjtés. „A Balaton nagy mértékben fejlődik. Sok mindent kapunk, hogy lehetőségünk legyen a verseny megtartására, ezért adjuk meg a tiszteletet!” – emelték ki a szervezők.

Változik a főzsinór használatára vonatkozó szabály. Idén 30-as főzsinórt írnak elő a behúzós horgászathoz, amit digitális tolómérőkkel ellenőriznek, 1 mm-es tűréshatárral.

Jó hír, hogy 10-12 teljesen új helyszínnel bővül a verseny, egymástól nagyobb távolságra kerülnek a csapatok, így talán könnyebb lesz becserkészni a 8 kg-os pontyokat. Az új helyeket azonban egyelőre még nem árulják el a szervezők.

A tavalyi versenyről itt lehet olvasni!

Nyitókép: Facebook/Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva