likeBalaton.hu | 2021.11.02. 10:00
Kvíz: A balatoni hajózás története, érdekességei III.
Kvíz! Teszteld ismereteidet a Balatonról. Vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett rajongásod és az összes tudásod. Sok sikert!

Kvízből soha nem elég? Itt még többet találsz.

 

1/5

Az első Szigliget nevű hajót két darabban szállították a Balatonra és ott rakták össze. Mégsem ez járt a legtöbb munkával. Mi volt a leginkább körülményes részfolyamat a sok vezeték miatt?

Fotó: Bahart hivatalos
2/5

Honnan származik a Balatonon jelenleg is sétahajóként üzemelő Aqua Pannonia motorja?

Fotó: BAHART
3/5

A második világháború végén 1945-ben, a visszavonuló német csapatok minden balatoni hajót igyekeztek felrobbantani. Két kivétellel sikerült is. Az egyik, amely túlélte a pusztítást, a Kelén volt, a másik pedig a képen látható, 94 éves szépség. Melyik ez a hajó?

Fotó: Balatoni hajózás Zrt./Facebook
4/5

A Hévíz nevű hajót 1964-ben kormányzó Gőzse Zoltán vezető hajógépész részegen vezette a hajót, mert berúgott a finom balatoni bortól. Milyen büntetést kapott?

Forrás: Fortepan / Nagy Gyula 1964.
5/5

1881-ben Balatonfüreden korszakalkotó esemény történt, amely alapjaiban határozta meg a balatoni hajózás jövőjét. Mi volt ez?

Kisfaludy-Balatonfured_latkep-Libay_Lajos-Reguly_Konyvtar-Archivum (1)_fit_1000x10000
Hibátlan!
Gratulálunk, mindegyik kérdésre helyesen válaszoltál, nézz vissza jövő héten is! A kérdések egyre nehezebbek lesznek, teszteld magad folyamatosan és olvasd a likeBalaton.hu-t, hogy mindig mindent tudj a tóról!
Nem rossz!
Nagyon ügyes vagy, de vannak hiányosságok, nézz szét az oldalon és mindent megtudhatsz a tóról. A következő kvízen már tökéletes leszel!
Nálunk mindent megtalálsz, hogy javíts az eredményen.
Csiszold velünk a tudásodat és az ismereteidet a Balatonnal kapcsolatban, hiszen naponta szállítjuk az információkat: a legfrissebbeket és a történelmi érdekességeket is. Gyere vissza hozzánk minden nap!

 

Nyitókép: Kishamis hajó
Fotó: Vitorlázásmagazin

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva