likeBalaton.hu | 2020.07.13. 06:00
Kvíz - Te mennyire ismered a Balatont? - A titokzatos Festetics-feleségek élete
Teszteld az ismereteidet a Balatonról a likeBalaton.hu-val! Minden héten egy izgalmas kvízzel jövünk, szóval vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett minden rajongásod és az összes tudásod! Sok sikert kívánunk!

 

Nézd meg a többi kvízünket is, itt!

 

1/5

Az első Festetics-feleség, Mezőszegedy Szegedy Judit 16 év házasság után egy olyan tettre szánta el magát, ami abban a korban igen megdöbbentő cselekedetnek számított. Mit csinált?

Fotó: Pixabay
2/5

Sallér Judit, az ötödik Festetics-feleség a maga idejében nagyon bevállalós és vagány csajnak számított. Miért?

Fotó: Shutterstock
3/5

Lady Mary Hamilton, Festetics Tasziló felesége volt. A férj számtalan módon kedveskedett szerelmének. Az alábbiak közül melyik NEM tartozott az ajándékok közé?

Fotó: Keszey Ágnes
4/5

Van egy igazán megdöbbentő információnk az utolsó Festetics-feleséggel, Haugwitz Máriával kapcsolatban. Mi az?

Fotó: Keszey Ágnes
5/5

A német hercegnő, Hohenzollern-Hechingen, Josefine lett gróf Festetics László felesége. A grófról egy egészen különleges festmény található a keszthelyi kastélyban, melyen egy legendás alak formájában ábrázolják őt. Melyik ez a mitológiai hős?

Fotó: Pixabay
Hibátlan!
Gratulálunk, mindegyik kérdésre helyesen válaszoltál, nézz vissza jövő héten is! A kérdések egyre nehezebbek lesznek, teszteld magad folyamatosan és olvasd a likeBalaton.hu-t, hogy mindig mindent tudj a tóról!
Nem rossz!
Nagyon ügyes vagy, de vannak hiányosságok, nézz szét az oldalon és mindent megtudhatsz a tóról. A következő kvízen már tökéletes leszel!
Nálunk mindent megtalálsz, hogy javíts az eredményen.
Csiszold velünk a tudásodat és az ismereteidet a Balatonnal kapcsolatban, hiszen naponta szállítjuk az információkat: a legfrissebbeket és a történelmi érdekességeket is. Gyere vissza hozzánk minden nap!

 

 

Nyitókép: Pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva