likeBalaton.hu | 2022.06.27. 08:00
Kvíz: A csodálatos balatoni levendula
Kvíz! Teszteld ismereteidet a Balatonról. Vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett rajongásod és az összes tudásod. Sok sikert!

Kvízből soha nem elég? Itt még többet találsz.

 

1/5

A Dörgicsei Levendáriumot látni kell. Az alapító hölgy nevéhez kapcsolható egy, a levendulához kapcsolódó fontos esemény hazánkban. Mi ez?

Fotó: Szücs Ildikó
2/5

A Tihanyi Apátság szerzetesei különböző napokon kaszálják a levendulát a különböző termékeikhez, hiszen készítenek belőle szörpöt, csokit, olajat és sört is. Ez utóbbihoz melyik napon kell szüretelni az illatos lila növényt?

Fotó: Keszey Ágnes
3/5

Levendulaőrök vigyázzák a Kőröshegyi Levendulást. Nagyjából hány tő növény található itt?

Fotó: Kőröshegyi Levendulás hivatalos

Kérlek válaszd ki a(z) 2 helyes választ!

4/5

A tihanyi ólevendula eredeti olaját ma is őrzik a településen, az Illatok Házában. A növény erős fejillatát a parfümkészítés során egyéb összetevők hozzáadásával is tompítják. Ezek közül az egyik a/az...

Fotó: Szücs Ildikó
5/5

Amikor a tihanyi levendula atyja, dr. Bittera Gyula területeket bérelt a tihanyi apátságtól levendula-telepítés céljából, az apátság nem bízott a sikerben. A terület bérbeadásának feltétele egy másik növény termesztése is volt. Melyik volt ez?

Fotó: Bittera Gyula Alapítvány archív
Hibátlan!
Gratulálunk, mindegyik kérdésre helyesen válaszoltál, nézz vissza jövő héten is! A kérdések egyre nehezebbek lesznek, teszteld magad folyamatosan és olvasd a likeBalaton.hu-t, hogy mindig mindent tudj a tóról!
Nem rossz!
Nagyon ügyes vagy, de vannak hiányosságok, nézz szét az oldalon és mindent megtudhatsz a tóról. A következő kvízen már tökéletes leszel!
Nálunk mindent megtalálsz, hogy javíts az eredményen.
Csiszold velünk a tudásodat és az ismereteidet a Balatonnal kapcsolatban, hiszen naponta szállítjuk az információkat: a legfrissebbeket és a történelmi érdekességeket is. Gyere vissza hozzánk minden nap!

 

Kvíz: A legjobb állatos programok a Balatonnál II.

 

Kvíz: Balatoni borok – mennyire ismered őket?

 

Kvíz: A balatoni hajózás története, érdekességei III.

 

 

Nyitókép: illusztráció/Shutterstock

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva