likebalaton.hu | 2019.04.10. 08:00
LikeBalaton ajánlja: különleges játszóházak
Még nincs strandidő, de nem kell unatkozni a gyerkőcökkel a Balatonnál. Összegyűjtöttük a legjobb játszóházakat, ahol a felhőtlen játéké a főszerep, és akár születésnapi zsúrt is tarthatunk a kicsiknek.

Veszprémben több hagyományos játszóház mellett két igazán különleges hely is várja a gyerekeket.

A Kabóca Házikó a legkisebbeket várja hétfő kivételével hétköznap délelőttönként, szerdánként, ha van matinéelőadás, akkor csak az előadás után nyitnak. A játék-tér kis zugokból áll, ami megteremti a közös játék lehetőségét a legkisebbek és szüleik számára. Minden kis helyszín több játéklehetőséget rejt magában, ezeket 5-7 szakszerű játékleírás egészíti ki. A játékok egymásra épülnek és egyre összetettebbek, egyre nehezebbek. Minden gyerek az érdeklődésének megfelelően játszik, a saját ütemében kísérletezik, tanulgat, fejlődik úgy, hogy nincs közvetítő személy, irányító. Minden gyerek az édesanyjával, édesapjával, vagy nagymamájával együtt éli át a játékot és annak minden örömét.

Kabóca Házikó; Fotó: Peka Roland

Bár a Veszprémi Állatkert területén van, megéri a belépőjegy árát a Kölyökdzsungel játszóház. Az ötletesen, színesen kialakított játéktérben csúszda, hálós mászókák, búvóhelyek várják a gyerekeket. Ez a tér kívülről nem átlátható, így 3 éves kor alatt nem javasoljuk. Eleinte kellemetlen a terem magas páratartalma, amit valószínűleg a teremben elhelyezett hüllők igényelnek, de a szomszédos térben a jóval kellemesebb klímán felüdülésként tengerimalacokat lehet simogatni. Ha a gyerekek megunták a játszóházat, az állatkert még számos állat- mentes játékteret kínál, például a Dínó parkot, vagy az idén nyáron átadott szabadtéri szavanna játékteret.

Kölyökdzsungel; Fotó: Veszprémi Állatkert Facebook

Sajtkukac Játszóház

Tapolca belvárosában várja a lurkókat a klimatizált Sajtkukac Játszóház. Csúszdák, labdák, labirintus, játszószőnyegek, készségfejlesztő társasjátékok, babák, bábok, hinták, kismotorok közül választhatnak a gyerekek. Szívesen rendeznek szülinapi zsúrokat és fogadnak óvodai csoportokat is. Egy szülinapi bulihoz a minimális létszám 8 fő, maximum 20 gyermek vehet részt a zárt körű zsúron. Különleges programjuk a pizsiparty, amikor este pizzázás, reggel kakaózás is várja az ottalvó gyerekeket.

Míg a gyerekek játszanak, a szülők részére ingyenes wifi áll rendelkezésre. Ha a felnőtteknek dolguk van, gyerekfelügyeletet is vállalnak a Sajtkukacban. Hétfőtől csütörtökig 14-18.30-ig, pénteken és hétvégén a délutáni nyitvatartás mellett 10-12.30-ig is várják a vendégeket.

Sajtkukac; Fotó: Mihály Szilvia

Játékbirodalom Játszóház

Gyakorló szülőknek bizonyára ismerős a helyzet, amikor rossz az idő, és nem lehet kimenni a szabadba játszani. Siófok központjában, a Kálmán Imre sétányon lévő Játékbirodalomban és Játszóházban a csemeték önfeledten ugrálhatnak, szaladgálhatnak, bujkálhatnak, csúszdázhatnak. Különdíj fejében egy éves kortól gyermekmegőrzést, gyermekfelügyeletet is vállalnak, akár egy órára is.

A 200 m2-es területen van labdás medence, alagút, pókháló, autómosó, boxzsák, függőhíd, labirintus, csúszda, forgópadló, trambulin, csapágyas csúszka és sok-sok kreatív játék, óriás Lego, óriás építő kocka, trambulin, csocsó és léghoki. Ezen kívül különböző játékokat is használhatnak a gyermekek, például babákat, babakocsit, autókat, motorokat, rollereket, traktorokat, gimnasztikai labdákat, mászóvárat, babakonyhát, hernyós alagutat, zenélő játékokat, kifestőket, készségfejlesztő játékokat. Szülinapi rendezvények lebonyolítását is vállalják.

A gyermekek egészsége és biztonsága érdekében házirendet alakítottak ki, amit érdemes elindulás előtt áttanulmányozni.

A nyitva tartás más a nyári időszakban és azon kívül. Június 15-től szeptember 2-ig minden nap nyitva tartank 10-18 óráig. Szeptember 3-tól hétfőn, kedden és szerdán zárva, csütörtökön 15-18 óráig, péntek, szombat és vasárnap pedig 10-18 óráig várják a gyerekeket és kísérőiket.

Négy Évszak Játszóház

A modern technikával felszerelt, színes interaktív játszóház Balatonkeresztúron 3-12 éves gyermekek, iskolai csoportok, kisgyermekes családok számára kínál nagyszerű lehetőséget a szabadidő kellemes eltöltésére. A csaknem 200 m²-es épületben öt egymásba nyíló foglalkoztató szoba van: négyet az évszakoknak megfelelően alakítottak ki, míg a központi teremben kalózhajós famászókán megközelíthető csúszda van. A foglalkoztató szobákban többféle kreatív és interaktív játék található.: falra vetített mozgásvezérelt játék, multitouch asztal, filmvetítés, dobó- és kirakós játékok, hangulatos kuckók, látványos és színes növénymotívumok.

Méltán tarthat számot a gyerekek érdeklődésére a tavasz foglalkoztatóban kialakított nagyméretű terepasztal, amelyen kapcsolók segítségével irányíthatják a vasúti szerelvényt, a közvilágítást, a folyó áramlását. A játszóház alkalmas különféle rendezvények, így születésnapi zsúrok lebonyolítására is.

Nézd meg galériánkat a Balaton körüli játszóházakról:

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva